Kaz Dağları Mücevherleri

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Üyeler
    Zannederim Denizlerimize sahili bulunmayan şehir,kasaba ve köylerimizin adedi sairlerinden daha fazladır.Bu durumda bence tatlısu avcılarınında sayıca daha fazla olabilmesi olasıdır.Hal böyleyken bu olguya gönül vermişlerin mesaj trafiklerinde agırlık deniz avından yanadır.
    Oysa,tatlısu avcılığının ayrı bir ruhu,heyecanı ve zevki vardır.Ayrıca deniz avcılığında ve özellikle kıyı avcılığında insanı bezdirici bir kalabalıkda söz konusudur.Ayrıca bunca yıllık tecrübeme dayanarak iddia edebilirimki,balıkcılığı denizde sadece tekneden,yada sadece kıyıdan yapılan bir av olarak görenlerin pas gectiği,önemli bir zevk kaynağıdırda tatlısuculuk.
    Tabiatla bütünleşmek,binbir çicek ve yeşilliğin buluştuğu,su sesinin icleri ferahlatan sesinin yanısıra,sırf kuş cıvıltılarınıda dinlemek icin kişilerin bu avı denemelerini öneriyorum.Ayrıca trofe av söz konusu oluncada bu şansı yakalamak tatlısuda daha olasıdır.Bütün gayretlerime rağmen daha üzün bir süreyi kapsasada deniz avcılığımda yakalayabildiğim balıkların ağırlıkları genelde tatlısuda yakaladıklarımdan aşagıda kalmıştır.
    Bence ideali hem deniz ve hemde tatlısu avlarını olabildiğince beraberce yürütebilmektir.
    Bu olanağı hemen benimseyen,gecen kısa sürede derhal adapte olabilip kısa sürede denizde olduğu kadar nerdeyse tatlısudada ustalaşan sevgili kardeşim Partnerim Muharremle,teknemin calınmasından ötürüde olsa,son avlarımızda tatlısuyun hakkını verebildik.Bu kere hedefimiz tatlısu kefali(Kasna)değilde Kaz Dağlarında alabalık avıydı.Son İstanbul seyahatimdede Istrancalarda şansımızı denemiş vede netice almıştık.
    Av rehberim Alinin gönderdiği son resimler zaten kanımızı ateşlemiş ilk fırsatta Kaz Dağlarına hem Gökala ve hemde Kırmızı benek avına cıkmayı kararlaştırmıştık.
    Kısa sürede bazı yerleri gecit vermez Kaz Dağları üstlerine bizi götürecek yüksek Kamyoneti,Aliyi angaje ederek yola koyulduk.Sivricede sabahın dördünde başlayan seferimiz gece saat onda son buldu.Kaz dağlarının hemen her suyunda avlandık,saatlerce berbat bir yolda ilerledik.Bir Karaca bazı tahtalı Güvercinler görerek,arada Ayıda umarak yol aldık.Dört ayrı derede aksam ve sabah suyunda avlandık.Muhtelif Mepps ve Panther Martin Spinnerler ve kısa Ultralight takımlar kullandık.Yakaladığımız 31 Orman Alasının 26 tanesini incitmeden,adeta huzur duyarak saldık.Yaralı beş tanesini alıkoyduk.
    Ziyaretime beraber avlanmak amacıyla her sene gelen kardeşlerime alternatif bir av daha sunabilmenin iç ferahlığıyla yorgun,adeta bitkin,bu yaşıma ve göbeğime sanki yaraşmayan bir halde geri döndük.
    Bazı kareleri paylaşıyorum.
    Sevgiyle kalınız.

Gökalalar

Alıkoyduğumuz kırmızı benekler

Saldıkca huzur duyduk,bize verdikleri keyf icin teşekkür bile ettik

Saldıklarımızdan bir diğeri

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 2 Mayıs 2008
  2. Vedat abi ne güzel anlatmışsın ellerine sağlık.:) Balıklar desen ayrı bir güzellik.Mükemmel ,afiyet olsun:)

3. lava

lava erdem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kiloluk kalkani72 lüfer 3 kiloluk kırlangıç 80 li yıllar ne bereketliydi
    Mükemmel bir paylaşım Vedat baba ağzına sağlık. Çok keyif aldım. Tekneniz içinde üzüntülerimi bildirmek isterim. Ellerinizden öperim. Saygılar

4. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Vedat bey ellerinize sağlık. Güzel bir gün geçirmişsiniz ne mutlu size:)

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim ERdal
    Rehberimiz Alinin aklı almadı.Kac kere neden bıraktınız o balıkları dedi durdu.Hakikatende saldıklarımızn bazısı alıkoyduklarımızdan bile yakışıklıydı.Ayrı huzur duyduk.
    Bu arada Gökkuşaklarının resmi cıkmamış bilahere yollarım
    Sevgiyle kal

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim ERdem
    Beğendiğin icin mutlu oldum.Bu avlarla ilgili bazı resimleride bilahere göndereceğim.
    Sevgiyle kal

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Kardeşim Sedat.Beğendiğinbe sevindim.
    Sevgiyle kal

8. Abi senin doğaya olan sevgini,Balıkçılıktaki ustalığına hayran olmamak mümkünmü..:) Sizlerden çok şey öğreneceğiz:)

9. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Vedat ağabeyim, anlatımınızda doğaya verdiğiniz değeri ve amatör balıkçılığa bakış açınızı işlemişsiniz, çok teşekkür ederiz. Bu paylaşımı okuyan herkesin bu değerlerden nasibini alması umuduyla, ellerinizden öperim..:)

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Burak

Siz yöneticiler cok naziksiniz.Saygı dolu mesajlarınız beni hem cok mutlu ediyor aynı zamandada motive oluyorum.
    Aktif olmaktan asla vazgemeyen birisi olarak,elbette sizlerle paylaşağım yüzlerce mesajım ve resimlerim olacaktır.Bunları seve,seve yollayacağım.
    Sevgiyle kalınız

11. kahan

kahan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 2 kg.
    Üstat, bu ne güzel bir anlatım, bu ne güzel bir paylaşım.Elinize,emeğinize,dilinize sağlık.

12. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Vedat abi doğaya ve yaşama bakış açınızı kutluyorum.Sizin gibi dusunenlerin daha sık paylaşımda bulunması gerektigini dusunuyorum.Yazınızı keyifle okudum.Dusunsenize bir kişiyi bile kazansak kardır bence.Takdire deger uslubunuz icin tekrar tesekur eder bundan sonraki paylaşımınızı ilgiyle takip edecegimi bildirmek isterim.

Saglıkla kalın.:)

13. solakali79

solakali79

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Sazan 2KG
    Güzel av olmuş abi tebrikler.

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Erdal
    Burak kardeşime yazdığımın aynısı elbette senin icinde gecerli.Bu forumun bütün yöneticilerinden saygı dolu nazik mesjlar alıyor olmamın nezdimdeki değeri hakikaten yüksek.Bu durum adeta kanımı ateşliyor,beni gencleştiriyor,yaşam sevincim artıyor.Duygu yüklü bir insan olmamın yanısıra,bu kanaatlerim samimi hislerimdir.
    Hepinizin işlerinizde,aile yaşantınızda,hobinizin gercekleştirilmesinde,hicbir zaman olumsuzluklarla karşılaşmamanıza duacıyım.
    Sevgiyle kalınız

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Kahan
    Hakkımdaki kanaatlerine teşekkür ederim.Ne mutluki bana böylesine güzel insanlarla muhatab olabiliyorum.Bu durum elbette verimliliğimi arttıracak,bazen gecmiş,bazen güncel av anılarımla,resimlerimle,taktik içeren mesajlarımla olabildiğince sık huzurlarınızda olmaya gayret edeceğim.
    Sevgiyle kal

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Hakan

Herşeyden önce hakkımdaki kanaatlerine teşekkür ediyorum.Yeni üye olduğum forumumuzda üzerime düşenleri yapacağımdan emin olunuz.
    Sevgiyle kal

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Ali

18. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Vedat abi duyarlılığın ve öğreticiliğin için teşekkür ederim.

19. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Çok teşekkür ederim Vedat abi bize sadece amatör balıkçılıkla ilgili değil yaşama sevinci ve istediğimizi başarabilme konularında da ince dersler veriyorsunuz. Ne güzel ki bunları anlayabilmekten ötürü çok mutluyum saygılarımla:)

20. can1963

can1963 Recep Can

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna 2,5kg
    Ellerine sağlık usta ne de güzel anlatmışşın resimler de harika.