Kendi Rekorumu Egale Ettim :)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Goretex tarafından paylaşıldı.

1. Goretex

Goretex Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Catana 2.70 mt 10/30 gr.
    Favori Makine:
    Albastar Millenium 30, Okuma boxter bxf60
    En İyi Avı:
    Sazan 5,5 Kg, Sudak 53 cm, Akbalık 2,2 Kg
    Selamlar, Saygılar, Sevgiler kıymetli abilerim kardeşlerim.

Son raporumu paylaşmanın üzerinden yaklaşık olarak 10 ay geçmiş. Sezonun açılmasıyla birlikte muhtelif zamanlarda birçok farklı avlakta olta savurma fırsatım oldu.Neredeydin o zaman 10 aydır arkadaş ? dediğinizi duyar gibiyim :)
    Olta savurmasına savurdum fakat gelirken hep boş geldi yada limit altı olduğundan dolayı bu yıl geri salıvermelerim rekor düzeyde diyebilirim.

Neyse avımıza geçelim;
    Tarih : 22.08.2015, Saat : 18:00 - 23:00 arası ve yanımda muhteşem partnerim babam. Gittiğimiz avlaktaki haftasonu kalabağından dolayı yarım saat kadar yürümeyi göze alarak daha tenha olacağını tahmin ettiğimiz, avlağın diğer yakasına gitmeye karar verdik.Kalabalık diğer yakayada kısmen sıçramış, müsait olacağını düşündüğümüz noktada yer bulamamış kıyı şeridinden ilereyerek uygun bir yer bulmuştuk sonunda.

Değinmeden geçemeyeceğim bir nokta var.Elimizde o kadar eşya, o kadar yol yürümüşüz, kenarda tek başına biriyle karşılaştım yan tarafları hep boştu.Yanına gittim sordum buralar boş değil mi diye, arkadaşlar gelecek dedi.Az ilerisine atayım dedim oraya ben attım dedi.Arkadaşlarına ve kendisine rezerve ettiği alan abartmıyorum 500 metre. O kadar alandan kaç kişi av yapar siz biliyorsunuz.

Neyse az daha ileri giderek uygun bir yer buldum. 3 tane sazan oltamı mısırla yemleyerek suyla buluşturdum.Sonra başladık babamla atçek yapmaya.Bismillah derken babam baraja geleneksel hediye silikonunu sunuverdi.Ona yeniden bir silikon bağladım ve devam ettik.Sağlı sollu sürekli tarıyordum ve değişik aksiyonlar verdirmeye çalışıyordum derken şu anda askerde olan arkadaşım telefondan arıyor.Açtım telefonu konuşmaya başladık.Boş durmayayım diye kulağımla omzum arasına sıkıştırdım telefonu bir yandan da atçeğe devam ediyorum.Ağaç dibinde güzel bir noktaya atışımı yaptım bir kaç saniye bekleyip sarmaya başladım ama bizim sudak çoktan yapışmıştı oltanın ucundaki silikona.Telefon hala açık arkadaşla muhabbet ediyoruz.'Kanka balık geldi az sonra görüşelim' de denmez asker adama :)
    Kalama ayarımı yaptım biraz getiriyorum balığı o biraz götürüyor derken 10 dakika kadar oyaladım balığı sonra kapattım telefonu kıyıya yaklaştırdım tek hamlede suyun dışına alıverdim yakışıklıyı.Her ne kadar aradaki fark 1cm bile olsa bana kendi sudak rekorumu egale ettirmişti :) Hemen kıyıda fotoğrafladım.

Ardından devam ettim atçek yapmaya. Gün sonunda 2 tane kıyıdan silikondan kurtulan, 4 adet limitüstü, ve 2 adet limitaltı geri bırakılan bereketli bir av ile avımızı sonlandırdık.Diğer balıkları hava karardıktan sonra tuttuğum için fotoğraflama şansım olmadı.

Görsel olarak sizi çok tatmin etmeyeceğini düşündüğümden anlatımımı biraz daha uzun tuttum kusuruma bakmayın :)

Herkese bereketli avlar dileklerimle, Rasgele.

2. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler Mehmet güzel bir Sudak , bende eskiden daha çok sehir içine sudak için giderdim bu aralar Turnalara sardım kanalı boşladım :) İnşallah daha büyüklerini de tutarsın , rastgele .

3. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    tebrikler üstat.Balık baya baya sinirli gözüküyo alacaklı gibi bakıyo :D

4. zaad

zaad ZAFER

Maşallah
    Ben bu sezon 2 kere gidebildim sudağa, atçekle vuruş bile alamadım :(
    Sanırım suyun sıcaklığından balık kıyıya yanaşmıyor...

5. Goretex

Goretex Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Şenol hocam, bize yakın bölgelerde turna pek yok o yüzden kendimizi sudak ile avutmaya çalışıyoruz.Senin turna raporlarını da yakından takip ediyorum daha büyüklerine rastgele.

6. Goretex

Goretex Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler üstad. Oltanın ucunda o kadar gezdirmemden dolayı sinirli sanırım.Kurtulamadığından dolayı kendine kızmış gibi biraz :)
    Daha büyükleri size nasip olsun.

7. Goretex

Goretex Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bende aynı durumu yaşadım daha yeni yeni kıyılamaya başladı balık.Eylül sonuna kadar bu şekilde devam eder diye tahmin ediyorum.Daha irilerine rastgele.

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, güzel av olmuş, en kısa sürede bunu da egale edersin umarım. :)

9. Goretex

Goretex Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Volkan abi, gelecek hafta 2-3 günlük bir av planlıyorum gerçekleştirebilirsem tekrardan egale edebilirim diye umuyorum.Daha irilerine rastgele.

10. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Tebrikler Mehmet kardeş. Güzel bir av olmuş. Ben de bir kez babamla gitmiştim ava. Babanın eğlendiğini görmek evladı sevindiriyor. Allah herkese hayırlı evlatlar versin.

11. Goretex

Goretex Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Eyvallah abi Allah razı olsun. Babam emekli olduğu için evde sıkılıyor ve bende her fırsatta onunla gitmeyi tercih ediyorum.Balık alabilmesi, o heyecanı yaşaması için verimli olan bölgelerde av yaptırmaya çalışıyorum, hele bir de balık takıldımı oltasına, onun sevinci benim sevincim oluyor.Allah onları başımızdan eksik etmesin.