Bugün Amerikan Ebayden siparişlerim Smithwick sahtelerim geldi hocam.Çok güzeller ancak arkasına bakınca Made in China yazısın ı görünce doğrusu şaşırdım. Mamafih birçok ünlü markanında Çinde üretim yaptırdığıda malum.Ellerindehangi sahtenin kalıbı varsa kalıp parası vermeden yaptırabiliyorsunuz.Daha iyi isterseniz daha iyisi,orta karar oda tamam,uyduruk iğneli dökülen boyalı,kırılan bedenli isterseniz oda tamam hemde tanesi bir dolar falan. Mesela sen istersen Adminselo rapalaları diyerektende yazdırabilirsin üstlerine. Kalıp parasını verirsen onu sadece sen kullanabilirsin başkasına o kalıptan mal dökmezler. Elbette bu yazdıklarım herkesce bilinen şeyler. Ancak anladığım kadarıyla Kendo'yu Alibabanın mallarıyla bir tutuyorsan helede eline almadan kullanmadan böylesine yorumlarda bulunuyorsan büyük yanılgı içine düşersin. Elimde birkaç tane var.Ben hayret ettim kalitesinede aksiyonunada bu kadar güzel olabileceğini tahmin etmiyordum.Bugün bizim Altuğ aradı.Bu konularda çok secici her kullandığı marka olan birkardeşim.Sezonun ilk lüferlerini bunların üstü yeşil yanları kromaj altı gri olan tipiyle almış,çubukludan. Özet olarak çinde berbat mallarda var ama çok iyi kaliteli herşeyide yapabiliyorlar.Durum bu Sevgiler Not;Helede doların uçtuğu bugünlerde iyi birsahteye 70-80 lira vermek doğrusu zor iş.
bu da pahalısı her şey ucuz degil http://www.aliexpress.com/item/Whol...-hook-four-color-floating-13cm/709448497.html buda hesaplısı http://www.aliexpress.com/item/Japa...res-free-colors-10pcs-lot-MN03/858643284.html
konuya bende mudahil olayım, aliexpress alibaba.com vb sitelerden uzun süredir sahte araştırması yapıyorum. Bu ürünlerden türkiyeye getirip kullanan kişiler ile görüşme fırsatımda oldu. hatta gördüğüm birşey beni çok şaşırttı. turkiyede uygun fiyata satılan ve oldukça övülen bir sahtenin birebir aynsına denk geldim. üzerinde marka vs yazmıyordu. sahteyi gösteren kişi aynı performansı gösterdiğini söyledi. henuz siparişlerimi geçmedim ancak bu sitelerden bir kaç sipariş verip mutlaka denemek istiyorum bende. umarım balık bollaştığı dönemlerde pahalı sahteler yerine kullanıp olası maddi kayıpların önüne geçebilirim. bu arada vedat üstadım kamış için sizden haber bekliyorum hala
http://www.aliexpress.com/item/Daiw...4-3-Minnow-Fishing-lures-Baits/489944985.html kuvvetle muhtemel sahtedir diye düşünüyorum ama üstatların görmesinde fayda var yinede
arkadaşlar bu sabah gökhan arkadaşımızla tanıştım"çinekoloj" nickli, sert aksiyonlu kamış ile kendo seebas 145f sahtenin aksiyonu gördüm, gerçekten iyi, bu sahtenin tek olumsuz yönü havada paraşut olmasından dolayı eriminin düşük olmasıdır,
insanlk hali üstadım, http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=55868 Lineaeffe FF Fury Caster 420cm Kamış, sizden haber gelmeden almadım kamışı
linkini verdiğin sahteyi kullanıyorum. en sağdaki rengi, ucundaki halkasına kadar birebir aynı. aksiyonu, erimi, kıvırması herşeyi onnumara; 26 dolar tabiki vermedim. http://www.aliexpress.com/item/-/767772785.html bu ürünü almak istedim. tipleri vs farklı ama bana senin linkini verdiğin ürünü gönderdiler
Çinekolog paraşüt olmasını fazla takmıyorum sende gördün en fazla 5 metre civarı fark oluyor avcılığının yanında bence pekde kafaya takılacak bir mesafe değil... Tekrardan memnun oldum
ilk yurtdışı siparişimi verdim, 3 adet su üstü ve 9 adet değişik boy ve renklerde sahtelerimin gelmesini bekliyorum
İyi etmişssin sevgili Mehmet sanırım bu kamıştan birkaç kişi daha istemekteydi.Kamışlar gelmiş beniarayın halledeyim. Tel;0536 546 88 16
fiyat / performans olarak degerlendirdigimde kendo bir numaralı markadır benim için. marmara için konuşuyorum elbette.
Ürünü gördüm Vedat abi. Bahsettiğim çin malı sahteler sadece bir yurt dışı sitede yok yurt içi ve yurt dışı sitelerde mevcut. Ortada bir arga çalışması var daiwa , shimano gibi markalara ait. Argeyi yaparsın kullanım kolaylığı sağlayan bir yenilik sunarsın ki buna inovasyon diyoruz bir kalite oluşturursun. Bu inovasyonun içinde maket balık açısından konuşacak olursak ağırlık transfer sisteminden tut da boyası iğnesi gaga yapısı aksiyonu vs vs bir çok yenilik içeririr. Formulü verirsin işçilik ucuz ülkelerde yaptırtırsın. Misal bir çok marka saydığımız telefon şirketinin şuan yaptığı gibi birde bunu aynen kopya eden bir çok şirket vardır muhtelif markalarda piyasada ama onlara kalite denmiyor malesef bu taklitten öte geçmez. Seninde bahsettiğin gibi dünyadaki her hangi bir ürünü Adminselo adıylada Vedat abayoğlu adıylada ürettirebilirsin. Buda kaliteli ürün anlamına gelmez. Sanırım buraya kadar nedemek istediğimi anlamışsınızdır. kendo ismiyle görmerden önce bir çok farklı isimde bu ve benzeri ürünü gördüm hatta geçenlerde çin malı olan,kendo olan,ve Türkiyede başka adla anılanı aynı anda incaleme fırsatım oldu tabi birde aslı olan daiwa yı. Arada sadece isim yada kalıp farkı yok incelediğinizde sizde bunu fark edeceksiniz atım olsun transfer sistemi olasun bariz bir fark var tabi fiyatıda ona göre farklı oluyor gel gelelim balık bu kendo bu daiwa diye ayırmayacaktır böyle bir iddada da bulunmamıştım zaten yukarda da bahsettiğim üzere bana ilginç gelen kısmı belirtmiştim sadece ilk yazımda çinde üretilen argesiz , inovasyonsuz kopya ürünler burada yeni bir markanın yeni bir ürünü gibi gösterilmesi ilginç geldi onu belirtmiştim sadece. Sıhatli günler dilerim saygılarımla.:thumb:
Sevgili Hocam Tesadüf bu ya,dün iki sen yaşta öğretmenle balığa çıktım.Pırıl,pırıl nerdeyse benim kız evlenseydi torunum olabilecek yaşlardaydılar. Siz öğretmenler ,yeni neslin hakikaten yurdumuza yararlı olabilecek gençlerini yetiştirmekle yükümlü,bence toplumumuzun müstesna şahsiyetlerinin başında gelen şahsiyetlerisiniz,saygım üst seviyededir. Balık avı olgusunada,işte senin satırlarında,diğer katılımlarındada görüldüğü üzere,bu konuda ileri seviyeye erişmiş ülke balıkcılarının görüş,anlayış,uygulayış biçimlerine tıpa,tıp uygun seviyeye ulaşmış olması ayrı bir sevinç ve ümit olarak nezdimde hissettiğim duygularım olmaktadır. Büyük bir gayretle,uzun senelerdir katıldığım platformlarda yazdığım,anlattığım,resimlediğim hususlar,ülkemiz amatör balıkcılığının,kişilerin beden ve ruh sağlığına yönelik önemli nüansları içerdiğine inanıyorum. Etik bir anlayışla yerleşebileceğine inandığım bu müansların,tatbiki olabildiğince mümkün bir şekilde devam etmesine verdiğim özen ise adeta fahri bir görev olarak nezdime yerleşmiştir. O genç öğretmelenlere sırtı yaptığımız anlarda,ne kadar kazandıklarını,İstanbul gibi bir kentte nasıl ve ne şekilde hayatlarını idame ettirebildiklerinide sordum. Aldığım cevapların özünde,idare edebilmeyi öğrendikleri olmuştur. Elbette diğer sektörlerdeki kişilerinde aynı imkanlara sahip olması esas olsada,bence başta Öğretmenlerin ve sonrasındada doktorların daha ayrıcalıklı bir konumda olması gerekmektedir. Dün sırtıda iki adet sinagrit aldık.Yanıma bir rapala kutusu aldımdı.İçinde muhtelif markalarda sahteler vardı. Aralarından iki adet,bulup bu platformda ilkdefa lanse ettiğim İma Komomo 9,5 slim kandırıcıları seçtim,rapala düğümü atıp avlandık. Bunlar hafif sırtıda en güvendiklerimdi,nitekim bu yoklukta alabildiğimiz sinagritler ve sonrasındada lambukalar önemli göstergeler olabilmiştir. Ama ne oldu ,irice bir lambuka tüm gayretlerime rağmen galip geldi,bu deli balık İmalarımdan birini kaybetmeme sebep oldu. Delikanlı hocalar mücadele sahnelerimizi,bu arada sinagritleri tekrar suya iade etme anlarını videoyada çektiler,umarım sunarlar. 40 senelik çabamla nerdeyse kolleksiyon hüviyetine eren muhtelif sahtelerim arasından kaybettiğim bu İma içimi acıtmıştır. Sebebi ise fiyatının yüksekliğinin yanısıra aynısını bulabilemeyeceğim kaygısı olmuştur. İşte bu noktada Kendo markasının önemi bir kere daha ortaya çarpıcı bir şekilde ortaya çıkmıştır. Evvelki şekilde anlattığım üzere,şayet bir sahte, nerdeyse asıllarına erişir düzeyde iyi bir Çin kökenli ise,üstelik fiyat,performans olayının yanısıra üstelik bulunabilirlik oranıda yüksekse ne yazıkki tüm diğer marka sahtelere nazaran edinilme ve kullanılırlık oranları yüksek olmaktadır,olmalııdırda. Esasen Kendolar bu seviyeye çoktan erişmişlerdir. Benim vurgulamak istediğimde işte budur.Böylesine bir sahtenin piyasada bu kadar kısa zamanda eriştiği çizgiyi,bir kalemde Alibabanın o kötü Çİn malı ürünleriyle bir tutmanın vede Taklit deyip çıkıvermenin yerinde bir anlayış ve söylem olmadığına inanıyorum. Sevgimle kal
Söylemlerinizin bir kısmına katılmakla beraber bazı kısımlarında farklı fikirdeyim. Kendo kötü sahtedir iş yapmaz demiyorum anlatmak istediğim bu değildi. Fiyat performans olayına girince benimde favori sahtelerim vardır mesela river terible deviller neredeyde 13 cm ye kadar bir maxrap kadar en az verim almışızdır. Bunu sadece örnek açısından verdim pahallı sahte hastalığımda yoktur. Maksadım marka yarıştırmakta değildir böyle birşey haddimede değil zaten hiç bir amatör balıkçıda bu olaya zaten girmez. Ayriyetten Alibaba yada diğer sitelerde satılan ucuz yollu çin malı sahteler bir çok yönden iyiler burada onları kullanan bir kaç dostum var ve başarılı sonuçlar alıyorlar.Ama arada ufak farklar oluyor rüzgarlı hava yada balık uzaktaysa gibi bu durumda bazı sahteler öne çıkıyor tamda söylemek istediğim bu işte bu durumlara hazır sahte yapabilme buda bu iş için tasarlanan ürün ile oluyor diğeri malesef burada sınıfta kalıyor bu benim görüşümdür tabiki. Saygılarımla sıhatli günler dilerim Vedat abim.