kursun normal bir kursun degil tekne capasi gibi incelerseniz...eger hafif gelir tutmazsa zemini 75-100gr kadar cikarsiniz bence misinede ince oldumu akinti dibe indikten sonra etkilemez bu kursunu....tabi bölge sizin bolgeniz balikcilik yaraticliktir bir sistem uygulayabilirsiniz...
Kefalin mevsimi kolay kolay bitmez hocam.Özellikle bu aylar bi ayrı zevkli olur.Ama istanbul nasıldır bilmiyorum.Yağmurla beraber en iyi kefalleri alırsınız
Dün bir deneme amaçlı kızkulesi karşına gittim orada çıkan kefaller sarı kulak diye tabir edilen kefallerden, ama ne ben nede yanımdaki balıkçılara herhangi bir tık dahi olmadı sanırım artık mayıs, haziranı beklicez ama sahil kısmında çinekop vardı onuda ben beceremedim
Bu balığın yakalanmasıyla alakalı bir tecrübem olmuştu o da paşabahçede. Yaklaşık yarım kiloluk 4 tane balık almıştım. Benim dikkatimi çeken ne zaman güneş bulutun arkasından çıkıp parlıyor misinayı da parlatıyor ve balık anında kaçıyor ama ne zaman bulut güneşi örtüyor o zaman balık direk atlıyor. O yüzden bence kapalı havaları tercih etmek gerekiyor kefal avında.
Ekmeği denemişmiydin?Şmşndralı oltayla uzağa atıp bekle.Ve ekmeği asla sıkıştırma.gevşek olsun.Kesin sonuç alırsınız.Yarın size haberleri iletirim.Bu gece yolculuk var gökovaya
şamandıra yerine beyaz askıdan kesilmiş 2 cm boyunda bir parça 0.18 ip bu yöntemle günde on kilo kefal yakalayabilirsiniz inşallah fotağraflarını da ekleyeceğim
cuma abi ince misinayla kefal çekmesi gerçekten çok güzeldir , limitleri aşmadan da av yaparsan daha güzel olur mesela günde 5kg kadar
Kefal zor balık arkadaşım.Bide ekmek kullanan arkadaşlarım ekmeği mümkün oldukça yassılaştırın balık ağzına almak zorunda kalsın.Beyaz sinek iğne kullanın. SAYGILAR=TURNACIORCUN
kefal avı bölgeden bölgeye değişiyor. İstanbulda vaniköyde yüzeyden alınırken küçüksu sahilde ise dipten vuruyor kefal...
arkadaşlar kefalden pek anlamam ama ufak yani 10 18 cm arası ufak kefalleri nerden yakalaya bilirim bir bilgisi olan varmı özellikle bu mevsimde marmara da kefali nerden alabiliriz yardımcı olabilirmisiniz
valla eşref yalovada, betgodes park diyecem ama: ordada kalmadı sanırım. okuldan kaçıpta çok tutmuşluğum vardır. heyyy gidi günler heyy -ama şimdi bilemiyorum.
sevgili kardeşim bende vakti evvelinde o kefallerle başladım balıkçılığa ama şimdi bana bu mevsimde özellikle 10 ila 18 cm arası lazım aslında tam o dereden çıkanlar gibi ama şimdi bu mevsimde kefal avlayan varsa nerlerde bulunur onu merak ediyorum ssaygılar hızır şeref
Kefal uyanık balıktır ama yakalaması o kadar zor değildir. galata köprüsünde üst üste iki kere 41'er adet yakaladım. Benim şansım balığın yüzeyde gezmesi, aç olması ve yanımda kurt (göl kurdu) bulunmasıydı. Üstten izlerken balığın yemi ağzına alıp çıkardığını ve yeme sert davranmadığını gördüm. Yemi aldığında ani fakat çok sert olmayan bir şekilde oltayı çekmemle birer ikişer yakalanmaya başladılar. Kıyıdan tutarkende zargana takımı ile gayet başarılı sonuçlar aldım. Ağzı küçük olduğundan iğneyi fazla yutmuyor ve narin ağzı yırtılabiliyor. Liman gibi yakın mesafede ise palamut gibi balıkların atılan iç organlarıylada yakaladığım olmuştur.
Randman alamazsınız. Ekmeğin kefal avında iş yapmasının nedeni içindeki hamur değil yapımında imal edilen mayasıdır. Yani ekmek durdukça mayası bozulur ve kokusu kaybolur. Lavaşta ise hiç maya yoktur. Birçok balıkçı evdeki bayat ekmekleri kefal avında kullanmayı tercih eder. Halbuki bu balığın iştahını azaltır. Tam tersi fırından yeni çıkmış tazecik ekmeği kullanmak lazımdır ki balık dayanamasın.