Kefal avı teknikleri

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mcaglar tarafından paylaşıldı.

1. balıkcı_05

balıkcı_05 tufan

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    14,5 kg yayın balığı,8,5kg aynalı,2,5 kg bekir
    arkadsım dediğin yeri iyi biliyorum orda hafif bulanık bi su var derenin denizle birleştiği yerde kefal sürüleri içeri giriyolar.senın orda gördüklerin yemlenmek için suyun ağzına gelirler. geniş bi alan seçip çırma tekniğini kullanabillirsin ama oda adamı yorar biraz atıp çekmekle.. dalgaların arasınaki balıklara gözün aldanmasın aynı balıklar derenin içinde var zaten dere kamışın olcak kefal için cok ince bi misina lazım 0.25 gibi kursunsuz samandıralı olta işini görür ekmeği fazla sıkmadan iğnenin ucuna hafifce yassı olarak tak mantarında küçük olsun durgun bi dere zaten costal. solucana da cekiyo ama orda sazan ve turna balığıda mecut eğerr iri bi sazan denk gelirsee sazlıklardan incemisinayı kopartıyo bilgin olsun ama gercekten güzel sessiz sakın biyer sana iyi avlar kardeş

2. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    kefal olduğu bilinen bir yeri 1-2 gün aynı saatlerde herhangi bir gıda maddesi ile yemliyorsunuz. son gün de ince bir sinek iğneye takılmış aynı gıda maddesini de kefalin beslenmekte olduğu yere atıyorsunuz, iğne tamamen yem ile kaplanmış olmalı, ve eğer olta yakındaysa siz de pek gözükmemeli, oturmalısınız, gürültü etmemelisiniz.

ben yem olarak balık bağırsağı ve iç organ kullanırdım kefal avladığım zamanlarda. kıbrıs takımı gibi takımları zevkli bulmuyorum çünkü. sadece 1-2 kez av yaptım onlarla.

bu kadar. rastgele :)

3. panteon55

panteon55 burak

En İyi Avı:
    2,5kg haskefallll
    bu siteye yeni üye olmuş samsunlu bir kefal hayranı olarak herkeze slm.

bende kefal üzerine bildiklerimi aktarmak isterim...öncelikle kefali bolca tutmak isteyenlere duyrulur...:D
    öncelikle kokmuş işkembe kalın bir misina ile tıpkı kıbrıs sarma gibi bir taşa bağlanıp(biz salla baş diyoruz)geceden balığın tutulacağı yere yani oltamızı atacağımız yerin sağına ve soluna atılır.yanlız bu olayı bir kere yapmakta fayda vardır aksi takdirde balık leşe alışacak ve emin olun oradan verim alamayacaksınız belki bi kaç gün güzel balık tutarsınız ama sadece bi kaç gün...daha sonra o bölgeye her balığa geldiğiniz de bayat ekmek kokmuş peynirle hamur yapılır ve yapılan top şeklinde hamurların içerisine taş koyularak
    bir kaç metre önünüz mazmozlanır...şimdi gelelim oltaya:)
    olta olarak ben 20mm misanaya balığın büyüklüğüne göre eğer 250gr dan küçükse balıklar 10numara beyaz mustang daha büyükse balıklar 7numara mustang kullanıyorum...olta tipk dip oltası önde 20gram veya 10gram kötek kurşun
    bir karış üzerinde ise en fazla 2,5cm uzunluğunda köstekler hazırlanır hatta daha kısa bile bağlamakta fayda vardır aksi takdirde balığın vuruşlarını anlamak zorlaşıyor:)
    kancaya ekmeğin takılmasına gelirsek tabiki taze ekmek içi :D
    ekmeğin içi kurt şeklinde yapılır ve ucu püsküllü bırakılır işte kefalin en cok sevdiği kısmıda orası zatennnn:D
    birde yine nacizene ince bir tiyo daha vermek isterim oltada elinizdeyken kesinlikle kurşunu hissetmemek ve haifif bir boşluk vermek gerekir
    denerseniz faydalarını göreceksiniz:)
    buradan herkezden rica ediyorum lütfen kefal avında leşle yemlemeyi bir yana bırakıp ekmekle yemleme yoluna gitmeleri...
    çünkü leşe alışan balık denizde akıp giden leşin peşine akıp gidiyor çünkü leş giderken kokusunuda yanında götürüyorrr:(
    ama ekmekde ise balık oradan uzun zaman kımıldamıyor örneğin ağustosda başladığınız kefale eylül hatta ekime kadar aynı bölgeden gün aşırı balık almak mümkün...
    herkeze bereketli avlarrr

4. mucit balıkcı

mucit balıkcı BEKİR KAYMAK

Favori Kamış:
    lineaeffe4mt sörf
    Favori Makine:
    sheksper
    En İyi Avı:
    yayın 15
    kefal avı

arkadaşlar ben kefal konusunda biraz danişmak biraz bilgi vermek maksadıyla danışacağım ben yalovada 3 aykadar kaldıydım orda marina vardı marinanın icinde büyük kefaller vardı onları neyaptıysam tutamadım ve başladım araştırmaya internet üzerinden ve tv lerde ben yalovadaykende kefalleri hep takipettim ve gördüm bunlar hep geliyolar yosunların içini elk. süpürge gibi cekip bir şeyler topluyolar ama yosunları yemiyolar yosunları sudan cıkarıp içlerine baktım ufak supiresimiymiş galiba onlardan var ve yosunların içinde tekeler oluyomuş we burda kefalleri hamsiye kıbrıs sarıp yakalıyolarmış denedim yakalanmıyo zamanı değilimş mart nisan aylarıydı ama misinasız boş hamsi atınca yiyolar uyanıklar ve yaban tv de kefal avı filmi seyrettim adam tüyde ayni yosun muş gibi yeşil tüylü yapay kanca yapmis kefal tutuyo belkiseyretmişsinizdir olta fly olta veben internette araştırma yaptım baktım yabancı sitelerde de gördün fly yapay kefal yemlerini ve bir sitedede gördün adam sinek larvaları ile kefal yakalıyo amasinek larvaları değişik bir yosun icinden topluyo //www.mikeladle.com/osa.html site bu bakabilirsiniz bilmiyom bizim denizlerde bu yosundan varmı veben düşündüm ve sinek larvası yapıp bu kefalleri yakalayabilirmiyiz dedim , biz burda sakaryada tatlı suda sinek larvası biz kurt diyoruz kendimiz yapıp balık yakalıyoruz ama nasıl sinek larvası yapmalıyız tavuk eti alıp içine böyle yosun kıysak içine ölü tekeleri atsak hamsi atsak larvalar bunları yiyip ve kırmızı gıda boyası atıp larvaları kırmızılaştırabiliriz ve diyorum balık tutabilirmiyiz bu larvalarla uzmanlara danışıyorum sizde deneyip bna haber verirseniz sevinirim internettede öğrendim kefal ingilizce grey mullet demek {fly flies }de ucuş yapay sinek böcek kancası demek moss da yosun demek ingiliz ce bilen leriniz bunlar üerin den araştırma yapıp fly oltacılığı üzerine kefal avını araştırıp bilgi yazar sa sevinirim belki benim gibide bu iş üzerine meraklı arkadaşlara yardıncı oluruz saygılarımla bekliyorum

Son düzenleme: 25 Nisan 2009
  5. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Açmış olduğunuz konuda daha önce başka bir ana başlık bulunduğu için konuyu buraya taşıdım.

Ülkemiz sularında birçok farklı kefal türü bulunmaktadır. Herbirinin farklı yem ve av özellikleri gösterir.

Ancak en çok bilinen ve avı yapılan sarıkulak veya altınbaş adlarıylabilinen türdür. Kefal her türlü organik maddeyi tüketen bir canlıdır. Yosun böcek et vs her şeyi tüketir. Bu nedenle kolay kolay aç kalmaz. Bu nedenle onu baştan çıkaran yemleri ve yemi kıskandıracak kefal sürülerini bulmak gerekir. Hazirandan Ekime kadar ekmek sarması güzel iş yaparken diğer mevsimlerde sardalya kurt gibi organiklere yönelmek faydalı sonuçlar verir. Ancak dediğim gibi bilinen yaklaşık 7 türü birbirinden farklı özelliklerdedir.

6. bekr

bekr

Favori Kamış:
    Serpme.Çırpma.Olta çeşitleri
    En İyi Avı:
    Kefal. 7 kg
    Arkadaşlar.... şahsen olaya ilgisiz kalmamak için kefal konusu da ilgi alanıma girdiğindendir ki bildiğimiz istavrit çaparasının açık yosun rengi olanına sarıkulak kefalın bayağı ilgi gösterdiğine şahit oldum...
    Tabi balığın bol olduğu yerde otuz santim cıvarındaki sarıkulak kefalların arasında aşagı yukarı hareket etirirken birer tanesiini her seferinde çektikçe bu usulü sizinle de paylqaşmak istedim..
    çaparanın en fazla on santimlik aşağı yukarı oynatmalarla netice alabiliyoruz..
    Herkese bereketli avlanmalar dilerim

7. carp

carp Mehmet

Çok güzel çalıştı...

Zargana topunun arkasına 1 m. kadar misina ve ucunda böyle bir takım denedim ilk defa ve güzel sarıkulak kefaller aldım dün ve bugün akşam üzeri Silivri'de kıyıdan. Epeyce de kaçırdım. Akşam ezanıyla kesti balık.

8. ADANALI01

ADANALI01

selam arkadaslar ben uzun suredır lınkte yokum, bırkac gundur gırıs yapıyorum ve mehmet arkadasımın surusunu gordum okudum rumuzdanda gordugunuz uzere adanalıyım ve bızım sahıllerde kefal cok olur hatta dalyanımız bıle var ordada kefal yetısır, bırcok arkadasımın tafsıyesını okudum gercekten guzel duzenekler ve tavsıyeler bılmedıklerımı bende burda kullanacagım, bızımde burda bır teknıgımız var denızın dalgalı veya sakın olması hıc farketmıyor bu duzenekte , 1 mt. kadar 0,25 lık mısana kesın 10 ıle 12 adet uzun pasolu orta boy ıyne, bır adet ınce uzun(7-10 cm.) mantar malzemecılerde kesın vardır, mısınanın uc kısmına sectıgınız ıynelerden bır ıla ıkı boy buyuk ıyne baglayın duzenekte fırdondu veya klıps kullanmayın, ıgneyı bagladıktan sonra buyuk ıgneden yukarıya dogru kucuk ıgnelerı araları en fazla 5 cm gecmıcek sekılde mısına govdesıne 12 adet ıgneyı baglayın yanı ıgnelerı baglamanız bıttıkten sonra duzenek yaklasın 40 ıle 50 cm lık bır duzenek olacaktır. duzenegınız hazır kullanımı ıse soyle yumrugunuz kadar taze ekmegı alıp ıc kısmı dısa gelecek sekılde mantarı kapatacak sekılde ekmegı ıyıce sıkın daha sonra mantara baglı duzenegı ekmegın uzerıne ve ıgneler bosta kalacak sekılde sıkıca sarın ve ılk taktıgınız buyuk ıgne ıle bantara takarak baglayınız. bu duzenegın genelde lanset ıle atılmasını tavsıye ederım kefal suda kıyıya kadar gelır yayılır hareketlerı suda bellıdır o hareketı gordugunuz yere atabılırsınız. ben bu duzenekle cok verım alıyorum hatta bu hafta sonuda avlanmaya gıdıyorum. suya attıgınız bu duzenek kursunsuz oldugu ıcın yuzeyde kalacaktır derınlık onemlı degıldır kefal cok sıg yerlere bıle gelır yayılır ekmek suda sıstıgı zaman bosta kalan ıgneler pek gorunmez ve kefal ekmege saldırırlar ıste o zaman muhakkak bır tanesı belkıde daha fazlası sızın aksam zıyafetınız olur. rasgele.

9. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
    1.5 kilo mırmır.sıra lüferde...

bu takım nasıl kullanılıyor.açıklıyabilirmisiniz??

10. njtrgn

njtrgn nejat

arkadaşlar selamlar
    Çandarlıda kefal oltayla nasıl avlanıyor.Bilen varsa anlatsın lütfen...
    Ben her yolu denedim başaramadım???

11. carp

carp Mehmet

Zargana topunun arkasına 1 m kadar (ben 0,26 kullandım) misina ve ucundaki halka idamlık denen şekilde yapılacak. Halkaya taze veya bayat ekmeğin kabuklu kısmından takılıp düğüm sıkılacak. Dört adet kösteğe (ince misinadan olmalı ve mümkün olduğunca kısa tutulmalı ki karışmasın) de ben taze ekmekten iğneyi gizleyecek şekilde kabuklu parçalar taktım ve herhangi bir yere saplamadan yolladım yemlediğim bölgeye. Bir süre küçükler didikliyor ekmeği ve iri kefaller köpekbalığı gibi dolanıyor etrafta. Derken biri çıkıp oltadaki iyice ıslanmış ekmeği sıkı bir darbeyle dağıtıyor veee kaos başlıyor. O sırada iğnelere taktığınız kabuklarınıza da mutlaka bir müşteri çıkacakatır.

Umarım anlatabilmişimdir Uğur kardeş. Denediğinde sonucu mutlaka paylaşırsan bizimle seviniriz. Rastgele...

12. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
    çok saol mehmet bey.ama idamlık şekli nasıl olcak.bunun yapılışını gösteren video varmı:confused:

13. carp

carp Mehmet

Küspeli sazan takımlarında kullanırdık önceden. Göstermeden nasıl anlatsam bilemedim. İadmlık düğüm veya boğma düğüm kelimeleri ile arama yapmayı deneyebilirsin. Umarım bir yol gösteren çıkar...

14. anılcan34

anılcan34 Anılcan

Favori Kamış:
    Albastar Carbostar 3.30
    Favori Makine:
    hotzone surecath
    En İyi Avı:
    38 cm kalkan
    o balıklar 20-30-40 cm ye bile sokuluyo aynı şey geçen sene başıma geldi kefal onlar solucanla tutabilirsin sarmaya vs. hiç vurmuyorlar

15. yunuslar

yunuslar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek çüpra kefal
    biz genelde kefale sıkma diye tabir ettigimiz kıbrısı atarız üzerinde 9 numara 7 adet igne bulunur

16. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
    bizim burda küçük bir koy var.koyun içinde koca koca kefaller atlıyo.kimsede yakalayamıyo.sanırım yumurta burakıyor olabilirler.bunları nasıl yakalayabilirim.bir çok yolu denedim yinede yakalayamadım.gerçi kimse yakalayamıyo:D

17. tcomak

tcomak Tayfun Çomak

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    kefal 2 kg
    slm arkadaşım.. Nerde bu koy gelip uygulamalı kefal avı yapalım..saygılar.

18. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
    beylikdüzü kavaklı sahilde.ambarlı limanının yan tarafında kalıyo.eston villalarına hemen altında.ama balıkları kimse yakalayamıyo:mad:

19. oltacı_

oltacı_

Yumurtlama döneminde yeme pek rağbet etmezler, Yumurtlama sonrası ise çok iyi av verir.

20. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
    peki bunları daha değişik şekilde yakalıyamazmıyım.normalde deniz kurdu bazende teke kullanıyorum.bunlar yerine hani böcek gibi şeyler kullansam olmazmı.çekirge gibi.balıklar genelde hep su yüzeyinde.kurşun kullanmadan sadece iğneye çekirge geçirip atsam sonuç alabilirmiyim.koyun derinliği en fazla 2.5 metre:confused: