Keban barajı,Sazan Avı, Yılın ilk Avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Phiuse tarafından paylaşıldı.

1. Phiuse

Phiuse Ömer Gündüz

2. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Eveet Arkadaslar bizlerle paylaştığınız bu av macerası için teşekkürler..
    Şimdi hiç kızamaca darılmaca yok madem paylaştınız eleştirilerede açık olacaksınız.
    Şimdi gelelim videolarla ilgili görüşlerime :)

Videolarda avcılığı yasaklanmış küspe ile yakalanmış sazanlara ait görüntüler mevcuttur.Yasal olarak yapılan bir av olmadığı için forumumuzda durması uygun değildir moderatör arkadaşlardan küspe ile yakalanmış avlara ait görüntülerin kaldırımasını rica ediyorum.

Ayrıca av etiği açısından ilk videodaki görüntüler hiç hoş değil . balıkları suda canlı tutmak için livarlar ve sepetler var onlar kullanılabilirdi
    Şimdi diyeceksinizki burda livar bulamıyoruz bir soğan çuvalıdamı bulamadınız ?

3. Phiuse

Phiuse Ömer Gündüz

Küspe burda yasak değil herhalde tüm dip oltalarında hazır satılıyor burda. Yasaksa neden serbest ve hazırlanmış halde satılıyor. Böyle yasakmı olurmuş.Kaldıki küspe kullanan sadece bir avcımız vardı. Kendim sevmiyorum mesela.

Livar konusuna gelince, balık torbası kullanıyoruz ama suda gitti. Napalım 250 kilometre yolu geri mi dönelim torbamız gitti diye. Bu yöntemde çok eski ve kullanılıyor. Balık bu stille pazara bile çıkıyor. Yüzgeçlerden ip geçirilip balık uzun süre muhafaza edilebiliyor. Belki ilk görmüşsün ama çok eski ve balıkçılarca kullanılan bir yöntem.

4. Phiuse

Phiuse Ömer Gündüz

Aynı mesaj iki kere çıkmış.

5. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Ömer bey kardeşim küspe her yerde yasak Amatör Olta Balıkçlığını düzenleyen 3/2 Tebliğdede açık ve seçik olarak belirtiliyor kısaca kanunen yasak.
    İçsularda amatör avcılık

Tanım f) Küspeli olta: Ayçiçeği, mısır gibi bitkilerin posalarının preslenip kurutulması sonucu elde edilen küspenin birden fazla iğne ile donatılması ile elde edilen av aracını,

MADDE 13 – 2 ini bendi

(2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır.

Tebliğin tamamına linkten ulaşabilirsiniz.
    http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php

Balığın Galsamalarından ip geçirtilerek ve eski bir yöntem olarak belirttiğiniz balık saklama metodunu, su içerisinden çekip çıkartırken üst üste binen balıklara eziyet çektirildiği için ben av etiği açısından eleştirdim yoksaki bunla ilgili belirlenmiş bir yasak yok madem balık torbanız kaybolmuş buna diyecek bir lafım yok.

6. beyyurdu23

beyyurdu23 EYYÜP

En İyi Avı:
    sazan- 3 kilo :)))
    hepsi sazan mı hiç alabalık gelmedi mi oltaya

7. Phiuse

Phiuse Ömer Gündüz

Mısır kullanıyoruz. Mısıra sazan düşüyor. Defalarca kebana gitmeme rağmen hiç alabalık yakalayamadık. Hep sazan, ufak tefek farklı cinsler oldumu geri salıyoruz.

8. gençbalıkçı

gençbalıkçı Erdogan

Diyarbakırda hiçbir şey yasak değil saten . Molotov kokteyli'de atıyomusunuz göle ?

Birde av mevsimi acıldı dıye balığa yumulmak gerekmezki :( balıkcılıkla evini geçirenler bile sizin kadar sazan'ı alı koymaz .

birde 40 cm + günde 5 adet tutma şanşı verılmıs . o bağda 40'tan aşa en az 5 tane balık sayarım bu 1

2.cısı 32 yasındasın abi sen böle yaparsan biz ne yapmıyalım :( :(

Sonra vay efendim balık yok barajda gölde . birde ala balık ıstıyorsan akarsuya gıdeceksın . gölde göl alası olma umudu var ama duruma göre değişir . ancak akarsuda daha buyuktur tutma olasılıgı .

9. Phiuse

Phiuse Ömer Gündüz

Siyaset yapma yegen.
    Çok kültürlü takılıyorsun ama kültürün forum kültürünü bilmemenden tartılıyor. Bildiğim kadarıyla siyaset forumları dışında, internet forumlarında siyasi konulara girmek yasak. :)

Bunu öğrenememişsen git, Forumtr'de biraz forumculuk oyna.

Küspe yasak evet haklısın ama, bizde küspeli avı internete atmışızsa vardır bir bildiğimiz. Küspenin neden yasaklandığını ve bizim taktığımız çerez ezmesi küspe sayılıyor mu bir araştır.
    Eğer bizim çekirdek ezmesini taktığımız şekil yasaklanan küspe tarzı sayılıyorsa, buyrun videolarımız burda tarım il müdürlükleride burda, şikayet et. ekip 12 kişi. :) günlük limit aşılmamış. :)
    Alabalık istediğimizde yok. İstesek munzur çayında takılırız. Sazancıyız.

Ama senden ricam, bir daha bura gibi nezih ortamlara siyaset ve ırkçılık karıştırıp forumun kültürünü, nezahetini düşürme. Bura bildiğimiz gördüğümüz bir yer. Gezi parkı veya meclis değil. Bu tarz muhabbetleri sevmediğimiz için bu forumlara takılıyoruz.

Rica ediyorum.

Not: Samsunla ilgili hergün çıkan haberlerden bahsetmeyelim, keşke tüm Samsun gençleri molotof kokteylleriyle uğraşsa da haberler.com da ki Samsun ile ilgili iğrenç haberleri okumasak .
    Forumun kültürünü düşürmek mi istiyorsun. hadi düşürelim, veya ikimizde banlanalım.

10. aytan01

aytan01 abdurrahman

Favori Kamış:
    okuma helios
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    balık
    Masallah guzel av olmus kebanin firatin kiymetini bilin arkadaslar bizler burda o baliklari gormek icin ne cabalar sarfediyoruz ama nafile bu baliklari gorunce beni maziye yillar once elazigda yakaladigim sazanlara goturdunuz kuspe konusuna gelince bana gore kuspe yasaklanmasi sacma bir olay bir kac inek yuzunden bu zevk yasaklanamaz ayrica 2 igne sinirlamasi var diye biliyorum bu guzel videolar icin tekrar tesekkur ederim

11. Phiuse

Phiuse Ömer Gündüz

Teşekkür ederim hemşerim. Videolar ard arda ama av 24 saat sürdü. Fazla kolay olmadı yani.
    Kebanda da eski neşe yok.

Kesinlikle iki iğneden fazla kullanmıyor ve çerezi iğneden bagımsız bağlıyoruz. Plastik veya demir mekanizma kullanmıyor ve su altını kirletmiyoruz.
    Yoksa birden fazla jandarma kontrolunden geçiyoruz, jandarma yasağı bilmiyor mu? Jandarma astsubaylar cahil mi? Veya biz yasak olan birşeyi forumlarda paylaşacak kadar cahil miyiz?

Üst mesajlarda hadi ezberciliktir dedim, küspeye takmışlar bırak taksınlar diye geçiştirdim. Aşağılara inince konu çığrından çıktı. İki ayçiçek çerezi yüzünden olay molotoflara kadar gider diye korktum. :)
    Bizim çerezi taktığımız stil yasaksa balık aromalarıda yasak.

Yasaklanan küspe caniliğine balık dışardan da takılıyor, balık yemi yutmadan da dışardan iğne ile avlanıyor. O küspe değil iğne tuzağı aslında. O avda zevk te yoktur. Tırı vırı avcılığına benzer.

12. Heckel

Heckel Berk TURAN

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex Surf 425-250gr
    Favori Makine:
    Shimano twinpower 8000 swpg-a
    Her zaman böyle avlar limit altı balıklarla bu sayılarla yapılırsa yakında keban barajıda kurur

Tebrik ederim avınız için

Saygılar

13. Phiuse

Phiuse Ömer Gündüz

Limiti aşmadık kardeş. 12 kişilik ekip. :)

İstanbulda tüm canlıları yakalayan trollar denizleri kuruttu.Varsın 12 ailenin yiyeceği de kebanı kurutsun. Kaplumbağalarımız sağ kalsın yeter. Trollar kebana girmesin, keban tüm güneydoğuya yeter.
    Yeterki trollar gibi ekolojik dengeyi bozacak katliam makinaları girmesin. Bizim gibi karnına çalışanlarla zarar gelmez koskoca baraja.

14. Heckel

Heckel Berk TURAN

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex Surf 425-250gr
    Favori Makine:
    Shimano twinpower 8000 swpg-a
    Maksadım tebliğsel limit değil ömer abi 12 kişisiniz tamam fakat orda yani kişi sayısından kat kat fazla balık tutuldugu kesin ve bu balıklardan aralarında 40 cm olmayanlarıda kesinlikle var.her kez 1 balık yese doyamazmı yani bu balık bir istavrit degilki sazan balığı konumuzdaki balık ve limitle avlanılsaydı 40 cm lik bir balık bir kişiyi rahat rahat doyurabilir ve alıkoyacağınız balığı solungaclarından ip geçirerek değilde solungaçlarını keserek daha kısa bir şekilde ölüme kavuşturabilirdiniz hayvan daha az acı çekerdi troller giriyor bizde alıkoyalım bizimi bağlar demeyin bir balığı salsanız katkıda bulunmuş olursunuz hatanızı tekrarlamamanız dileğiyle

Saygılar

15. Phiuse

Phiuse Ömer Gündüz

Av devam ederken balıkları canlı tutmak gerekiyor. İki ekip vardı. Avlaktaki ekip 6 kişilikti ve 19 tane, yani ipteki balıkları yakaladık. Sahi videoda 40 santimden daha mı küçük görünüyor balıklar. İğnelerimiz büyük, 1 kilogram üzeri, hedefleyen igneler ama 750 gram bile takılan var. Onlarda 40 CM altına değildir. 40 CM dediğiniz iki karış bile değil. 40 CM içinde kuyrukta var, videolara biraz daha bak 40 cm altına balık olmaması lazım.
    iki avlakta 30 balık 12 ye bölünürse adam başı kaç balık ve kaç kilo düşer hesaplayın.
    Bir ikincisi de balıkları ipe dizmek öldürme amaçlı değil. Ölmeden öbür güne kadar kokmadan muhafaza edebilmektir.
    Tarihi eser bir yöntemdir, benimde içim acıdı zavallılara ama, başka yöntem yok. Torbamız heba oldu.
    Gidince iki gün kalıyoruz. Balıkları öldürme gibi bir lüksümüz yok, sağ tutmak zorundayız. Yüzgecinden incitmeden ipi geçirirsen öbür güne kadar sağ kalıyorlar.
    Bazen bu kadar balığı orda yiyoruz, getirip kolu komşuya dağıtmıyoruz.
    Yiyeceğimizi yakalıyoruz.
    Salacaksak ne diye yakalıyoruz. Balığı yakaladıktan sonra salanlar var ama biz onlardan değiliz. Biz yakaladığımız balığı yeriz. Hiçbir canlıya zevk için acı çektirmeyiz. Yemek için acı çektirmek helaldir. Avcılığın zevk için yapılanı ne kadar sportif avcılığa girsede dini inançları olan arkadaşlar bunun helalini haramını araştırsın.

Kaç balık olursa olsun eğer bir aile bireyi ailesinin tüketeceği kadar balık yakalıyorsa helaldir. Eğer yiyeceğinden çok balık yakalıyorsan ve bu balıkları kokutuyorsan hem günah hem yasaktır.

Ne güzel av olmuş işte forum sakinleri tebrik edeceğine bahane arıyor. Gelin orda aç kalın sonra limite takın. Yiyoruz arkadaşlar, balıkçıyız, tava keyifçisiyiz. Su kenarında yiyebildiğin kadar yersin, karındaki balığın limiti yoktur. İstersen bir yıl boyunca full balık yersin. :)

Neyin hatasıdır anlamadım. Adam başı üç balık düştü.Ekipte 6 çocuklu aile reisi var, avdan çocuklarına balık götürmeden mi dönsün.

"Babaaa"
    "efendim oğlum"
    "kaç gündür kebandasın bize balık getirmedin mi?"
    "valla oğlum forumda kızıyorlar, sadece bir tane yakalayın gerisini salın diyorlar, o yüzden sadece ben yedim, siz zıkkım yiyin" mi diyelim.
    Yoksa onlara dönüşte pazardan mı balık alalım.

NOT:Bunlar sazan kardeş, tatlısu sazanı, bir kişi bir günde 3 kilo tüketebilir, deniz balıkları gibi 500 gramı mideye oturmaz. Hafiftir tadı, yenir bunlar. Bir kişi 40 CM lik bir sazanı o yorgunlukla sadece bir oturuşta yer.

Konu çok eleştirildi. Moderatörler konuda gerçekten hata gördüyse silsin. Sıkıldım bu muhabbetlerden.

16. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.

küspe neden yasak sizce; herşeyi motomot kabul ediyorsunuz neden diye sorun sorgulayın tartışalım .mantıklı nedenler bulabilirseniz bende vazgeçicem.

yassah kardeşim yassah diyen bi bekçi vardi gittiğimiz avlakta sen neyi nasıl yasaklıyorsun o tarfta yassahmış dedim aha ben gidiyorum o tarafa elinden ne geliyosa yap gidince anladım zaten neden yassah dediğini çekmişler ağı o tarafa adam sokmuyor aklınca.

17. angler06

angler06 Ümit

Ömer tebrikler güzel gün geçirmişsiniz avlakta trofe var sanırım. Keşke fırsat bulup bizde oralarda birkaç günlük trofe avı yapabilsek. İlk video biraz can sıkıcı olmuş, bundan sonra özen gösterirsin. Sazan avcılığı zor ve pahalı iş dün gece hayatımda ilk defa dikiş makinesinin başına oturup kendime sazan livarı diktim, birşeye benzedi birgün fotorafını yüklerim.

Küspe yasak değil bunu nereden çıkarıyorsunuz, küspeli olta yasak.
    "Küspeli olta: Ayçiçeği, mısır gibi bitkilerin posalarının preslenip kurutulması sonucu elde edilen küspenin birden fazla iğne ile donatılması ile elde edilen av aracı."
    Ben buradan, 20 cm lik tek iğneli kösteğin üzerine bağlayacağınız küspenin bu tanıma uymadığını anlıyorum. Ballı Nuri abi'de bu konuda fikrini belirtmişti.

18. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Fatih bey zamanında çok tartıştık bu konuları hemde yüzlerce defa.Evet küspeli olta yasak ve tebliğdede açık bir şekildede ifade edilmiş.

Benim bildiğim vede çok mantıklı bulduğum sebebleri..
    Sucul yaşamın bekçisiyiz evet.Bu konuda sonuna kadar ne gerekiyorsa yapacağız..

1.Üzerinde çok iğneli bir montajı barındırması ve ilişkenlere daha fazla takılarak kopması nedeniyle , artan sıcaklıkla birlikte suları çekilen göl kenarlarında beslenen büyük baş hayvanların bu küspeleri bularak yutması nedeniyle boğulma vakalarının artması.
    2.Çok iğneli montaj olması nedeniyle yeme dadanan küçük balık nesline iğnelerden kaynaklı özellikle göz bölgelerinde aşırı ve ciddi yaralanmalara sebeb vermesi.
    3.Montajında kullanılan posalı maddenin Küçük göl havzalarında aşırı kullanım nedeniyle su kirliliğine ve aşırı otlanmaya ve bakteri artışına sebep olması.
    4.Montajında yer alan plastik ve metal aksamların kopma sonucu kirllilik yaratması.

19. Phiuse

Phiuse Ömer Gündüz

Evet küspe yasak değil,yasak olan mekanizmadır. Yasak olan mekanizmayı kullananları gördük, balık mekanizmaya dışardan takılıyor ve hiçte adil değil.