KAZAKISTAN'DAN ILK SAZANLAR 8 TANE 4.100 kg

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında kazak MURAT tarafından paylaşıldı.

1. kazak MURAT

kazak MURAT MURAT

Favori Kamış:
    SPRO italia
    Favori Makine:
    banax sx5000
    En İyi Avı:
    yayin 80 kg
    S.ALEYKUM ben kazakistan /almatidan MURAT 18.05.2008 pazar aksami 4 arkadas ili nehrine gittik aksam 7 gibi ordaydik arkadaslar hemen cadiri ve tesisati kurdular ben hazir baglanmis takimimi cikartip 5 olta attim 20 dakika icinde ilk sazani aldim. gece saat 3'te bitana 3.5 kilo bu arada kiloluk 2 tane cektim.ve ertesi sabah yemleri tazeleyip yeni firlatmistimki muthis bir vurusla kamisi bi metre assagi indirdi(kamisi demir kaziga dik bir sekilde dikmistim)gidene kadar 5.6.kere ayni vurusu yapti kamisi elime aldim saglam bir tasma attim sarmaya tambasladim kendimi dizlerime kadar suda buldum ben onu degilde o beni cekiyodu sanki.kiyiya 5 metre kala arkadaslar kepceyle girdiler aksilik kepcemiz kucuktu arkadaslarda acemi hic balik tutmamis kepceye sidiramadik 2 arkadas ustune atlayarak cikarttik 4,100 gram oglene kadar 8 adet yakaladik 1.200 gr 4.100 grm iki yanimizda rus balikcilar vardi 2 si bizde bir gun once gelmis kisaca o koyda bir tane sazan alan olmadi bizden baska ovunmek gibi olmasin.sebebi gecen anlatmistim sazan yayina kiyma makinesinden gecerilmis kaynamis misir basiyoruz alta ve uste 2 25 cm kostek igne ucuna sadece bir tane misir ve beline kadar suya girip atabilidiniz kadar aciga atiyoruz bu kadar.ben ili nehrinde tutuyorum cok guclu akiyor genisligi 500 metre
    bu arada sazanlari cok ama cokkk guclu gol sazanlarina benzemiyor guclu akinti oldugu icin baliklarida cok guclu mirmir gibi geliyor aynen
    simdilik hoscakalin SAYGILAR ...BU ARADA SIZIN FORMUNUZA YENI GELDIM ILKKEZ YAZIYORUM

2. 03ufuk

03ufuk

Favori Kamış:
    Elektirk borusundan külah atar (dürbünlü)
    En İyi Avı:
    Çalışmalar devam ediyor.
    Murat'cım merhaba hoşgeldin aramıza sazana gelmeden önce ufaklığı Allah bağışlasın çok şirin maşallah.Sazanlar da çok güzel oltan boş kalmasın tekrar hoşgeldin...

3. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Aramıza hoş geldin Murat. Harika balıklar yakalamışsınız tebrikler. Bizde sazan avı şu anda yasak olduğu için maalesef sazan avına gidilemiyor. Sazan avcısı arkadaşların içi gidecektir bu resimlerden sonra:)

4. troster

troster İLHAN

Favori Kamış:
    lineaaffe 15 kilos
    Favori Makine:
    okuma rav2, okuma salina 10000
    En İyi Avı:
    lüfer,istavrit.turna v.s..
    murat kardeş tebrikler..aramıza hoş geldin...

5. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    murat abı tebrık edıyorum sneı cok ıyı av olmus ellerıne saglık saygılarımla

6. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Tebrikler...
    Bizde şu ana yasak olduğundan hasretle bekliyoruz sezonun açılmasını.
    Bahtınız açık olsun.
    Rastgele...

7. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Murat tebrik ederim seni gerçekten çok güzel balıklar, aramıza hoşgeldin...

8. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    murat bir geldin pir geldin eline koluna sağlık
    çok güzel balıklar :)
    devamını bekleriz :)

9. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Tebrikler. Heyecanla ve keyifle okudum.
    DEvamı gelir inşallah :)

10. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Selam Murat, aramıza hoşgeldin.
    Ben sazan avında tek iğne kullanıyorum. Söylediğin gibi, makinadan geçirdiğin mısırı hiçbir şeyle karıştırmadan mı yaya takıyorsun. Yani mısıra o hamur kıvamını nasıl veriyorsun, dağılmaması için. Birde iğneyi kaç numara kullanıyorsan söyleyebilir misin?
    Sanırım yeni sezonda bende tek iğne ile mısırı bu şekilde takarak takımı kullanabilirim. Randıman alırsam devam. Beni aydınlatırsan sevinirim.

11. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Nasıl güzel bir rapor bu Murat abi böyle:)Aramıza hoşlgeldin,fotoğraflar harika..

12. bluehunter

bluehunter Ramazan

Murat hoşgeldin :) Türk asıllımısın kazaklarda murat adını ilk sende rastladım. geçen sene 2 ay astanadaydım balığa çıkmak kısmet olmadı... almaata astanadan çok daha güzelmiş.

13. kazak MURAT

kazak MURAT MURAT

Favori Kamış:
    SPRO italia
    Favori Makine:
    banax sx5000
    En İyi Avı:
    yayin 80 kg
    kazak MURAT'TAN tesekkur

nasilsiniz misirlari bir gun suda bekletiyorum ve gidecegim gun
    1 saata yakin kaynatiyorum,suya yatirinca misirlar iclerine suyu cekip sisiyorlar ve kaynattiktan sonra kiyma makinesinde bir kere cekiyorum cekerken misirlarin icindeki su (icine cektigi su) cikiyor o su yapis yapis ve islem tamamlaniyor, yani misira ayriyetten hic bisey katmiyorum sazan yayina basinca cok iyi kivamda yapisiyor,ve en onemlisi cok ama cooook keskin bir kokusu var cevrede sazan varsa mutlaka geliyor,bide ben cok kuvvetli akan nehirde atiyorum,eger sizler golde ve barajda tutuyorsaniz dahada etkili olur tahminimce .hemde yemleme isleminide bi arada yapmis oluyorsunuz yayin icine bastiginiz cekilmis misir yavas yavas cozulup dustugu yerin durgun suda tahminimce 4,5 metre yayiliyor ve keskin kokusu sayesinde hemen baliklari cekiyor,benim tatli su balikciliga basliyali 2'ci senem bu teknigi ogrendikten sonra ogunmek gibi olmasin gittigim bolgede benden cok balik tutan olmadi
    hic balik olmadigi gun bile 6 ,7 tane tutuyorum
    ALLAH'IN(cc) izniyle bu en son gittigim yerde kimse sazan alamadi ben 8 edet
    bu arada ben dogma buyume istanbulluyum orda okudum ispartada askerligimi yaptim ailem hala istanbulda onun icin turkceyi iyi konusuyorum yani benim ana dilim sayilir,bir arkadasta yasak yokmu diye sormus burda yasak 10 nisan 10 mayis arasinda
    herkese rasgele bol bereketli avlar saygilar

14. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Aleykümselam Murat aramıza hoşgeldin. Avın için ve verdiğin bilğiler için ellerine sağlık. Ve o bebek cok güzel bir erkek. Allah anasına babasına bağışlasın. Tekrar hoşgeldin.

15. kazak MURAT

kazak MURAT MURAT

Favori Kamış:
    SPRO italia
    Favori Makine:
    banax sx5000
    En İyi Avı:
    yayin 80 kg
    DEMIN YAZMISTIM dogma buyume istanbulluyum ama aslen kazak'gim ailem hala istanbulda..
    SAZAN ICIN YAZDIGIM TAKTIGI MUTLAKA DENIYIN ARKADASLAR cooookk randimanli olucak ve hosunuza gidicek etrafinizdakiler tek balik tutamamisken siz doldurucaksiniz ALLAHIN(cc) izniyle

16. önder güdücüler

önder güdücüler önder güdücüler

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    39cm kofana
    resimdeki balığın pullarına hayran kaldım bir balık bu kadarmı düzgün olur

17. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Murat tebrik ederim seni gerçekten çok güzel balıklar, aramıza hoşgeldin:)

18. RainboW

RainboW Sertan

Güzel fotoğraflar ve av için tebrikler Murat bey...Paylaşımlarınız devamı dileği ile...

19. Tebrikler Murat.Harika bir av olmuş..Ellerine emeğine sağlık:)

20. saitcan

saitcan İSMAİL

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    850 gr mercan 700 gr çupra .
    murat kardeşim aramıza hoş geldin .