2 sene önce bende Didim civarında tutmuştum kefal. Ancak bu birazda mecburi bir tutuş oldu. Mavişehir'de çupra filan küçük oluyordu. Haliyle oradakilerde kefal avlayınca cazip geldi. Evde bi temizledik, tabi biraz kötü kokusu vardı. Lezzetine gelince ne iyi nede kötü dedim.
kefal balığını kötülememiz, yenmez bir balıkmış gibi nitelememiz yanlış olur. Deniz kefalı (rus kefali hariç) bir çok balıkdan çok daha lezizdir Balığın merkezi olan bir karadenizli olarak sayısız balık tattım. Birçoğumuz, yeni yakalanmış bir kefalın tavada pişerkenki dansını ve sonrasındaki tam kızarmış haliyle tadına varmamış olabilir. (Belki eminönü civarı için sen burdan hiç kefal yemedin galiba diye sormak isteyen olabilir, istavriti bile kokuyor iken kefalının tadına bakmak istemem doğrusu;P) Her balık tazeyken yendiğinde güzeldir fakat deniz kefalı daha bir güzel olur diye düşünüyorum. Önemli olan etin kaba bir şekilde haşlanmasına izin vermemektir yani mümkün olduğunca ince dairesel kesilmiş haliyle pişirilmesi lokum tadı verecektir.
Arkadaşlar gerçekten sizlere hayret ediyorum Kefalin neyini beğenmiyorsunuz? babamın yakaladığı kefalleri görseniz o zaman dersinizki burda bizim yakaladığımız kefal değilde ona benzer bişe dersiniz herhalde babamla beraber kefaller temizlerken ne koku oluyor ne de içi pis, tertemiz bir hayvan etide çok lezzetli. hele kızartması off diyecek bir söz yok
ben surekli kefal tutar ve yerim harika bir balık pisligi her balıkta olan pislik koku falanda yok.. Sizin gibi düşünen birkac arkadaşada ikram ettim en ateşli kefal savunucu oldular şimdi.. kefali bu şekilde karalamanıza üzüldüm arkadaşlar.hayvanların cogu kendi pisligini yer tavuk en başda siz tavuk yemiyormusunuz?