Kerevit Avı Amatörlere Serbesttir

Konu, 'Tebliğler' kısmında Avciperdeci tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Shot with K600i

Shot with K600i

Shot with K600i

Arkadaşlar 20.07.2007 tarihinde yapmış olduğum Kerevit avının sirkülere yasak olup olmadığı konusunda tereddütler olduğunu gördüğüm üzere bu konuyu açmış bulunmaktayım.

Öncelikle aşağıda ki çizelgede Denizlerde ve İç Sularda Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 37/2 Numaralı Sirküler'inden alınmış olup 37/2 sirküler Madde 9/çizelge 7 deki Denizlerimizde ve Tatlı sularımızda Denizlerde ve İç Sularda Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı ile uğraşan arkadaşlarımızın avlanmasının yasak olduğu türlerdir. Burada dikkatini çekmek istediğim ilk konu sirkülerde bahsedilen amatör balık avcılığı değil Su Ürünleri Avcılığıdır. Yani sadece balıklar değil tüm tatlı su ve denizlerimizde ki su ürünleridir.

Aşağıdaki çizelgedende anlaşılacağı üzere Kerevit avlanması 37/2 sirkülerde bizlere yasak olarak belirtilmemiştir ve sur ürünüdür. 37/1 sirküler ise amatör değil profesyonel balıkçılarla ilgili olan sirkülerdir. Ve bizlere hitap etmemektedir.

Bu çizelge de Denizlerimizde Ve Tatlı sularımızda avlanılması yasak olan tüm türler belirtilmiş ve sadece balıkla sınırlandırılmamıştır.

37/2 sirkülerde bizleri ilgilendiren maddelerin içinde kerevit ile ilgili alenen belitilen bir yasak yoktur ve bu diğer türler anlamına gelir. Ve diğer türlerde de limit kişi başı 5 kg ile sınırlandırılmıştır. Buda yukarıdaki çizelgede aleni olarak açıktır.

Sonuç olarak Carbon kağıtlarına diyeceğim, Lütfen klonlama işleri ile yada 37/1 sirküler ile buraya laf olsun polemik yaratılsın diyerek bir şeyler yazmayın. Boş konuşmalar asılsız iddaalarla ortaya çıkmayın. Doğru bilgilere her zaman ihtiyacımız var. Hatalarımız olabilir. Ancak ortaya çıkıpta, ne olduğu bilinmez Carbon kağıdı gibi nickler alarak saçmalamanın anlamı olduğunu düşünmüyorum. Benim sirkülere bu siteye üye olduktan sonra ne kadar dikkat ettiğimi burada ki bir çok arkadaşım ve ağabeyim biliyordur. Ve sizin gibi imzası bile olmayan üç-beş çapulcunun banlanma isteği ile buradan banlanmayacağımda aleni şekilde ortadadır.
    Ki ben bu ava gitmeden evvel sitemiz modaratörlerinden (Birahas) Ahmet ağabeyden ve bir kaç arkadaşımızdan sirküler ile ilgili bilgileri aldıktan sonra kerevit avına gittim.
    Son olarak yeni kerevit avlarımda saygı ile yeniden paylaşımlarda bulunacağımı belirtir saygılarımı sunarım...

Son düzenleme: 25 Temmuz 2007
  2. çılgın çupracı

çılgın çupracı

Favori Kamış:
    olta vb.
    En İyi Avı:
    1.450 gr çupra
    Bumudur ..Budur tebrikler üstat ..;) :D

Son düzenleme: 25 Temmuz 2007
  3. Kelanj

Kelanj

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7.5 kg.Sazan.
    Bu konuda seni tebrik ediyor ve destekliyorum.

4. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum

Kimleri görüyorum!! Ekip dayanaışması sezdim ben buarada:)

5. Bigfish

Bigfish

Favori Kamış:
    çıkrık takım
    En İyi Avı:
    çoktu hatırlamıyorum
    Bu konudaki göstermiş olduğunuz hassasiyetten dolayı teşekkür ederim .

6. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    E o zaman buyrun kerevit avına diyelim hatta Serdar'a büyük org. da kerevit getirip tadına bakmamıza yardımcı olmasını isteyelim:D

7. mailsoysal

mailsoysal

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    yayın, 28 kilo
    Merhabalar arkadaşım, kurallar çerçevesinde sizinde açık açık belirttiğiniz gibi kerevit avı yasaldır. Yanlız tatlısuda yaşayan balık ve diğer bütün canlıları denemiş biri olarak tavsiyem, hiç yemediğiniz ve görünüş itibarı ile tereddüt edeceğiniz canlıları bu kadar avlamadan önce tatmanız doğrultusunda olacaktır. Yakalanan bunca kereviti yediğinizi zannetmiyorum, zira hiç lezzeti yoktur. Kaldıki deniz kereviti de olsa bir insanın tüketeceğinden fazla av yapmışsınız. Lezzet konusuna ilaveten tatlısu midyesi çıkartacak arkadaşlarada tavsiyem aynı olacaktır.

Yanlız şunuda belirteyim tatlısu avında iyi bir yem seçenekleridir.

Bana gelirsek tatlısuda bırakın kereviti, midyeyi bir kenara kurbağasından yılanına yemişimdir.

Saygılar,

8. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Sevgili Mail bey
    Yakaladığımız bu kadar kerevit 4 kişi ile yakalanmış olup tek bir adet bile kalmamıştır. Sanırım damak tadımız çok farklı.
    Siz kurbağanın üzerine kerevit yerseniz tad alamazsınız tabii ki;) :D

9. mailsoysal

mailsoysal

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    yayın, 28 kilo
    Madem beğendiniz, afiyet olsun sevgili dostum, şüphesizki sizinde dediğiniz gibi damak zevki farklılık gösterir. Ben kurbağa bacağını tatlısu kerevitine tercih ederim...;)

10. mailsoysal

mailsoysal

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    yayın, 28 kilo
    Bu arada konunun başlangıcını merak ettim ve aradım;

Hazır beğendiğinizide öğrenmişken pişirme konusunda yardımcı olmaya çalışayım.

Derin bir tencerede suyu kaynattıktan sonra içine bir tatlı kaşığı tuz, bir tutam tane karabiber ve yarım limon sıkın, tuz ve limon suyu ısıyı biraz düşüreceğinden 10 dakika daha kaynasın, yıkadığınız kerevitlere hiç bir şey yapmadan kaynayan suya atın 15/20 dakika kadar kaynadıktan sonra tencereden delikli kepçeyle alarak çıkarın. Süzmemek adına çünkü suyun dibine bakarsanız nedenini gayet iyi anlayacaksınız.

Karides yediğinizi umarak, yeme yöntem aynıdır...

Not; eğer yerken ağzınızdan gelen çatırtılardan rahatsız oluyorsanız,
    kabuğunu ayıkladıktan sonra eti elinizle boyuna ikiye ayırın, göreceğiniz siyah ip gibi bağırsağı kürdan yardımı ile parçalamadan alarak yemeyi deneyebilirsiniz.

11. Oztemiz80

Oztemiz80

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    1 kg sudak 1,5 kg kadife
    Abi yapmayın ya midem bi hoş oldu kurbağa böcek yılan

12. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    ben salyangoza varıncaya kadar yedim kurbağa bacağı mangalda veya tavada yapılır kerevit ise haşlama yapılır yani ortaya farklı tatlar çıkması gayet doğaldır mesela kaplumbağanın kafasını keser deliklere çamur tıkayıp köze gömersin salyangozu haşlar daha sonra kabuğundan çıkarıp yersin hepsinin tadı birbirinden güzeldir buda demek oluyorki kimsenin damak tadına karışılmaz

13. Cadayl

Cadayl Aylin Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lepistes..
    Deliksiz kaplumbağaya kadar herşey normaldi ama şimdi.. Bir renk atması yaşıyorum sanki :D :eek:

14. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    :D :D :D :D
    şey pardon çokmu açıklayıcı anlattım tabi ani yüklenme oluştu
    yavaş yavaş anlatmam lazımdı:D

15. Oztemiz80

Oztemiz80

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    1 kg sudak 1,5 kg kadife
    Aytekin abi dünyadansın değilmi uzaydan falan değil imza ayarlarında da yazmıyor :D

16. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    valla henüz dünyadayımda senin şu resmin götürecek beni öbür tarafa :eek:
    hem bidakka yav ben sizin yediğiniz tavuğa birşey diyommu:D
    tavuk ne yer solucannn
    kaplumba ne yer ot
    kurbağa ne yer sinek
    salyangoz neyer lavra
    yılan ne yer yumurta
    bu duruma göre sen olsan hangilerini yemeyi tercih edersin:cool:

17. Oztemiz80

Oztemiz80

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    1 kg sudak 1,5 kg kadife
    Tamam ben ikna oldum gönder abi bana bi tosbağa ordan :D Çok pişmiş olsun :D

18. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    valla gönderemem ama yalvaça geldiğimde yanına uğrar sana pişiririm istersen

19. Oztemiz80

Oztemiz80

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    1 kg sudak 1,5 kg kadife
    Yalvaça mı geliyorsun abi o zaman boşver tosbağayı filan gel buraya ben sana güzel bi sazan ısmarlayayım söz.

20. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    benim hanım yalvaçlı hatta teyze oğulları her hafta sonu beyşehire balığa gidiyorlar bende senede iki sefer geliyorum oralara şubatta oradaydım belki kış başı gene gelirim oralara yazın gelemek istiyordum ama bu sene işler çok kötü gitti durumlar kesat anlıyacağın fazla sağa sola zıplıyamıyoruz bakalımkısmetse gelirim inşallah

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.