selam arkadaşlar abilerim ablalarım on günlük kazakistan ziyaretim sona erdi ve yeniden anavatanımdayım ne yazıkki bazı aksiliklerden dolayı balık organizasyonunu orhan abimle birlikte gerçekleştirememiş olsamda yakında tekrar gideceğim o zaman affetmek yok tabiki. şimdi herkezin huzurunda bana yol ve ev arkadaşlığı yapan arkadaşım murat'a, tüm ihtiyaçlarımı karşılayan sedat arkadaşıma, her gün ayrı ayrı çeşit yemekleri üşenmeden yapan sedat arkadaşımın eşi nalan hanıma (arkadaşlar keşke yanımda olsaydınızda nalan hanımın yemeklerinden bi tadabilseydiniz) ve dünya tatlıları kızları jasmina ve amelaya çok ama çok teşekkürlerimi sunuyorum. ve gelelim sonuca arkadaşlar oradaki vaktim hep yollarda geçti o yüzden çekebildiğim bazı fotoğrafları sizlerle paylaşmak istedim buyrun bakalım beğenecekmisiniz. kazakistandaki almaata şehrinden bişkek ve taraz şehrine giderken yoldayız sol taraf dağlık sağ taraf alabildiğine düzlük ve yol tamamen 500 km ve yolda birtane tepecik ve viraj yok yol arkadaşım murat'la sigara molası vermiştik. buda kazakistan kovboyu. kazak mezarlıkları taraz şehrindeki akarsuda balık tutmaya çalışan balıkçılar (biz tutmaya gidemedik ama bi sonraki gidişimde affım yok)
yine her zamanki gibi yollardayız aracı kulllana arkadaşımız sedat arkada oturan arkadaşımız murat fotoğrafı çekende bendeniz. gün batımı çok hoşuma gitmişti. buda audi nin göstergesi -18.5 derece tabi gündüz geceyide siz düşünün yolda giderken aracın camına vuran kristaller almaata şehir merkezinde şehir merkezi şekilde ısıtıldığından tesisat boruları yolların altından geçtiği için yollarda buzlanma olmuyor burası paris değil arkadaşlar sadece eyfel kulesinin küçük bi örneğini yapmışlar. yumurtalarda dikkatimi çekti orda hep böyle çıkar .ıkmaz damgalıyorlarmış. talgar şehrine gittiğimizde camide varmış deyip hemen fotoladım. almaata şehrindeki kayak merkezi.
arkadaşım sedat eşi nalan ve kızları büyük olan jasmina ve sevgili komedyenimiz amela arkadaşlar MAŞALLAH deyin nazar değmesin dünya tatlısına arkadaşlar gerçek ayı değil içinde kazak var eh bide biz çektirelim dedik gerçi bize yakışmadı kartalla gezmek ama neyse kayak merkezinden görüntülerimiz
arkadaşlar buda klasik bir türk kayakçı işte (yani ben) minik arkadaşımız jasmina'nın karnesini alma töreni ve medarı iftarımız jasmina'nın karnesi inşallah hep böyle güzel karneler getirir. almaata'da gittiğimiz türk okulu eğitim olarak gerçekten mükemmel bi okul ilkokul 1. ve 2. sınıfta sadece türkçe ve ingilizce 3. sınıftan sonra türkçe ingilizce rusça ve kazakça dersleri vermeye başlıyorlar keşke canım türkiyemdede böyle bir eğitim olsa ne güzel olurdu.
Murat'çım harika vakit geçirmişsiniz allah içinize sindirsin ne güzel yerler oraları fotolarda çok güzel olmuş paylaşımın için saol sevgiyle kal
Murat tekrardan hoşgeldin... Bu arada Kartal konusunda canını sıkma. Kanarya asil ve özeldir her yerde ve her zaman bulunmaz zaten
Hoşgeldin Murat' ım Seninki hem ticaret hem ziyaret olmuş Gezdiğin gördüğün yerleri bizlerle paylaştığın için teşekkürler Görülmeye değer yerler gerçekten .Görüştüğümüzde yaşadıklarını da anlatırsın artık
murat abicim sen ne ettin yahu hangi vakit gittin teeee kazakistana mazakistana elinde bizim karakartal dağların tepelerinde fotojyenik abicim benim hele kar üstünde yuvarlanışın ap ayrı bi güzellik daha ne diyeyim bilmemki bu güzel görüntüleri bize aktardığın için çok teşekkürler murat abi harika ortamlara girmişsin ama bidahaki sefere seninde dediğin gibi balıkları affet mek yok ona göre yüreğine sağlık abicim ellerine kollarına ayaklarına sağlık .............
Murat ben seni astanaya beklerken sen türkiyeden cıkıyorsun Her seyi hazırlamıstım bende,buz tutan nehirde balık avlamak için, hem tam senin sevdiğin gibi küçük balıklar neyse artık bir dahaki sefere insallah Selamlar rastgele