İstenirse nasıl yaptığımı anlatırım zargana modeliyle lüfer ve kofana aldım ama diğerlerini hiç denemedim kıyıdan at çek yapmak için biraz ağır yaptım üzerlerinde tartışabiliriz.
Aslında insanın kendi yaptığı bir suni yemle balık yakalaması çok daha zevkli inanın bunları yaparken ilk başta çok uğraştım zargana hariç diğerlerinde dişhekimliğinde kullanılan bir protez malzemesi olan soğuk akrilik kullandım burada malzeme konusunda problem yasanabilir ama tahtadan yapılışlarını kısaca anlatayım ilgili arkadaşlara Önce kaliteli ve ağır uygun boyutta bir tahta parçası alıp maket bıçağı ile istediğim şekli verdim güzelçe zımparalayıp pürüssüz hale getirdikten sonra tam ortadan iki eşit parçaya kestim. İki parçayada boydan boya birbirine denk gelecek şekilde kanal ve sudan gelirken yan yatmaması için denge ağırlığını koyacağım küçük boşluklar oydum Çelik telden bu açtığım kanallara uygun misinanın ve iğnelerin bağlanacağı tel iskeleti büktüm oyuklara denge ağırlıklarını yerleştirdim(küçük çelik bilye kullandım) ve japonla sabitledim İki parçayı birbirine kuvvetli epoksi bir yapıştırıcıyla yapıştırdım (404 plastik çelik) bu 24 saatte donuyor sonra tekrar çok güzel bir zımpara ve boyamaya geçtim. Bu iş için değişik renkte simli oje ve normal sim kullandım ben geneldi sırtı yeşil yada mavi altı grimsi parlak renkler kullanıyorum en iyi verimi bu renklerde aldım gümüş balığı benzeri Boyama bitince son olarak suya dayanıklı olsun diye bütün balığı aynı yapıştırıcıyla kapladım bu donunca şeffaf ve saydam bir film gibi kaplama vazifesi görüyor.24 saat sonra sahte balığınız hazır.
arkadaşım deniz de levrek için sibirino dan sahte yapmayı denedinizmi cam rapala gibi görüntüsü iyi, iş yaparmı bilemem