Kefal avı teknikleri

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mcaglar tarafından paylaşıldı.

1. bitirimsms55

bitirimsms55 hasan şaffak

kefal

ben samsundan hasan arkadaşım size yaklaşan balıklar kefal kılarada dolaşmasının yada dalgaların icin de şörf yapmak kefallerin cok hoşuna gider ağustos temmus aylarında havyar dökmeye gelir kefal carşambanın costalda da gece 01,30 2,30da kenarlara serpme ağ atsanda kefal yakalarsın yakalamaya gelince yasak ama bizim kara denizde yasagı kimse dinlemiyor arkadaşım size yardımcı olduysam ne mutlu bana

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hasan bey merhabalar.

Kefal avında olta balıkçılığı için ne tür önerileriniz olur? Zira, bu yönde vereceğiniz bilgiler daha bir değerlidir.
    Selamlar.:)

3. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Yarın akşam haliçde bir meraya sırf keyif için (Kefalleri geri salmayı planlıyoruz) kefal avlamaya gideceğim. Şamandıralı tek iğneli takımla avlanmayı düşünüyorum. Yalnız iğne ve misina boyutlarına karar veremedim. Çünkü gideceğim yerde 40 50 cm lik kefaller olduğunu sanıyorum. İğne ve misina boyutlarını sizce nasıl ayarlamalıyım ?

4. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Haliçdeki bütün kefallar kaçmış az önce döndüm. Gittiğimiz meranın bir kaç müdavimiyle konuştuğumda, cumartesi günüde kadar 1 kiloya yakın kefal bile yakaladıklarını fakat cumartesinden sonra tek tık dahi alamadıklarını söylediler.

5. m.emin

m.emin mehmet emin

tüm kıyı balıkçılarına selamlar benim ismim m.emin burhaniye iskeleden aranıza yeni katıldım hepinize rasgele dileklerimle kazasız keyifli avlar.

6. m.emin

m.emin mehmet emin

kıyıdan kefal avcılığı ile arkadaşların bilgilerinden faydalacağımızı görüyorum.
    1.çarpma avcılığındaki bazı eksiklikleri tamamlamak isterim 0.80mm-1mm misina 70cm boyunda keserek tam ortasına üçlü iğnemizi bağlarız .bağlanan iğneyi 0.20mm-0.25mm misina ile1mm lik gövde misinasına sarmak suretiyle sabitleriz gövde misinasının en altına hava ve derinlik durumuna uygun 40gr-50gr kurşun bağlarız üst kısmı fırdöndü veya misinadanhalka yapıp klipisle kamışa takarız kamıştaki misinamızda 0,40mm-0.50mm arası çekeri 25kg-30kg arasında olmalı yoksa kefali tuttuğunuzla takımla birlikte kaçırmanız bir olur.
    tutmak içinde gördüğünüz gurubun 1m ye kadar arkasına atıp kuvvetlice çekerseniz balık iğnede size gelebilir boşluk vermeden çekmeniz lazım bunun için makara ve kamış sağlam kolunuz biraz güçlü olması lazım iyi avlar

7. çiroz

çiroz ahmet

rast gele arkadaslaar umarım bu sezon ıyı av gecırırsını9z

8. nnsevim

nnsevim nida sevim

selamlar

Mersinden öncelıkle herkeze merhaba ,geçen hafta 2 adet kıbrıs oltası yaptım, 10 arlı olarak, yanımada bolca akmek aldım, bir zargana topu onun arkadasında 10 lu kıbrız oltamı bağladım ama ınanın ekmegın yanından balıklar geçiyor resımen ekme degerek geçiyorlar ama bir tananesı bile yemıyor, 1 saat kadar epeyı ekmek tükettim yavrular saldırıyor sadece, sonra zargana topunun önüne 3 köstekli yüzey oltası yaptım , ekmek taktım oltalara vurmadı, sardalya taktım vurmadı, tavuk taktım vurmadı midye taktım vurmadı, sınırden kafayı yedım resmen , balık o kadar çok ki inanamzsınız ama bir tanesı bile vurmadı, sizce nedenı ne olabilir, ne tavsiye edersınız,bi adam kara kefal dedı bu balıklara bunlar oltaya gelmez miş, bu konuda bılgısı olan?

9. nnsevim

nnsevim nida sevim

:( :( :( :confused:

kefal ustaları nerdesiniz....

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili Nida;

"Kefaaal, kefal. İlle de kefal" demen için ne sebep var bilemiyorum ancak, bu konuyu baştan bir daha iyice okuyuver abicim.

Bir de şu linki, özellikle son mesajlardaki sevgili Yakup hocamızın deniz avı için de alternatif olabileceğini sandığım paylaşımını. Ki, bu konyu bulmak için yarım saatten fazla zaman harcattın bana.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=26579

En geç iki hafta sonra güzel avlarının sonucunu da bekliyor olacağım. Şimdiden rastgelsin. Selamlar.:)
    .

11. maceraci

maceraci mehmet cinoğlu

Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    sazan-24kg
    abiler bi de takımların çizimlerini verseydiniz biz acemiler için daha faylalı olacaktır.TEŞEKKÜR ederim.hepinize saygılar.

12. yplt

yplt Yalçın POLAT

Favori Kamış:
    .....
    Favori Makine:
    .....
    slm herkese ben sivasta baraj göletinde kefal avına gidiyorum ama iyi sonuçlar aldığım söylenemez
    bikaç sorum olacak
    gittiğim baraj açıklık alan çevresinde ağaçlık vb yok
    ve kenar taraflar sığ oltayı ortalara doğru atmam gerekir ama kaşıkla yada 10 gr kurşunla bunu yapmam imkansız ileriye nasıl fırltabilirim bir de mutlaka şamandra kullanmam gerekiyor mu dip oltası atsam işe yarar mı acaba ?
    cevaplarsanız çok memnun kalırım şimdiden teşekkürler

13. yplt

yplt Yalçın POLAT

Favori Kamış:
    .....
    Favori Makine:
    .....
    çokmu zor yada cevap vermeye değmez bir soru mu sordum anlamadım ki
    üstatlar yardımcı olurlar mı acaba?

14. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Şimdi öncelikle soru yanlış yere açılmış,bu bölüm deniz-kıyıdan avcılık ve dolayısıyla da bu konu deniz kefali avcılığı ile bilgilerin paylaşıldığı konu.

Hafif yem ve kaşıkları spin kamışı denilen özel at-çek kamışları ile ya da atarı düşük (en fazla 20-30 gr) olan normal kamışlarla yani kısacası ucu ince ve yumuşak kamışlarla uzak mesafelere atabilirsiniz.Dip oltasının iş yapıp yapmayacağı dibin durumuna bağlı (eğim,ot vs) deneyip tecrübe etmeniz şart.

15. ugursedat

ugursedat sedat

Favori Kamış:
    Balıkçı her kamışı kullanır
    Favori Makine:
    her makina iş yapar
    En İyi Avı:
    2.kg aynalı sazan
    baraj göletinde en iyi yem konserve mısır tavukciğeri ve yavru kurbağadır dip atarsan iri yem tak kancaya mutlaka zil tak budediklerim baraj için geçerli şu an barajlar yasak haziran15ten sonra başla rasgele.:cool:

16. ugursedat

ugursedat sedat

Favori Kamış:
    Balıkçı her kamışı kullanır
    Favori Makine:
    her makina iş yapar
    En İyi Avı:
    2.kg aynalı sazan
    dip oltası kışın iyisonuç verir genelde yazın mantarlı.

17. xcebeci

xcebeci umut semi yavuz

En İyi Avı:
    geri saldıgım yapraklar...
    abi önce merhaba kefal genelde ekmekle avlansada okadar dalgalı bir yerde ekmek dayanmıyacagından ve dagılacagından dolayı size bozulmaya yüz tutmuş sardalyeyi sarma yapıp agır bir kurşunla kullanmanızı öneririm..;)

18. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    gezer kurşunlu kıbrıs takımı, ekmeği sarmadan arasına vanilya şekeri koyun,tuz eker gibi olmasın biraz fazla koyun,ekmeği sardıkdan sonra hazırladığınız takımın üstüne vanilya şekeri dökün bu sefer tuz eker gibi olsun:)
    misinayı tam gerdirmeyin tadında bırakın,zili takın,

bulunduğunuz yerde alabalık çiftliği varsa,ordan ölmüş alabalığı alın,aynı ekmek sarar gibi sarın, suyun dibine gönderin,balık kokar ama gelecek olan kefalin boyutu sizi şaşırtabilir:) ben en büyük kefali kokmuş alabalık ile yakaladım,sepete zor sokmuştum:)

yukarıdaki her 2 sistem de manavgat ırmağında denenmiş test edilmiştir,başkaların sıradan dip kıbrıs takımı yerinde oynamazken bu yöntemli takım da zil ya çalacak ya çalacak yani o denli beklentim oluyordu,
    kardeşim şahit idi,orayı mesken eden bir balıkçı yanıma gelip,bu gün hiç balık vurmadı demişti,aramızda 20mt var ve onun olta attığı yere doğru takımları göndermiştim:D akıntı ile beraber,

o gün 5 kefalle dönmüştüm,300 400 gram ağırlıklarında,bir o kadar da çekerken düşmüştü,

saygılarımla

19. Av hastası

Av hastası Mustafa Nihat Şeker

En İyi Avı:
    550 gr Sarpa
    Ben şöyle kullanıyorum ve herkeze kullanmalarını öneriyorum en iyisi hiç mantarla uğraşma direk misinanın üzerine dola ekmeği üstüne ineleri sar iğnalari hiç ekmeğin içine saplamana gerek yok bırak iğneler katil olsun saklama ekmek zaten su üstünde yüzüo bazen ise o kadar güzel bisi oluo ki ekmek batıo denizin tam ortasında duruo yani ekmek batıo ama sen ekmeği görüyosu bence hiç mantar kullanma bırak ekmek ne isterse öle yapsın ister batsın ister yüzsün bak ne kefaller çekçeksin;)

20. efebolu

efebolu feza kurutlu

kefal avında denenmiş test edilmiş yöntem

kefal zaman zaman su yüzünde gezer gurup halinde kafaları suyun neredeyse üstünde görürsünüz bunlar ilarya olanlarıdır ağa babaları biraz daha aşağıdan geçer bu ufaklıklar yeme saraken esas avcı dalış yapar .en zevkli anı yakalandığında yaptığı kurtuluş amaçlı şapırtıdır.sakin çekmek gerekir hızlı çekimde yırtarsınız .sistem olarak .1-kıbrıs oltası ekmek kullanılırsa şamandıralı sardalya kullanılırsa dip derinliğini tespit için ayarlı şamandıra gerekir .balığın suyunu buldunuzmu kolay.birde kıbrıs oltasında sardalyayı kurşunsuz boş olarak atarsınız .ekmek taze olmalı eger hamuru kendiniz yapacaksanız peynir parcacıkları ve peynir suyu ile yapın .bırde yumurta akı .hamurunuz kulak memesi kıvamında oldumu tamamdır bunu tekli iğnede veya şamandırada kullanabilirsiniz.ben limandan avlanıyorum dalga bazen kıyıya kadar surukluyor yemı burada balık olmaz dersınız ınanın kıyıdakı kayay sıkıstırıyor ekmeği cok yakaladım cok ta takıldı koptu.fakat cok verimli .hava olarak limanlık havayı sever.suyun üzerine cıkıp şap şap atlar aksam ustu ıyıce kıyı yapar .bızım lıman çanakkale gülpınar kumbağlar limanı rüzgarı bozcaadadan alır.kefal acıktan gelir yemlenmeye limana girer yani özetle temiz kefaldir. kıbrısta iğne seçimi başa 1252 a5 orta iğneler 1522 6 siyah sona 1251 c6 uzun pala beyaz rasgele