Benim balikciligin en cok hosuma giden tarafida kendimin yapmis oldugum malzemelerle balikavlamak,hazir envayi sekillerde samansiram olmasina ragmen kendi yapmis oldugum samandiralarla avlanmaktan cok haz alan biriyim,bu samandiralari su kenarindaki sazliklardan yaptim,ve bir daha coklarini balsa agicindan yapiyorum,sizlerde isterseniz bu ve buna benzer samandiralar yapabilirsiniz,bu tip samandira ile bir cok tatlisu baligi yakalayabilirsiniz,bunlardan bazilari sazan,capak,kadife,biyikli balik ve kücük yem baliklari...
paylaşım için teşekkürler üstad,emek vermiş,göznuru dökmüşsünüz elinize saglık. sazlıklar haricinde malzeme olarak ne kullandınız acaba. boya,vernik,cila vesayire...yapım aşamasından biraz bahsedermisiniz
Aslinda hazir alsam bunun dört bes misli samandira alirdim bu samandiralari yaparken malzemelerine harcamis oldugum parayla ama bu bir ögrenme birseyleri kendin yapip onunla avlanabilme meraki benimkisi,boya olarak normal sulu boya ve buna uyarli vernik,sulu boyada neon renkleri tercih ettim,alt tarafa kücük plastik boru ve buna ek VA kaynak teli tabiki bunlari birlestirebilmek icin epoxy yapistirici. Sazliklarin saglam olanlarini kisin itina ile sectim ve sazliklarin bölüm bölüm olan yerlerinden dis kisimlarindan keserek iceride kalan taraflarindan yapmaya calistim,tabiki bu benim bulusum degil bende John Wilson isimli bir balikcidan video araci ile ögrendim ve tatbik ettim...
Kendin yapmak gibisi yok. Ben de malzemelerimi kendim yapmayı seviyorum. Elbette hepsini değil ama en azından yapabildiklerimi kendim yapıyorum. Elinize sağlık, sizin şamandıralarınız da çok güzel olmuşlar. Dilerim trofelerinizi alırsınız bunlarla.
takdire değer. insan kendisi emek verdiğinde daha çok haz alıyor takımcıdan çapari aldığım zaman kopmasını umursamıyorum ama kendim bağlarsam daha bir özenli davranıyorum
çok güzel paylaşim ama yapılışını da bah setseydin biraz daha ii olurdu neyi nerden nasıl kesecek ne kadar boyu olucak ocuna ne takacaksın stopermi kullanacak üzerine ne tür vernik vuracak filan biraz daha geniş açıklmalı yaparsanız sevinirim.
Selim Bey gerçekten işçiliğinize ve göstermiş olduğunuz azime teşekkürler. El emeğinizle yaptığınız bu malzemelerle çok güzel balıklar yakalamanızı diliyorum.
Selim Bey maşaalah çok yeteneklisiniz.. Ellerinize sağlık.. çok güzel görünüyorlar.. Umarım bu el emeği ürünlerin kısmeti bol olur... Selamlar..
Birde belirli yaslardaki cocuklar icin su makineyi aldim onunlada balsa agcindan turna ve sudak icin samandira yapiyorum...
Simdi elimde örnek yok,baliga gitigim zaman sazliklardan örnek alirim ve nasil yapildigini gene buraya eklerim...
Yok erdem ileride daha iyilerini temmeli türkiyeye dönüste alacagim buradan... http://www.thecooltool.com/
Agbi bunlar muhtesem cok tesekkurler bizimle paylastigin icin. Ne kadar guzel ugraslar var, kendi yaptigin samandira ile bir de balik yakalamanin keyfi herhalde hic bir sey vermez. Hepsi birbirinden guzel, amacina uygun rengarenk... eline saglik.