kefal için öneri

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında caner35 tarafından paylaşıldı.

1. caner35

caner35 caner

En İyi Avı:
    sinağrit 8 kg
    selam arkadaşlar avlandığım yerde bolca kefal var kıbrıs olta kullanıyorum 20 numara misina ama su kefal okadar uyanık kı bos ekmeğe atlıyor benım oltaya atlamıyor bi dokunup uzaklasıyor samandıralı tek ignelı denedım yine yok bi öneriniz var mı

2. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    arkadaşım eğer boş ekmeğe atlayan bolca kefal görüyor ama kıbrıs oltayla hiç tutamıyorsan heralde iğneleri uygun pozisyonda gizleyemiyorsun (benim başıma geldi sonradan öğrendim)
    eğer bu kefal bolluğuna rağmen az sayıda tutabiliyorum diyorsan o da kefallerin aslında ne kadar zeki olduğunu gösteriyor. (hani kefal gibi atladı deriz ya :D)
    bide şu tecrübemi söyleyim: bennim ilk kıbrıs olta deneyimimde ekmeği mantara sarmamı söylediler 2 gün uğrastım olmadı sonra bide iğneleri ekmeğe sarayım mantar ayrı kalsın dedim ve aslında kıbrısın böyle kullanılması gerektiğine karar verdim. sen istersen bide böyle dene
    rast gele....

3. ArcameneL

ArcameneL

Favori Kamış:
    olta, zipkin
    En İyi Avı:
    girida 6 kilo babamla beraberdi ama :)
    aslina bakarsan kefal dedigin balik okadar uyanik deildir kibris oltaya herturlu gelir ama kibirisin bildigim bir cok kullanilis sekli var zaten bu olta tipini her yerde baska bi ismle adlandiriyorlar mesela antalyada sarma kas tarafinda bomba diyorlar :) bence denemen gereken yontem yukarida arkasimizin dedigi gibi kancalari gizlemek ve kancalirn buyuk olasilikla kibris denilende yedekli oluyor yedeksiz baglamak(direk ana misineye) eger olmuyorsa 18lik misinaya iki kanca bide yaprak kursun takip oyle avla zaten daha zevkli oluo hadi rastgele :)

4. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
  5. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Bu gün hamsi ile 2 adet kefal aldım.Kıbrıs oltasını hiç kullanmadım.Üç köstekli veya şeytan oltası ile avlanıyorum.Ama bir şey merake diyorum.Kimi yerlerde ekmeğe,kimi yerlerde ise hamsiye geliyor.Acaba ekmekle avlanılan bölgede hamsi denesek bir sonuç alabilirmiyiz.

6. ArcameneL

ArcameneL

Favori Kamış:
    olta, zipkin
    En İyi Avı:
    girida 6 kilo babamla beraberdi ama :)
    benim bildigim kadariyla hamsi yada sardalya yani ete gelen kefal farkli cinsler en azindan antalya bolgesinde oyle oldugunu biliyorum bide sadece yosun yiyenler var en kolay onlari yakalamak zaten yosunu icine cekisini goruyosunuz fln ama ete gelen kefal ekmek yemiyor ekmek yiyen et yemiyor buna eminim :)