Kefallerin Bize İhtiyacı Var

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

tebrikler güzel balıklar iyice keyfini çıkarmışsınızdır umarım.kıskandım vallahi.güzel rapor emeğinize sağlık.sevgilerimle.:)

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Şöyle bol balıklı günleri de bir denk getremedik arkadaş. Bu akşam E.Foçadaydık. zar zor yemli av için 3 kişilik bir ekip kurabildim. İsparoz şov vardı:D

Artık usta mertebesine erdin sen. Taktik verirsin bize de:D Stoklarda daha suya değmemiş sahtelerim var. Birinci sebebi gidememek tabii. Bodruma çiftlik kaçkını çupra için 10 kişi toplaşabiliyoruz. Yine bu civarlardaki tekne avları için 4-5 kişi çok rahat olabiliyooruz. Kıyı için ise ikinci kişiyi bulamıyorum. Ekonomiyi düzelteyim gözü karartıp tek başıma gezecem avlaklarda.

3. mehmet y.

mehmet y. mehmet

Tebrikler çok güzel balıklar :)

4. Uğur09

Uğur09 Muammer

Favori Kamış:
    Mitchell Mediterranee 430 Surf
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer nose pover
    En İyi Avı:
    740gr ve 480gr.(2)'si aynı anda ÇUPRA
    Tebrikler...:thumb: Devamına rastgele :)

5. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    okuma alumina 10-40 gr 2,40cm
    En İyi Avı:
    3850GR LEVREK- 47 cm LÜFERGİL- 58 cm zargana
    bir an önce fotoğrafları göreyim istedim :D
    çok güzel ''hikayeleme'' yapmışsın abi ayrıca maxraplarda hakkını veriyor bence.. ki raporunda onu söylüyor.. tebrik ederim devamına rastgelsin. (banada rastgelsin artık :D )

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Ahmet, sayısal olarak çok balık değil aslında ama balığı tuttuktan sonra sudan çıkartmak için 30 metre de yürüyünce mücadele uzun ve keyifli oldu. Avlakta kimse olmasa, belki yakala sal yapmak için hazır levreği bulmuşken ava ciddiyetle devam edip iyice keyfini çıkartabilirdim ama çok emek veren levrekçi başka arkadaşlarda olunca kendimi geri plana atıp, tek balıktan sonra devamına asılmadım. Benim için gene çok faydalı ve keyifli bir gündü.

İsparoz kıyılamış mı yav? Bu mevsimde pek olağan değil, şaşırdım biraz. :eek:

Yok beya, ne usta mertebesi... :p Deneyimlendim sadece.
    Çok şanslı bir konumdayım esasen. Bölgede senelerdir avlanan çok başarılı avcılarla sık sık karşılaşıp, hareket tarzlarını izleyip, sohbetlerini dinleyebiliyorum. Tabi bu durum her av beni biraz daha geliştiriyor.
    Serhat abinin de büyük katkısı oluyor.
    Yapı olarak ta ilk senemdeki heyecanımı attıktan sonra çok soğuk kanlı ve sakin bir avcı oldum. :)

Bu sene havası olmamasına rağmen gene de iyi sayıda av yaptım levrek için.
    Senin de denk gelmek için her hafta denemen lazım. Avdaş aramana gerek yok aslen. Zaten avlakta avdaştan bol bişey yok. :p :D İş senin iletişim yeteneğin.
    Serhat abi'ye veya onun gibi birine rastlarsan, istemediğin kadar yardım görebilirsin. :D

Benzincideyiz, pompacıya bile avlak ve tüyo bilgisi veriyor kendisi :laughing:

Bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Hatta raporda bile birçok tüyo var aslında ;)

Teşekkür ederim, sizlere de rastgelsin. :)

Teşekkürler, niceleri size rastgelsin. :)

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Özden, inşaallah sana da en yakın zamanda rastgelir artık. :)

8. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Dediğin gibi abi çağırmış olsan da gelemezdik :( hem iş güç hem de mesafe çok uzak. Haber vermemekle iyi etmişsin evde kudururduk yoksa :D:D

Abi 3-4 haftadır gitmiyorum balığa, bu hafta sonu da gidemeyeceğim malesef. Zaten levrek sezonunu açamadan kapattık, yemli için de daha önce konuştuğumuz gibi henüz erken. Onun için çok da acele etmiyoruz. Bakalım bahar ve yaz mevsimi nasıl geçecek :)

9. elfbeyi

elfbeyi mehmet kırem

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance Bx 210 cm 10-50 atar- Trabucco Achab Squid Stick 180cm
    Favori Makine:
    OKUMA RAW II 65 - Okuma Ceymar-40
    En İyi Avı:
    çipura 980 gr. - 34,5 cm. - sarıağız 2,900gr -53 cm
    tebrik ederim, güzel av, güzel anlatım...

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İyi düşünmüşsünüz, benzine vereceğiniz parayı kenara atsanız, yaza doğru güzel tekne avları yaparsınız. Bu hafta sonu gidemeyeceksen zaten pek te gitme bundan sonra. Ha, çıkar mı çıkar gene ama bu haftaki gibi olacağını zannetmiyorum.
    Levrek üremeyi tamamladı, çıkışa geçti sanırım. 2,5 senedir forumdayım. 3,5 senedir de az çok levreğin peşindeyim. Bu haftaki gibi yüzeyde avlanan sargan balık görmedim. Yalnız tek handikap, havaların yumuşaklığı ve kefalin halen bol olması. O yüzden şu anlarda bölgede kahreden avlar yapılıyor. Levreği göre göre önünden geçip gidiyor. Kefallere, çaka çaka yol alıyor. Öyle çok kefal varki, sahteyi atıyorum. Misina suya deyince 3-5 kefal sıçrıyor. Misina kefallere değiyor o derece :p :eek:

Bu kış sert geçeydi ve bol yağış olaydı o kefal bu yoğunlukta olmayacaktı.
    İşte o zaman levrek için acımasız avlar yapılacaktı. 10-15'li levrek fotograflarını görecektik :eek:

Avlak bu haldeyken böyle bir fotograf beklemiyorum ama az çok gene tek tük yakalanır mutlaka.

C.tesiyi pazara bağlayan gece avlakta 9 araba vardı. Her birinde en az 2 kişi.
    Tahmini 30 kişi vardı avlakta. Benim bildiğim sabah suyunda Cüneyt yakalamış bir tane 2,200 lük. Belgesel izleme niyetine gidenler için (benim gibi) avlak çok keyifli şu sıra. Kefalleri nasıl avladıklarını izlemek süper. :D
    Görüşmek üzere... :)

Teşekkürler, beğendiğinize sevindim. Size de rastgelsin. :)

11. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Aslında sırf o sesleri duymak için gidilir ama bu ay sağolsun bizim hanımın baş hemşiresinin gazabına uğradık, öyle bir liste hazırlamış ki sanırsın ben levreğe gitmeyeyim diye özellikle seçmiş hanımın çalışma günlerini :( yoksa bu kadar yağmurdan sonra evde boş oturamazdım.

Normalde son bir tur yapıp öyle at çeki bırakacaktık bu sene için ama zaman olduğunda hava şartları uymadı, hava uygunken de zaman yok :( Artık bu haftalardaki benzin parasıyla küçük bi tekne alırız :D:D:D Yemli haberleri artmaya başlarsa yemliye sağlam giriş yapmayı düşünüyoruz ama bakalım. Belki de kışın yumuşak geçmesi bahar ve yazdaki yemli avlarımızı da olumsuz etkiler:confused: :confused:

İyi ki bu sene böyle geçmiş de 10-15li fotoğrafları görmüyoruz abi,İnşallah görmeyiz de. Biraz anaç balık ve palaz kurtulursa belki seneye şansımız biraz daha fazla olur :)

12. vayacon

vayacon Gürel

Volkan selamlar, ne güzel bir av geçmiş. Süper bir av ve rapor. İçerisinde teknikte anlatmışsın, taktik de, hatta yeri gelmiş limit demişsin, yeter demişsin, sigaramı yakar seyrederim bu bana yeter demişsin. İnce ince anlatmışsın, mesajını da vermişsin herşeyini de paylaşmışsın. Eline, kalemine sağlık sevgili dostum. Aklına geldiysem ne mutlu bana. Serhat üstada selamlar.

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bölgede bu sene de birkaç defa toplu avlar yapılsa da mevsimsel durumlardan ötürü levrek çok av vermedi bu sene. Eylül Ekim gibi hazır olun. ;)
    Ağcılara talan ettirilmezse, umarım güzel balıklar denk gelecek seneye. :)

Aleyküm Selam Gürel'im. Beğendiğine sevindim teşekkür ederim.
    Anlayana sivrisinek saz hesabı ne vermek istediysem hepsini görmüşsün. :thumb: Av ahlakına güvendiğim Yasinler ve sen hep aklımdasınız zaten. Keşke bi faydam dokunabilse birgün. :eek:

Serhat abiye selamını iletirim, görüşmek dileklerimle, rastgelsin kaptan. :p

14. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    O balıklar tatsız olur, zira çok kartlaşmış, bence yenmez:boink:

Tebrikler Volkan, yine oldukça keyifli bir av yapmışsınız ve senin güzel anlatımınla bizde avına ortak ettiğin için teşekkürler kardeşim.:thumb:
    Elbet bizde bir gün levrek yakalarız bir yerlerde:rolleyes:
    İşte o zaman öyle bir rapor yazacağım ki, senin bu raporların yanında sönük kalacak, zira anlatıma çocukluğuma kadar inmeyi düşünüyorum.:D

Avların her daim bereketli ve keyifli olsun, Allah hep kalbine göre versin dostum, sağlıcakla kal.:)

15. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Şimdi Volkan ben cuma öğlen gibi çiksam yola heralde akşama kadar yanina varirim. Sona çikar belgamaya geçer bi kaç trofe alir pazar gecesi avi bitiririz.....
    Yahu arkadaşim tuttun raporu dandik yaz böle kötü yaz, böle yaşatma, biz anlamayalim heyecani yaşamayalim.
    Bak rüyalarimiza giricek kefaller zipliyooo, çatara patara levrekler daldiii, sanki birini canli canli yediiiiii, benim rapalaya neden gelmiyooooo! Aha geldiiiii du bakayim bele kadar sudamişim nasi çikaracam napcam Volkiiii gel gel gel aldim gel yürüyom geri geriii aha çikardiiiim!! Göremiyorum kayboluyorr anaa hanım uyandiriyo!! du iki dk az kaldi çikarmak üzereydim demeye kalmadan hade nasshhhh işe yok sana balik anca rüyanda görürsün!!!
    Yok arkadaş olmayacak bu böle bu işe bir çözüm bulmak lazim.
    Paşalar süper bu arada tebrikler Volkan.

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi, benim raporların yanında, sönük kalacağından kuşkum yok. :laughing: :laughing: :laughing: (Abi virgül koymamışsın anlam başka oluyor :p hihi ) Neyse ben anladım gene de. :) İnşaallah abi, parçala benim raporları, inan en çok ben alkışlarım. :D
    Ama önce bi levrek tutman lazım atçekle. hihi hihi hihi
    Senin yaşında biri için kolay değil, hadi palaza da razıyım. :D

Şaka bi yana, teşekkürler abicim. İnşaallah trofe levreklerin olsun. :)
    En iri levreği yedik, bu sefer fleto gibi ikiye bölüp, 10 cm'lik parçalar halinde kızarttım. İnan ki böyle bir lezzet yok. Tuzda pek yapmam artık. Büyük te olsa kızartmasını yapacağım artık.

En küçüğünü annemlere verdim. 1 tanesi de kayın validemde buzlukta. Ben pişirmeden kimse dokunmaz. :) Tek tehlike Serhat abi birilerine hibe edebilir. :rolleyes: :eek:

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

Teşekkürler Emre, çok güldürdün sağol. :) Volkiiii demen de ayrı bir hoşuma gitti. Asker arkadaşlarım ve mahalle arkadaşlarım Volki derdi bana. (Her ismi Volkan olana dendiği gibi :eek: :p )

Rüyandaki gibi eğer bu hafta bu yağmurlarda gelip, hafta içi av yapabilirsen rüyanı gerçekleştirme ihtimalin az buz değil. :) ;)

İnşaallah rüyandan güzel aksiyonlar yaşarsın :)

18. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    İlahi Volkanım, virgül doğru yerde, imla kurallarına yazılarımda çok dikkat etmeye çalışırım.:D Oradaki püf nokta "senin raporların" yerine "raporlarının" deseydim anlam değişirdi.:p

Sana afiyet olsun, eğer bir gün yakalarsam senden detaylı tarifini isterim artık :hungry: :)

19. timursen89422

timursen89422 timur

tebrikler volkan güzel balık almışsınız:) bizde oradaydık o gün balık olmayınca 3-4 gibi gittik balık ta o saaten sonra yapmış nasip...balı parmağı olan değil, nasibi olan yermiş... nice güzel avların olsun:)

20. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    Tebrik ederim volkan kardeşim,hem avınız hem anlatımınız çok güzel.Okurken,tutmuş kadar oldum :D bütün sportif balıkçı arkadaşlarımıza Seninde dediğin gibi "Kararınca avlanan herkese böyle güzel avlar nasip olsun"