Kefal avı teknikleri

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mcaglar tarafından paylaşıldı.

1. NİHATSUNAR

NİHATSUNAR

Favori Kamış:
    olta ve çapari
    En İyi Avı:
    22 tane sargan
    Sayın kardeşim,Kefal gurupla daire çizerken ki bu kalabalık guruptur,Çırpma o zaman atılır,tek balığa kimse çırpma atmaz.Ayrıca Kefal hiçbirzaman atılan çırpmaya meraklanıp dönmez,aksine açılır veya dalar.Ayrıca çırpmacılık başlı başına bir maharettir ve eğitimi içi su dolu pet şişelerle yapılır ve büyük ustalık ister.Pet şişe suya atılır,peşinden çırpmalar atılır,sonunç %100 tam isabettir.Avcılıkta kural ava kaçma şansı vermektir.Bu da çırpmacılıkta tam anlamı ile geçerlidir.Yapılan diğer avcılıklara bakarsanız bu çok hafif kalır.Sağlıcakla kalın.

2. orjinallaz

orjinallaz

güzel teknik???

abi guzel teknikte aklıma birsey takıldı ben yaklasık 8 seneden beri kefal avlarım :D ama bu teknik balıkların tam saldırma durumunda işe yarar buyuk kefaler herzaman tek gezer :cool: o yuzden bu teknıkle buyuk kefal yakalamak inkansız gıbıdır kefal kendini ugrastıran yeme tepki göstermez lüfer için kullanılan yakıma yaprak şeklinde ekmegi tak at buyuk kefal yakalamamız kolay olur hadi rast gele ben bu teknikle 1 kiloluk kefal cekmıstım

3. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Bİlği için çok sağolasın .8 senedir avlanıyorsan elbette dogru yanı vardır sölediğinin arkadaşım.Ama bende bir kaç adet buyuk kefal almıştım kendi tekniğimle, demekki değişkenlik gösteriyor.Mesela bunu o şekilde aldım ben şilede.

Ama senin dediğinide denicem ilk fırsatta teşşekkür edrim

Son düzenleme: 27 Mayıs 2007
  4. volkan

volkan Volkan

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    Favori Makine:
    Daıwa
    En İyi Avı:
    Yayın 23.4 Kg Aynalı Sazan18.4 Kg Sabut 37 Kg
    Mehmet gördüğün balıklar muhtemelen kefal.Yüksek bir ihtimallede küçük boy sürü ise sarıkulak,Büyük balıklardan kurulu bir sürü ise kesin rus kefalidir.Kefal çoğunlukla kıyıya yakın yüzer,gezen balığı çırtma yada çarpma dediğimiz (Büyük olanlar) olta ile tutabilirsin.Bunun için deri parmaklık kullanmalısın.Yutturma ile tutmak istiyosan 1 temmuzdan sonra Samsun fuarında Gemi kafenin önüne gelirsen yutturma ile tutabilirsin.Bu konuda sana yardımcıda oluruz.Saygılarımla.

5. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    adem kardesim 1kg lik kefal cok buyuk birsey degil bence ben kefali yazin kimselerin pek inemedigi dik kayaliklarda veya insanlarin cok yuzdugu yerlerde cok buyuk kefaller aldim kefalde her teknik ise yarar yeter ki ac olsun!!!!gunde 20 kg ustu kefal yakalardik kisin kamis ile hepsi ortalama 400grm 2kg arasi mankafa deriz biz burda tpak bas gercek ismi heralde 3.200 cektim 0,15mm ile....buyk kefallaerde tek gezmez genelde!!!orta boylara liderlik ederler veya ortalama boyutlarindaki baliklarla gezerler....iri kefaller genelde sahillerdeki kayalik kumluk kisimlarin birlesiminde beslenir ve kiyidan yaklasik 40-60 metre civari dolasirlar..cunku buyuk baliklar tehditi altinda olduklari icin pek fazla acilamazlar ve derine inmezler avci geldigi an kiyiya kacabilmelidirler....

6. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Teşekkür ederim değerli bilgilerdi

7. mirsat

mirsat

Favori Kamış:
    Dam 300 30-60 kamış pelikan makina
    En İyi Avı:
    Sazan 1.5 kilo
    Dün Kocaeli barganlı tarafında idim , yüzdüğümüz yerde çok güzel kefal vardı . Ama ekmek yemiyorlar. KAyalardan otlanıyorlardı. Bir miktar ekmekle yemleme de yaptım. Oltadakini boşver parçalanmış ekmeği bile yemediler . HAtta bir ara acaba yengeç filan olurmu dedim. o da yemedi. Ekmek almayan lar için nasıl bir yöntem izlenebilir. O bölgede yemleme yapıp alıştırma durumum yok. Selamlar.

8. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Bilgiler için teşekkür ederim.

9. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Selam bahsettiğin gibi yemlenen balıklar gercekten zor avlar.Öncelikle onların bulunduğu derinlikte bulunmalı yemin.Yemde borukurdu veya bulmak zor ama gübre solcanı dene.Belki işe yarar.

10. MESUT_GULAN

MESUT_GULAN mesut

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    çuvalla MAVRAKİ
    SELAM ARKADAŞIM.........
    göldeki kefalerin türü bellimi ?

11. GÖKÇEADA

GÖKÇEADA

Kefal Ve Sardalya

Hiç Denediniz Mi Bilmiyorum Ama Kibris Oltasina Sardalyayi Ikiye Katlayarak Sardigimizda Denize Atmadan Once Ayaginizla Basarak Ezerseniz Sardalyanin Eti Yumusayacak Biraz Da Suyu Cikacaktir.
    Biz Bu Olaydan Genellikle Sonuz Aldik Ve Su Ana Kadar Hic Ekmekle Kefal Yaklamadim,neyse Konudan Uzaklasmayalim Suya Attiginiz Da Sardalyanin Suyu Cikacagindan Kokusuna Gelecek Ve Kefalin Disi Olmadigi Icin De Ezilmis Ve Yumusamis Sardalyayi Daha Rahat Yiyecektir.hata Ince Tek Bir Igneye Sardalya Parcasi Sariyorsaniz Derisini Alin Da Takin Basarilar.;) ;) ;)

12. simendifer

simendifer Sennur

İki şamandıra ve tek iğneli sistem

Muvaffak İşmen (Mufi) ağabeyimizden alıntıdır.

Makine mesinası 0,20 veya 0,16 en saglamından en az 100 metre
    no…2 nolu şamandra (aşagıda fotosu var) hazır oval mantar veya sünger içinden tel geçiyor ve dibine kendini %50 taşıyacak kadar kurşun..(delikli) takılıyor..(Büy.şamandra fırlatmayı saglamak ve kendisini de su üstünde tutmak gayesi ile yapıliyor.

no…4 numara ise leblebi ile fındık arası sunger yada mantar şamandra(aşagıda fotosu)

bu şamandra beden üzerinde seyar /gezer durumda iğneden itibaren yukarıya doğru takribi 1,5 ye getirip bırakıyorum.

no…6 *sık. İgne…8/9 numara 1523 D veya 1522 8/9 numaraları mustad marka yada CROWN marka 15507-9/10 nolar

2 nolu şamandradan igneye olan mesafe 3 metre 0,14 en saglamından mümkünse duman rengi..yada şeffaf..

yalnız en önemlisi bu sistem rüzgara karşı kesinlikle kullanılmaz zira atarkan karışma dolaşma yapar..atış şekli biraz özellik ister ..alabalık takımını fırlatır gibi dairesel bir hareketle bir defada atıp ..sistem suya deyemeden
    makineden çıkan misinaya fren yapmak gerekir kii.sis tem denize düşerken karışık düşmesin.

aşağıda benim yaptığım şamandıralar..( numaralar ve altında küçükler..(4)..
    Büyükler en üstte izahhte belirtilen 2 nolu şamandralar
    küçükler ise 4 nolu şamandralar dır…

Avucumun içinde aldığım görüntüler şamandraların büyüklüğü konusunda karşılaştırma yapmak içindir.

Sistem fırlatılırken :…

***-sag el oltasapını ve baş parmak misina çemberi açılmış makinedaki misina
    yı tutar sopa öne dogru ancak yere ortlama 45derece ile tutulur aynı anda sol el imgeye takılmış ve sıkılmamış/çok az dügümden sıkılmış ekmeğin (İÇİ)bir az üstünden tutar

***-sag el saatin ters yönünde dairesel hareket yaparak geriye dogru kamış yaylandırılır ve zaten o anda sol eldeki misina bırakılmıştır…(Alabalık misali) makine hafif arkadadan dolaştırılıp dik açı yapacak şekilde fırlatılır ama fırlatmayı müteakiben olta kamışı mümkün mertebe yere paralel yada uç aşagıya dönük tutulur(Takım ileride suya düşene kadar sistem gözle takip edilir suya düşmesine ,1/2 metre kala havada iken…..makara frenlemesi yapılır bu bekleme esnasında ise sol el ile makaradan boşalan misinaya fren yapma zamanı gelilince el ile makaranın üstü kapanır yada. çember kapatılır
    ekmegin igneye takma şekli de aşagıdadır..mümkün mertebe makine fırın ekmeği yani içi pamuk gibi hafifi ekmek kullanılır..

bu tür bir fırlatma öncelikle zor gibi gelir ama alışınca çok zevklidir..

ZİRA CEBİNE 2/3 YEDEK TAKIM +ELİNDE SADECE KAMIŞ+2/3 EKMEKLE AKŞAMA KADAR UCUZ YOLLU SEYYAR AVLANMA İMKANI DOGAR. tabii
    su üstü ekmeğe rağbet eden kefal bulursanız…avuç içinde takılacak ekmeğin boyutu..

iki parmak ile sıkmadan ekmek içini tut.. sol elde igne sapından tut…ignegi ezmeden ekmek içine göm..yok et…sadece iğne sapından ekmegı sık..kii atarken havada düşmesin..igne ekmek içinde güzükmeyecek… yem suda mutlaka yüzecek.. kefal yemi alıp hareket edince ön taraftaki ufak şamandra ye batar ye su üstünde hareket eder o anda cok sert olmamak kaydı ile asılacaksın..unutma balık büyükse kaloma dügmesini aç yoksa balık 016*014 yı kopartır.mutlaka kepçe taşı bazen alttan 2/3 kg lık kefal bir anda yükselip ekmegi oldugu gibi alıp dibe çekiyor..

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

13. MESUT_GULAN

MESUT_GULAN mesut

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    çuvalla MAVRAKİ
    muvaffak hocam ellerine saglık...

bu şekilde hiç kefal avlamamıştım geçtigmiz hafta sonu ava gidicektim hava şartları izin vermedi nasipse yarın balıktayım bu sistemi bir deniyecegim inşallah başarılı olurum...

her yigidin bir yogur yiyişi olurmuş:D ..selamlar

14. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    İnşallah beraber olacagız mesut um yakındır..
    Sennur kardeşim emegin ve verdiğin deger için sonsuz teşekkürler.
    bu sistemin hoşuma giden tarafı ince misina ve küçük iğne ile kefal gibi uyanık bir balıgı / hele de iri gelirse ..yorarak almanın zevki..
    bu sistemde mutlaka kepçe bulundurmak şart. ben eski bir.5 m lik dere kamışının geriden 3 parçasını kepçe sapı olarak adapte ettim 3,5 m gibi bir uzanım oldu.. dere ve deniz kıyısında kenara gelen iri balıgı kapatmak için bayagı iyi oluyor..evde el işi birde iri göz/2cm2 lik ag ördüm ..(tam 3 gün sürdü).. eee.. kendin yapınca bayagı keyifli oluyor..kullanması..
    herkese bol şans

15. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Elerine saglik Abi.Cok hos ve degerli bir paylasim olmus. Engin tecrubelerinden faydalanmak buyuk bir onur.Dahasini isteriz.:)

Rast gele.

16. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    güzellikler sizin arkadaşlarım..beraberce bir şeyler yapacagız..

17. Girdap

Girdap

arkadaşlar kefal avcılığı için kıyıdan illaki denizin bulanık olmasımı gerekiyor yuani yagmurlu çamurlu denizin karışık zamanımı daha iyi balık olur;?

18. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum

tabii ki illa yakalmak için ole olması gerekmiyor,ama kefal çok ürkek ve zeki bir balık olduğu için bulanık suyu ve çalakntılı suyu seviyor,yani şansın artıyor.Ama berrak sularda da sabırla ne kefaller yakalandı...

19. Girdap

Girdap

ekmekle avlanırken kefalden başka kıyıdan ne çıkar ben sargoz diye biliyorum ama ekmek ve 2 iğneyle şamandıralı bir oltayla başka kefal harici ne çıkar?

20. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Profilinizde belirttğiniz gibi eğer Alanya'da yaşıyorsanız,2 iğneli mantarlı ekmek takıcağınız ya da hamur takacağuınız takıma mehemen her mevsim kıyıdan sokar ya da diğer adı çarpan balığı,sarpa,melanur alma şansınız var.