Arkadaslar. "İZMİR,MORDOGANDAN" Selamlar.biz genelde kiyidan KEFAL Avcisiyiz.AMA Naptiksa,Balik suyun yüzeyindede,DİP E EKMEK Atmadada,Vurmuyor!!!..SARİ KULAK KEFAL VE KUM KEFALİ oldugunu söylüyorlar, burdkiler..neyapmamiz lazim!? KEFAL İCİN. Hangi Yöntemleri denememiz Lazim!?.....
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=918 Linkte bununla ilgili ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. İşin aslı şu ki kefal hem çok uyanık hemde herşeyi tüketebilen bir balık olduğundan aç kalmaz. O nedenle kandırmak zordur. Ekmek için suların biraz daha ısınması şarttır. temmuz gibi kıbrıs sarmasına iyi atlamaya başlar. Ancak kullanılan ekmek çok taze ve mayası kurumamış olmalıdır. Zira kefal ekmeğe hamurdan çok içindeki mayanın kokusu için sarar. Şimdilerde sardalya ve palamut ciğeride iş yapar. Av makalli avdan iki üç saat önce iyice yemlenmeli ve balık bölgede sayı olarak arttırılmalıdır. Bu sayede kalabalık içinde kandırmak daha kolay olur.
Beden ve kösteklerde fluorocarbon misina kullanın, olabildiğince ince olsun 025, mümkünse 020mm. Geri kalan ana kısma bir dyneema ip kullanırsanız bu misina batmaz. Kefal maalesef su altında misinayı farkedebiliyor.
benımkı garantılı ve değişik bir yöntem, ama sonuç verir hem fazla ugrastırmaz. iri bir levrek yakalanır, canlı ıken kefal sürüsünün arasına atılır, 5/10 u ayağınızın dibine zıplıyıverir
Ben de balık ciğeri diyorum.Özellikle ithal uskumru ciğerine hayır demez.Biraz yemlemek çok iyi sonuç verir.Yalnız bu yemle uğraşmak iğrenç, insanın elinden kokusu çok zor çıkıyor.Eldiven kullanmakta fayda var.
Arkadasimiz demiski?..sorun!?!? Arkadasim merhaba.bu teknik, hic aklima gelmemisti.hatta,aklimin,ucundanbile gecirememistim.inan gercekten,'KEFAL' Cok.Dip Attim,vs..vs..Naptimsa,olmadi.dedigini,engec yarindan itibaren deniyicem.İNSALLAH, faydasini, görürüm, MORDOGANDAN/Sayglar/Sevgiler.
Arkadasimiz demiski?.. Peki bu Yönteminle, Balik, avladinmi?...ve iri Levregi, BULUPTA Yakalasam,,ki hayatimda, USTA olamadim Okadar?-
Kefal yakalamak için 20mm misina sinek kanca kullanmak lazım kendim denedigim yöntem sudur sogan cuavlına balık içi leşi doldurup o böleye dubayla ya da direk tasla atmak daha sonra misinanın en ucuna ince kanca takmak kancadaN bir karış yukarıya 2 numara uzun palalı bir kancayı direk misinaya baglamak yani köstek usulu degil bedenin ustune sıradan baglamak bu takım su sekilde calısıyoo bu büyük kancaya baya kalınca balık içi doluyoz ve misinanın ucundaki ince kancaya da cok kucuk bir parca yem takıyoruz mantıgı su bu yeme sarılan kefaller ince kancadaki yemin büyük yemden kopmus bir parca sanması ve direk yutmması ayrıca bu takımla istedigin mesafeye atması kolaylasıyor cunku kalın kancadaki yem baya agırlık yapar hadi rasgele