Kefal Avı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında sertach tarafından paylaşıldı.

1. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000fd, Okuma safina pro 2500
    bugün sabah 4 te yola çıktık,ilk defa sığacığa gittik.gün doğumuyla beraber resimdeki likaki ve ısparozu aldık sora çiftlik havuzları yemlenmeye başladı tık yok :( tam akşam vakti 6 parça balığı temizlerken arkadaşım seslendi,kayanın orda kefal var diye bende çaresizce kalktım çünkü ekmeğimiz yoktu.kayanın dibinde bize bakıyordu saf saf sonra nerden aklına geldi bilmem arkadaş bir karışlık taşı bastı suya sora bizim kefal şaşkaladı bitanede ben vurdum sonra su üstünde gezinmeye başladı amaçsızca dayanamadım atladım diz boyu suya sora elimle tututuğum gibi kıyıya fırlattım sorası malum, buyrun buda resimi...böle bişeyi ömrüm boyuca tekrar yaşayamam sanırım...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 7 Ağustos 2007
  2. svr0607

svr0607

Favori Kamış:
    Şu sıralar sadece zıpkın
    En İyi Avı:
    71cm 1.6kg denizturnası,1.2 kg levrek 10 kg civarı bir akya gözlerimin önündeydi....
    sizin adınıza üzüldüm umarım kefalin içinden kum çıkmamıştır...Temizlerken insanın kusası geliyor.. iyiymiş ama boyu..Daha irilerine denasip olur avlarınız umarım..

3. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    Sertaç kefali ayıklarken sırt kemiğinin içine iyi bak ;)

4. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    avlandığımız yerde çiflik olduğu için içinde siyah bi tabaka vardı artık her balıkta var bu çiftliklerden kaynaklanıyor sanırım :confused: :confused:

5. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    valla bakmadım,nolduki artık bakamam

6. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    yedinizmi:)

7. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    pişiyor acil cevapp:confused:

8. Güzel bi gün ve anı olmuş.Tebrikler:)

Yemlik boru kurdu olmaz orda abi:D :D

9. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    sırt kemiğinin içinde genelde bir parazit olur ama bulunduğu yerlede alakalıdır bu durum,gerçi sağlık açısından bir sakıncası yoktur ama kefali ayıkladığınızda sırt kemiğini açıp bakın birdahaki sefere geçen sene benim tuttuğum kiloluk bir kefalden çıktı bu parazit;)

10. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:

abi bence parazit beynine yerleşmiş ben kefaller kurnaz ve ürkek olur bilirdim bu benim ilk kefalim ama biraz gerizekalı galiba :confused: :confused:

11. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Bence avınız pek te amatörce olmamış..Ben olsam o balığı izlemekten daha çok keyif alırdım.Rastgelsin..

12. sertach

sertach Kiraz Balıkçı

Favori Kamış:
    Okuma Vspin
    Favori Makine:
    taş ve elden öte amatörce nasıl olunur bilemiyorum ;)

13. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    evet yemlik değildi yaklaşık 5-6 cm uzunluğunda, saç kılından biraz kalındı iğneye takılmaz:D

14. Abi bizim buranın kefallerinde %90 bu var:(
    Ancak yerleşim yerlerine uzakta olanlarda olmayabiliyor;)

15. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Güzel balık afiyet olsun.

16. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Amatör belki yanlış oldu.Amatör olta balıkçılığı diyelim.Dedim ya ben izlemekten daha çok zevk alırdım.Kendi fikrim tabii..

17. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Demek istediğini ben açayım.

Arkadaş suyu taşa vurarak balığı sersemletmenin amatör ruha ters olduğunu ifade ediyor.Hani forumda balyozu kayalara vurup balıkları suyun yüzüne çıkarıyorlardı da biz ve diğer tecrübeli arkadaşlar tüüüh, yazıkkk gibi kınayıcı mesajlar yazmışlardı ya o hesap yani.

18. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    sertaç kardeş kusura bakma seni ve avnı karalamaya uğraşmıyacağım ama erdem kardeş haklı bencede amatör ruha aykırı bir hareket tarzı ile balık avı yapmışsınız balığı oltaya çekip yemi yedittirip iğneyi ağzına taktırmak ve o balığı şuuru yerindeyken kıyıya çekebilmek işte bahsettiğimiz amatör ruh budur yoksa benim evimde iki tane tüfeğim var gideyim gördüğüm balığı şavrotinle(9lu kurt fişeği)vurayım yakışırmı bize yakışmaz tabiki ama sizi diğer avlarınız için canı gönülden kutluyorum afiyet olsun

19. Cadayl

Cadayl Aylin Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lepistes..
    Diğer avlarınız için tebrik ederim..

Ama taş olayını bir daha yaşayamamanızı değil "yaşamamanızı" dilerim. Uygun bir av biçimi olmadığını yapılan yorumlardan sizde anladınız sanıyorum. Gelecekte daha özenli davranacağınızı sanıyorum.

20. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Sertac'cigim,
    Koca denizde bir tasla yuzen kefali vurup, ardindan bu baligi cikarmayi becermek muthis bir kismet. Hic unutmam bir zamanlar benim de boyle bir anim oldu.Senin kadar kismetli degildim. Okulum deniz kiyisindaydi ve irice kefaller , ardimizdaki Pfiser ilac fabrikasinin okulumuzun altindan gecip denizle bulusan kanalizasyonun salgiladigi garip siviya toplanmisti. Kefal boyle bir baliktir. Degisik su ve tuz farkliliklarina buyuk uyum gostere bildigi gibi her turlu yeme adapte de olabilir. Bu onun yasam sanatinda buyuk bir avantaji oldugu kadar dez avantajidirda. Cunku bu ortamlardan kacmayip ,yasamasini bilmek, onu ayni zamanda toksik birikim gibi canli ve insan sagligini tehlikeye atabilecek konularda da riske sokar. Evet bu bilgiyi verdikten sonra konumuza donelim.

Biriken baliklari gorunce balikciyim ya...Arkadaslarima bagirdim."Kiyiya yaklasmayin" dedim. Kosup guzelce bir tas bulup, kendimi gostermeden sessizce yaklastim. Bir anda baliklarin tepesinde bitip, hic bekletmeden caktim surunun ortasina. Tam isabet. Iclerinden biri tam 12 den vuruldu. Havami gorecektin okulda. Herkese kanitlamistim ne kadar iyi balikci oldugumu. Gunlerce kulaktan kulaga anlatildim. Arkadaslarim beni gosterip, "bu varya bu tek tasla kefal vurdu" diyorlardi.Ama nedense bana bu mutluluk vermiyordu. Cunku vurdugum baligin kivrila, titreye , denizin derinliklerine dalmaya calisip , bunu basaramamasi , solungaclarini titretmesi, karni yukarda cesedi akintiyla kopup gozden kaybolmasi garip bir huzunle gozlerimin onunden gitmiyordu. Bu goruntu o essiz baliklarin baris icersindeki surusuyle bas basa olmanin bana verdigi buyulu hazzi bir trajediye cevirmisti.
    Kendi kendime sormadan edemiyordum. Ne icin yapmistim ki ben bunu. Hadi vurmak buyuk rastlanti, disariya almak neredeyse imkansiz, ne diye boylesine bir guzelligi bir hic ugruna oldurmeyi sectim. Onu yok etmek bana ne verdi. Oysaki seyredebilirdim. O da mutluluk ve barisla zaten oldukca zor olan yasama savasina devam edebilirdi. Bana ve bizlere binlerce kefal olacak uretimine devam edebilirdi.Simdi ise bir hic. Ona ,bana ve bizlere kalan.
    Bu olay hala bu kadar net hatirlayip uzuntusunu cigerimde tasidigim bir ani olarak hala SIKILDIGIMda duslerime girer ve bir de bir martiyi hic unutamam. (onun hikayesini uzatmamak icin anlatmiyorum)
    Neyse diyecegim, siz siz olun bir daha boyle bir balik gorurseniz tasa davranmayin. Inanin kismet konusunda fazlasiyla nisbetinizi bu avla almissiniz, balik ziyan olmamis. Bir dahaki sefere nedensizce bir canliyi sakat birakabilir, veya luzumsuzca olmesine neden olabilirsiniz.
    Ilac fabrikalarinin kefallere toksik corba icirmeyecegi, insanlarin oldurmeden bir kez durup, "nicin" diyebilecekleri gunler umarim bizim olur.Ben basaramadim bu onuru yaratmayi, umarim ne demek istedigimi siz ve sizin gibi degerli gencler anlar ve genc kahramanlari olursunuz bu dusun...
    Saygilarla degerli dostum...