yer : adana ırmağı tarsus mevkii yem : yosun kurdu olta : tekli beden fırdöndülü hasılat: 5 kg kefal + iyi bir bronzlaşma (yandık kavrulduk daha doğrusu) buyrun.... ırmağın uydudan görünüşü... hasılat....
Ben de diyorum " Sinan epeydir yok acaba nereye kayboldu " diye,meğerse uzaya gitmiş resim çekmek için Tebrikler Sinan kardeşim
sinan arkadaşım tebrikler ............... bravo harika av olmuş benimde favori avım kefaldir sitemizde böyle zorlu,meşakatlı,sabırlı vede ustalık isteyen bu balıgın av resimlerini gördükce çok keyifleniyorum tekrar tebrik ederim afiyet olsun.............. rasgelsin
Tebrikler, sazlar arasında av da başkadır. Ben de benzeri çok av yaptım. Hele bazen levrek gelince olayın rengi çok daha güzel oluyor. Bir de 7-8m göl kamışı şamandıra ve tek iğne ile kiloluk topan kefal avı daha da muhteşem.
Kefal... Sinan ellerine sağlık ,çok güzel av olmuş.Benim bu kefal konusunda yardımına ihtiyacım var.Bölgemde bir göl var.Turna ve Kefal var.Kefaller güneşli havada binlerce yavru ,yüzlerce orta boy ve onlarca 350-400 gr dan başlayan büyük kefalleri görebiliyorsun.Kamışla Turna da kullanmak için ( canlı yem olarak ) küçük boyları istediğim kadar yakalayabiliyorum ama büyüklerden yakalamayı bir türlü beceremedim.Sazlıktan suya yaklaşmak mümkün değil çok zor olta atıyoruz.Her türlü derinliği her türlü yemi denedim.Nerde yanlış yapıyorum acaba ?Bir el atarsanız çok dua ederim.Su durgun ,akarsu değil.Kıyıda bile olsan insanı çok çabuk farkediyorlar ve anında kayboluyor büyükler.Ne yapmalı ,nasıl yapmalı bu Kefallaeri yakalamalı.
tesekkürler arkadaşlar. levent kardeşimizin yardımına gelince; valla ben pek tatlı suyu bilmiyorum benim yakaladığım deniz kefali uydu fotosundan da anlaşıldığı gibi derenin denize yakın kısmında avlanıyoruz. ama yukarı kesimdede varmış kefal. ben kefali deniz balığı olarak yakaladım. ama anlattığına göre balıklar görünüyormuş. görünen balık için uğraşma bence. sen yöredeki balıkçılara bir sor istersen. lüfere gelince valla HASRET kaldık. buralarda artık 4-5 ay böyle balıklarla avunacağız.bunada şükür tabi. 1 -2 hafta içinde balık çeşidi değişir umarım. kısmet....
Kefal... Tatlı su Kefali ,küçüklerin tertibi şöyle ; 5,40 cm Kargı Kamış ,5 mt 0,20 misina ,stoper ,en küçük ( parmak ) şamandıra ,2 cm altında 1 gr kurşun ,20cm altta en uçta 16 no iğne ,yem tavuk ciğeri yada solucan...
oh ohh balıklar pişmiş bile afiyet olsun bişey sorucam..Bu balıklar pullu degilmidir? Pullarıyla berabermi pişirdiniz?
sanırım benim soruma istinaden cevap verdiniz........ eyer bu yemlerle gamitleri tutuyorsanız dedelerinide .. aynı yemlerle tuta bilirsiniz sizin dez avantajınız bana göre teleskopik kamış kullanmanız gerekli mesafeye atamıyorsunuz ikili saçak kullanmanızı ve igne buyutunuda 7 veya 8 kullanmanızı tavsiye ederim sacak boylarını uzun tutun şamandıra olarakta kalem şamandıra tavsiye ederim 3 veya 5 gr iyinetice veriyor mazmoz yapmanızıda tavsiye ederim rasgele
mazmozla ilgili daha önceki koularda var ama yinede ben bir iki örnekleme yapayım..... sizin tatlı su kefallerine sardalya yada balık artıgını iyice ezin pet şişeye taşla berraber koyun suya attıgnızda dibe çöksün diye avlanacagnız mesafede şişeyi baglayın işi bitince sudan çekersiniz ....avlanacagnız tere gitignizde şişeye bıcak darbeleri vurun yemin kokusu dışarı cıkması için rasgelsin
Afiyet olsun, guzel baliklar, guzel paylasim. Teknolojinin geldigi yere bakin. Uzaydan gelen fotolarla baliga cikiyoruz.