kefal avı (ilk paylaşimim)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında guney tarafından paylaşıldı.

1. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    uzun zamandır üyeliğim oldugu halde avlarımı (resim yüklemek benim için bir işkence. sankı dişçiye gitmek gibi. :) ) paylaşamıyordum.
    gecen aylarda bir paylaşim yapayım dedim . bu seferde fotograf cekemedim. fotograf cekdim. telefonu kaybettim. böyle gider bahane çok :eek:

biraz azımle biraz yardımla konu acmaya.....
    ............................................................................................................

uzun zamandır eniştemle balıga gitmek istiyordum. istanbuldan ankara gelmesı ile bir fırsat dogdu. cumartesi hanımlardan izin aldıkdan sonra hafıf hazırlıklara başladık. gercı arabanın bagajı daimi hazır...:D sabah benim geç kalkmamla biraz geciksekde güzelbir gün gecirdik.

hava çok güzeldi
    avlak ankaramizin güzide bir yeri
    yem tavuk ciyeri
    takım tek inlelı hasas şamandıra
    kamiş 5 mt lık .....

40 dk lık bir yolculukdan sonra avlaga vardık. kefal avını bilen bilir sessizlik önemlidir. arababımızı uzak bir yere park edip sesizze hazırlandik. yemizi taktıktan sonra oltalar....
    işin ilginci avlagımızda baraj yapımından dolayı suyun yatagı yine degişmiştı. bir sefer öncekı avımızda işime yaramiş, av çok güzel geçmişti. lakın bu sefer her zaman balıkaldıgım yerlerın hiç birin den balık alamadım. enişteye rezil olmak var. birde bilirsınız bu tutkuya başlayanlar ilk başta balık gelmesse çok sıkılırlar....
    akıntı yokarıya yavaş yavaş olta ata ata devam ediyoruz. ilk ben olta atıyorum. şamandırada biraz oynama var sa hemen oltamı cekıyor , enişteme oraya olta atmasını soyluyorum. böyle devam eder iken eniştenin kendı seçtigi yerden balık aldıgını gördum. ve akşama kadar kalkmadı. tuttugu balıgı sayamadım. beş dakıkada bir balık cekiyor, kendini kaptırmiş yeminı nasıl taktıgını....
    bi ara eniştenin oltasının yanına olta atsamı ...! balık yok. neyleyeyım bende gümüş balıkları ile ... işte...

akşam oldugunda eniştemin günü iyi geçmiş oldugu beliydi. bende pek balık tutamasamda yinede mutlu ayrıldık avdan.

http://img171.imageshack.us/img171/5139/mstk1.jpg

http://img339.imageshack.us/img339/8739/mstk2.jpg

http://img651.imageshack.us/img651/8085/mstk3.jpg

http://img832.imageshack.us/img832/4531/mstk4.jpg

http://img40.imageshack.us/img40/1036/mstk5.jpg

http://img403.imageshack.us/img403/2294/mstk6.jpg

saygılarımla...

Son düzenleme: 20 Ocak 2011
  2. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    resimleri yine beceremedim... af edersınız.

başlik da kefal avı (ilk paylaşimim) olcaktı.

saygılar.

3. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    bende yeni cozdum... :) imagehacke giriosun ve resimlere teker teker yüklemen gerekiyor yoksa sana lazım olan forum code vermiyor... teker teker yüklersen forum code yazio orda URL ile başliyor... onu yazdığın alana kopyaliosun oluyor... saygılar

4. Aytech48

Aytech48 Engin Aytekin

Favori Kamış:
    Cormoran profiline spin 2.10
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 3000Vİ
    En İyi Avı:
    Kendi akvaryumumdan yakaladağım 4 cm Sarı Prenses :D
    Bu kodları msj yazma bölümünde dag ve günes gibi bi resim var oraya tıklayıp icine kopyaladıktan sonra tamam derseniz resimler görünür :)

Buyrun ben düzelttim.Avlarınızın devamını dilerim :)

5. avkolik-çıtak

avkolik-çıtak cengiz

avcı

teprikler güzel görüntüler

6. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    herşey bi kenera doğanın içinde, of of sıkıldım şehirden çok oldu ayağım çamura batmayalı tabiatı dinlemeyeli

7. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    abi anlatımın için teşekkurler. zamanla öğrenecegız iyişallah.

sayglar...

8. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    engin kardeş teşekkurler. bişeyler denedim amayine yapamadim. seydihan ustadıma dedigim gibi yavaşyavaş örenecegiz iyişallah.

tekrar teşekkur ederim resimleri düzeltigin için ve temenliğin için.

saygılar...

9. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    teşekkurler cengiz abey.
    nice güzel görüntüleri beraber paylaşmak üzere...

saygılar...

10. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrikler güzel bir gün geçirmişsiniz:) sizin sabrınız belli o safhayı aşmışsınız artık,önemli olan yeni başlıya nı yanında götürdüğün vakit ona öncelik tanımak:)
    memleket de arkadaşın birine sazan a götürmüştüm,bir türlü balık çektiremedim ona,baktı balık vurmuyor,domates takar iğneye:D salatalık takar:D

11. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Güney Bey,

Yeni başlayan birini balığa götürmek ve onun balık yakalama sevincini görmek beni de çok mutlu eder. Şu zamanların hala av veren güzel balıklarıdır kefaller.
    Hele birde büyükleri olursa onlar olan mücadele katlanır.

Bundan sonraki avlarınızda çok daha iri kefalleri yakalamnızı ve alıkoymanızı dilerim.

12. modena

modena

bu güzel kareler için teşekkürler...avlak çok güzel...içim gitti...acaba orada alabalıkta varmıdır...

13. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Vallahi o suyu gorunce nasil ic gecirdim bilemezsin...
    Nasil guzel bir doga...
    Rastgele...

14. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    özcan abi her şey gönlünce olsun.

özcan abi doğa demişken izninle ufak bir anı anlatayım.

gecen aylarda arabamı satmaya karar verdim ve sattım. cumartesi günü sattım, pazartesi günü teslim edecegim.

bu na istinaden son bir kez arabamla ava gideyim dedim. cumartesi hazırlık ve ardından pazar sabahı erkenden çıkış. evden çıkmadan öncede hanım sıcak ballı süt içirdi. işin kötüsü hanımdan arzor aldıgım iziyanmasın dıye sesimi cıkartmadım. süt benim sindirim sistemimi hizlandirir:D (cır cır :confused: ) sütümüzü içtik yola cıktık. avlak merkeze uzak. gölete 200 250 mt re kala araba camura saplandı. :( bu arada benım araba nicedir beni hiç yolda birakmadi. nerelerden gitti, gecti aklınız almaz. araba :( camura saplandı benım midem başladı ses vermeye ardından...:D tek başima arabagı camurdan cikarmaya calışiyorum ama cabanın büğüyü motoru konturol etmekle :D geciypr. solucan kureyını her camura batırışimda....:D artıktakatımde kalmadı, hele birde suyu gorupde olta atamamak:( . yapcak birşey yok, ilerdekı köye yuryerek gideyim. bir tuvalet buluruz el vet. artık arabayı falan unuttum.:p arkadaş köye vardim , evleri geziyom birtek erkek yok dişarda. bayanlarada diyemedim.
    abla mide bozuk bi helayı kulllanayım.
    neyse bi vatan daş :p gördum sonunda yanında hanımı wc yı yine soramadım. barı arabayıkurtarayım dıye. tıraktor sordum. adam
    30 tl verirsen cıkartırım dedi.
    bir laf var "şeriyatin kestigi parmak acımaz." dedim. arabayı o yerden cıkarttık ama gel bide bana sor umrumddamı...:D adam beni ana yola cıkartıp bıraktı.gitti. camurdan cıkabilmek için tekerlerin havasını ındırmiştim.
    tekrar şişirmek için pompayı cıkartım. daha önce kime verdi isem. kutusuna derlı koymamiş ona içimden laf soylerken, hop birden pompanın ucu kopup doşu verdi:mad: bir sinirle yonumu yola donup kendımce soverken, bir kamyon yanımdan geci verdi. ve tahmin et ne oldu. camur birikıntısının önunde duruyormuşum:D :( gulermisin aglarmisin. başimdan aşagı camur:D :eek: .

bu kısımdan su kenarın a kadar olan kısmı anlatmayım.:D

zar zor 1 bucuk gibi oltayı ata bildim. ama arabayı. ana yola birakıp. mazemeleri yuklenıp tabana kuvet. arkadaş oltaları attım. oturdum yamur başladı. haydıııı

amma bir güzel balık yakalamadan pes etmedim.

uzattım harhalde....

özcan abi herşey gönlunce olsun.
    saygılar

15. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    :D
    taşekkurler kadir abi...
    enişte de ilk ben sazan avlamak isterım dedi. ama bilsinizki sazan bu mevsımde ya bir yada gelmez. verim az olur. ona istınaden kefal avına ikna edip kefalegittik.

saygilar...

16. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    teşekkurler rıfat abey...

o av lakdan daha büyük kefaller çok çıkarttım. amma dediğim gibi, resimde gordunuz kısımdan 150 mt yokardan akarın yolunu kesıp , 50 mt aşağidan tekrar vermişler. yanı gorulen yer çay dan ayrı göl şeklini almiş. birde yapım aşamasında suyu biraz birıktırıp bırakbişlar sanınırım. çayın yapısın ı degıştırmış. akıntının surukledıgı her şey .... birde o akıntı ile çay kendıne bir yatakdaha yapmiş. o yatagı gorsen inamasın. bi önccekı gidişimde taşlik yol du. sonra bir baktım 1.5 2 mt derinliğinde bir yatak olmuş. büyük ihtimal ilk suyun cekılmsınden, sonra akıntının cok fazla olmasından balık cekılmiş. sanırsam...

bir kaçkere enişteye yer degiştirelim dedim ama key fı yerinde idi. ne yapalım canımız sag olsun. bu seferlıkd eböyle olsun. bennim şamandiram bir kaçkez gezindi ya o bana yeter.
    bu arada balıklar tamamen işe yeni başlayan birisinin hevesi ile livara konmuştur. balıkların sadece biri sı ölmüştür oda inlenin çok derine gitmesındendir.

saygilarimla....

Uploaded with ImageShack.us

not : resmi sonradan ekledim. hem resim yüklemeyi pekış tıreyim hemde bu güzeli paylaşayim dedim. resimdeki güzel fotolandiktan sonra su yaşam alanına geri birakılmiştir.

Son düzenleme: 20 Ocak 2011
  17. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    ben teşekkur ederım. beraber olsun diyeyım.:D
    ustat alabalık yok. bulunan balıklar yer yer kefal, bekir, yayın . yazın suyun debısının azalması ile av kolaylaştıgı için balık yogunlugu yer yer degişiyor.

saygılar...

18. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    ustadım. birde baraj yapımı başlamadan önce halını görecektın. resmin arka tarafındakı taşlık bolum baraj yapımından. daha önce tamamen yeşillıktı. artı bir de arka yı saği slu ceksem nediyecektın acaba... sen balıgını n avlar ken yandakı agacta sincaplar oynaşir.

saygılar....

19. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Bak.... :(

Ah memleket....

Bu arada anladigim kadari ile samandrali takim ile yem takip avlanmissin.
    Bence at cek te denemelisin :)
    Ben sahsen at cek ile kasna avini merak eder dururum hep :) ;)

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Güney tebrikler abici. Harika mekanlar, dingin zamanlar ve muhabbet; her şeyi ile güzel. Tadında avların daim olsun.:)