KEFAL GÜNLÜĞÜ-BÖLÜM-2

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında gümüş06 tarafından paylaşıldı.

1. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

ramazan nedeniyle balık avına 1 ay kadar ara vermiştim.balık bizi çağırmaya başla
    yınca içimizdeki sese kulak vermemek olmazdı.yılmaz kardeşim yeni yeni balık avı
    na gönül vermekteydi kendine bir spin takım almış abi ne zaman balığa götürecek
    sin diye sitem etmekteydi.yıllık iznimde ankara dışında olmam derken ramazanın gi
    rmesi ancak fırsat bulabildik buluşup balığa gitmeye serkan kardeşimde müsait olunca üç kişi ankaradan 4:30 da yola çıktık.sohbet muhabbet derken saat 6.30 da su kenarındayız.oltalar hazırlandı kasık çizmeleri boy çizmeleri giyildi herkes kendi favorisi olan bir böceği taktı oltasının ucuna.yılmaz kardeşime de sure catch
    marka bir böcek taktım.avlakta su seviyesi oldukça düşmüştü su aşırı berrak balık
    lar bizi çok rahat görüyor suya çok yaklaşmadan atışlarımızı yapıyoruz ilk 1,5 saat
    iri balık alamadık 15 20 cm arası çok sayıda ufaklığı ait olduğu yere gönderdik.güneş biraz daha sıcaklığını göstermeye başlayınca bizde aşağılarda derinliğin biraz daha fazla olduğu her zaman güzel balıklar aldığım yere varmış olduk ilk balığı ilk defa kefal avına gelen yılmaz kardeşim aldı heyecanını görmeni
    zi istedim.daha sonra balıklar sırayla gelmeye başladı bir sekan bir ben bir yılmaz derken güzel balıklar taktırmıştık.sol tarafımızda suyun içinde ykılmış bir söğüt dalının arasında üst üste güzel şapırtılar olunca ayaklarım beni oraya götürdü.ilk atışmda böcek suya düştü düşer düşmez subir çalkalandı ama alamamıştı malesef.3. atışımda böcek düştü ve kayboldu kalamanın sesiyle kendime geldim.evet bu güzel bir balıktı ve ben onu almalıydım.kepçe pek kullanmam kefal avında ama bugün yıllar önce aldığım shimano beastmaster 165 1-10 gr atarlı ul kamışla avlanacaktım.onun için kepçeyide aldım yanıma.yılmaz kardeşime kepçeyi getirmesini balığın gayet güzel olduğunu söyledim.balık kalama alıyor ben biraz sarıyorum derken 5 dakika o gitti ben getirdim artık hırçınlığı kalmamıştı yılmaz kardeşimin yardımıyla balığı kepçeledik.
    kalamanın hakkını veren yakışıklımız 50 cm gelmişti.serkanın bir ara kalama sesini duydum suyun üzeri karıştı kıyıya kadar yaklaştıdı am kepçeleme fırsatı
    vermeden gitti 45 cm lik yakışıklı daha sonra misafir olma sözü vererek.yılmaz kardeşim ilk kefal avı olmasına rağmen resmen show yaptı bizde seyrettik. azmi güler yüzü takılmalarımıza göstermiş olduğu sevecenlikle küçük balıkları bize sormadan bırakmasıyla iyi bir amatör balıkçı olacağını gösterdi.unutmadan
    akşam üstü 40 cm lik kuzuyuda taktırarak güzel bir final yaptı.serkan kardeşimle beraber olta sallamanın keyfine doyasıya vardım.çok güzel bir gün
    geçirdik.yine balıkların çoğunu ait olduğu yere gönderdik.sevgi ve saygılarımızla.AHMET-SERKAN-YILMAZ.[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

2. kadircan12345

kadircan12345 kadircan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SURF CAST 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER AV-65b makina
    En İyi Avı:
    40cm lüfer / 5KG İSTAVRİT
    tebrikler güzel av. motor un 1 tanesı okuma avenger b65 mı ?

3. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

4. kadircan12345

kadircan12345 kadircan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SURF CAST 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER AV-65b makina
    En İyi Avı:
    40cm lüfer / 5KG İSTAVRİT

5. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

6. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Güzel bir gün, süper av olmuş.
    Tüm ekibi tebrik eder, devamını dilerim... :)

(Şortlu arkadaş için söylüyorum, Bana da bir abimin tavsiyesi, tehlikeli yerler kenelere dikkat...) :) :)

7. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

teşekkürler.daha iyi avlar sizinle olsun.bir dahaki sefere şort giymez uyarılarımızı yaptık.:)

8. yilmazt

yilmazt Yılmaz Taşdelen

Ahmet abi ve Serkan abi,
    Bol aksiyonlu bu güzel gün için sonsuz teşekkürlerimi sunarım en yakın zamanda tekrar ve tekrar görüşmek dileğiyle ;)

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Harikasınız Ahmet, daim olsun. :)

10. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

ben teşekkür ederim yılmaz cığım. sana güzel bir gün geçirtebildiysek ne güzel.:) daha çok beraber av yaparız ALLAH nasip ederse.görüşmek üzere.hoşça kal.

11. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

teşekkür ederim abi.beğendiyseniz ne güzel.Allaha emanet olun.

12. sciftcan

sciftcan Serkan ÇİFTCAN

Öncelikle bu güzel av günü için ekip arkadaşlarım ahmet ve yılmaz'a teşekkür ediyorum.stresten uzak keyifli bir av oldu.çok sayıda ufaklığı suya iade ettik bize kalanlar bunlar.herkese keyifli avlar dilerim rastgele..

13. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Ahmet çok güzel av olmuş, çok tebrik ederim. Bu sene biz turna ve levreğe yöneldiğimizden kasnayı aksattım. Ama kasnayla buluşacağım inşallah. Balıklar çok güzel, boyları çok çok iyi. Geçen yıl 37-38 cmlerde kalmıştım, inşallah bu yıl istediğim trofeyi almayı planlıyorum. Sağlık ve muhabbetle kalmanız dileklerimle.

14. talip yeşiltepe

talip yeşiltepe talip yeşiltepe

ÇOK GÜZEL BİR AV GÜNCESİ OLMUŞ. tebrikler özellikle serkan a en büyüklerini o yakalamış ::)))

15. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

teşekkürler güzel av oldu ama balığın yerini bulana kadar çok gezdik çok sahte değiştirdik ama emeklerimize değdi.sizde bu sene dilediğiniz boyda balık alırsınız umarım.bizde biraz turnaya bakarız. sevgilerimle.hoşçakalın.:)

16. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

teşekkürler.güzel bir günde güzel dostlarla.güzel balıklar yakaladık.sizide birgün aramızda görmek isteriz.serkan kardeşimden kaçar mı balığın kokusunu alıyor.:) sevgilerimle.hoşçakalın.

17. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler güzel bir av olmuş , devamını dilerim .

18. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

teşekkürler.sizede avlarınızda bol şans dilerim.sevgilerimle.hoşça kalın.:)

19. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    tebrikler kasnalar harika...

20. sciftcan

sciftcan Serkan ÇİFTCAN

Öncelikle bu güzel av için ekip arkadaşlarım Ahmet ve Yılmaz'a teşekkür ederim.stresten uzak doğa içinde güzel bi gün geçirdik çok sayıda küçük balığıda ait olduğu sulara iade ettik.yılmaz ilerde iyi bir balıkçı olacak azmi için tekrar tebrik ediyorum.ahmetin ne kadar iyi bir avcı olduğu zaten ortada herkese böyle avlar dilerim rastgele...