Kesişemeyen Yollar, Numunelik Balıklar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Volkan

İyi forumcular,istikrarlı katılımcılar bir ava çıkarken güzel bir av gerçekleştirdiğinde, daha evvelinde karar verdiğine uygun olarak resim,video çekme,av heyecanını tam manasıyle yansıtabilme,özet olarak aldığı keyf ve heyecanı olabildiğince etkin şekilde aktarabilme gayesini güder.

Bence balıklı bir av foruma yansıtıldığında,bu duygulardan yoksun bir üslubun pek bir değeri yoktur.Sadece hava atma gayesini taşır,değeride bu ölçüde azalır.

Ancak senin bu raporunda görüldüğü üzere,biz okuyanlar, seninle birlikte benzer heyecan,ümit ve keyfihissedebiliyorsak,balıksız geçsede,bu raporun değeri üst seviyelerde olur.

Dolayısıyla raporun gayeye ulaşmış ve okurkende bizlerinde keyf ve heyecan alabilmemizi sağlamıştır.

Tebrik ederim.

Sevgimle kal

2. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Volkan nedir bu senin çektiğin çile :D levrek uğruna onca yol kat et yağmur ye hasta olmayı göze al levrek efendi bi yüzünü göstermesin olmadı levrek efendi :D

azimli gidiyorsun bir gün levrek oltan da olacak bakalım ne zaman

3. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    bu uğurda çekilen çileler bile insana zevk veriyor :) gerçi bir iki de güzel balık olursa bu zevk kat kat artıyor ama sağlık olsun. sen sen ol böyle şimşekli havalarda balığa ara ver, neme lazım, Allah korusun herşey olabilir. önemli olan sağlık, balık yine olur. inşaallah bir dahaki sefere levreklerine kavuşursun.

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkür ederim Vedat amca. Çok güzel ifade etmişsin gerçekten. Bende aynı fikirdeyim. Bazen çok güzel balıkların yakalandığı bir rapora bakarken kendimi balıkçı tezgahına bakıyormuşum gibi hissediyorum. Nazımın geçeceğini düşündüğüm arkadaşlara da hafiften sitem ediyorum. (Hoşgörülerine güvenerek) Bazen yanlış anlaşıldığım durumlar yaşansa da genelde güzel geri dönüşler oluyor. Av raporu benim için balık göstermenin üzerinde. Her defasında kendimi nasıl aşarım diye kafa yoruyorum. Başlığını bile uzunca bir süre düşündüğüm oluyor. :)
    Benim için sunumun güzelliği, doğallığı ve doğruluğu en az yakalanan balıklar kadar değerli. Güzel avlarının devamını dilerim. :)

Teşekkürler Seçkin. Ömrüm boyunca kolay bişeye ulaştığımı hiç bilmiyorum zaten. Hep zor yollardan geçerek ulaşmışımdır ulaştıklarıma. Bu da bende alışkanlık oluşturdu. Zoru seviyorum. Onun için hedef levrek zaten.

Ne zaman avlağa gireceği, ne zaman neye atlayacağı belli olmayan 8 bilinmeyenli denklem levrek. Bazen en basit ve kolay yöntemlerle yakalanan levrek bazen de kök söktürüyor.
    Oysa çipura, mırmır gibi dip balıkları, palamut lüfer gibi sürü balıkları öyle değil. Benim gibi en kazma avcılar bile uygun yemle, iğne ve misina çok uygun olmasa bile yakalayabiliyorlar.
    Ama levrek bambaşka. Ayrıca bir avcıyı avlamak daha büyük bir haz veriyor.

Hava durumlarıyla bütünleşmeye devam edip, en uygun zamanda denemelere devam edeceğim. Sana da gönlündeki canavarlar rastgelsin Seçkin. :)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkür ederim Bilge. Şimşekli havada durmadık zaten. Baktık geçeceği yok, topladık pılı pırtıyı döndük. Oysa dalga boyu müthişti. :) Rastgelsin...

6. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Volkancım, bu Levrek senin hakkında başka şeyler düşünüyor. Planları var senin için. Bu artık çok belli oldu.

Belki Levrek tutamayacaksın ama harika bir yazar olmak yolunda hızla ilerliyorsun. :D

Çok keyifle okudum raporunu. Çok yakında forum alemlerinin görüp görebileceği en büyük Levreği yakalayacaksın. Ahanda! Buraya yazıyorum.

:)

7. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Sevgili Volkan,
    Yine nefis anlatımlı, eğlenceli bir rapor. Ağzına, eline koluna sağlık. Ama yine kısır bir av:mad: :D Hasta olmana da üzüldüm, acil şifalar.

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :p :p :p Yorumun güldürdü Keremcim, sağolasın. P.tesi sendromuma iyi geldi.
    İzin dönüşü ilk gün ne de zor. :( Harika bir yazar olmak şöyle dursun, kilo üzeri tek levrek yeter bana.) Senin güzel gönlünden geçen övücü cümleler ve temennilerin için çok teşekkür ederim. Harika giden avlarını izliyorum İzmir'den. Nazar değmesin, süper işler yaptın bu sezon.
    Senden beklentimde artıyo her avın sonrasında. Nice güzel, ender türlerle tanışmanı dilerim, rastgelsin gönlünce. :)

Teşekkürler Muharrem abim. Ne desen haklısın, kızsan da haklısın. Forumdaki hemen herkes birkaç level atladığı halde ben yerimde sayıyorum. :D
    Hedef dengesiz bir hayvan olduğundan olsa gerek. Bende çok dengeli sayılmadığımdan bulaşamıyoruz bir noktada. :)

Güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Farklı bir lezzet sunan anlatımınla hava şartları müsait olduğunda bir avını okumayı çok isterim.
    Hepinize çok selamlar, rastgelsin... :)

9. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Volkan abi hiiiiç üzülme seninle aynı kaderi paylaşan biri olarak diyorum ki; yakalayacaksın bugün olmasın yarın yada ertesi gün ya da önümüzdeki sene:D

Yazı yine harika olmuş hikaye tadında bir nefeste okudum ellerine sağlık abicim:)

Saygılar:)

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Çağrıcım, oralarda mı bozuldu :confused: Oysaki düne kadar lüfer, levrek çıkıyordu. Hatta Selçuk hoca kobra kurduyla güzel av yapmıştı.
    Buralar bu sene çok ilginç. Sonumuz hayır olsun. :rolleyes:

Bilinen 2 azmak çok dövülüyor, atçekçi sayısı gözle görülür şekilde arttı. Gs ve Fb'nin avrupa maçlarında bile sayı azalmıyor. Bizim yörenin atçekçileri azimli ve uyanık çıktı benim gibi. Herkes maç günlerinde kimse olmaz diyerek gelmiş avlağa. Her zamankinden kalabalıktı avlaklar maç günleri. :D:D:D

Karadeniz ve Akdeniz coştu bu sene. Ege'den pek ses çıkmıyor maalesef.
    Yoklanmayan, deşifre olmamış avlaklar bulmak elzem oldu. Yoksa levrek yok bu sene bana. :(

Gönlündeki rastgelsin. :)

11. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Volkan,bir başladımı ,arkasıda gelecektir ***... Sende bu azim olduktan sonra,taşı sıksan suyunu çıkarırsın.

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: Güldürdün Fatih abi, yorumun için teşekkürler. Zamanım olsa 2 günde bir yoklarım avlakları. Azim süper, hele 2 levrek raporu okuyayım, sanki levrek merada beni bekliyor gibi hissediyorum. :)

Taşı sıksam suyu çıkarmı bilmiyorum ama montu sıkınca damacana dolduracak kadar su çıkacaktı nerdeyse. :eek: :p

Sevgilerimle abi, rastgelsin. :)

13. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Tebrikler.. Aynı hisler bendede oluyor bir abimizle gemlikte palamuta çapari çekerken birden bana mert alabalık tutmaya gidelim demişti bende nerde tutacağızki abi demiştim bana Artvinde demezmi :) abi sanki mudanyaya narlıya gidelim gibi konuşuyorsun demiştim oda bana ne olacakki 16 saatlik yol hepi topu demişti ve gitmiştik :)

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :D :D :D

Sizinkisi çok ilginçmiş. Palamuta çapari çekerken, alabalık. :D
    Yer de Artvin. Türkiye'nin öbür ucu. Ancak unutulamayacak bir macera olmuştur. Tutmuşsunuzdur inşaallah, onca yol gittiğinize göre :confused:

15. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Tuttuk adam başı limit 3 adetmiş o bölgede biz adam başı ikişertane tutmuştuk ve orda yemiştik :) bende daha sonra abi burdada canım somon çekti falan demeyesin kutuplara gitmeyelim demiştim :) somon değilde çağ kebabı yaparız yarın demişti kendiside artvinli onların baba evi vardı orda kalmıştık ertesi günde çağ kebabı süslemişti soframızı

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Dalga ardını sahte yemle deneyecektin abisi. Levreğe gidiyom diyon da nerede nasıl ve ne ile olduğunu da iyice bellemek lazım. Mesut olaydı o merada göreydin levrek neymiş, ne ile tutulurmuş.:p :D

İkide bir rapor deyip te iş çıkarma. Kolay mı öyle rapor yazmak. Yaz işte okuyalım, bizim raporlardan ne çıkar.:mad:

Sen de kendine iyi bak, gönlünce günlerin, hayırlı vakitlerin olur inşallah.;)

Fotoğraflar bölümüne 3-5 fotoğraf koydum, bakmak istersen.

.

17. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Volkan,
    Yollarınız kesiştiğinde, bir çok etli avdan çok çok değerli olacaktır.
    Yakalayacak olduğun levreklerin bir hikayesi olacak çünkü.
    Önemli olan/olacak da, budur;)
    Sevgi ve selamlarımla...

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İyi yine gittiğinize değmiş. :) Çağ kebebı da öyle bir doğa harikası bölgede zevkinize zevk katmıştır. :) Özenilecek bir çılgınlık. :)

Dediğin olabilirdi aslında abi. Pek sahte kullanmaz Bergamalılar sahil kesimde. Sahteleri azmak ağzında kullanılırlar. Belki de yanlış ama öyle buralarda.

O günden birgün önce dehşet bir fırtına vardı. İlerdeki erişteler kopmuş, deniz çok otluydu. Sert sahteler performanslı kullanılamayacak durumdaydı. Hemen her atışta sahtenin aksiyonu otlardan bozulurdu ama tek iğneli silikon sahteler kısmen kullanılabilirdi. Denemek lazım dediğin gibi. Bi daha öyle bir hava yakalarsam deneyeceğim bakalım. :)

İkide bir rapor deyip te iş çıkarma. Kolay mı öyle rapor yazmak. Yaz işte okuyalım, bizim raporlardan ne çıkar.:mad:

:D :p Haklısın abi, ikide bir rapor deyip iş çıkartmam size. :eek: Sizin oraların soğuğu başkadır, müsait olunca diyelim. :)
    Sizin raporlardan; örnek avcılık, dostluk, samimiyet ve içtenliğin sıcaklığı çıkar abim.
    Fotograflara şimdi bakıyorum. ;)

Teşekkürler sevgili Bahadır abi. Ortak tanıdıklarımızdan sizlerin avlarını da dinleme fırsatı buldum. Bir zamanlar denk geldiğiniz levrek sürüsüyle nasıl yakala bırak avı yaptığınızı gıptayla dinledim.
    Örnek alabileceğimiz, değerli avcıların da bölgemizde bulunduğunu duymak çok güzeldi. Nice keyifli güzel avlar dilerim, rastgelsin. :)

19. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    ''Buluttur o bulut diyerek devam ettik'' :D:D

Volkan yine güldürdün beni, Allah da seni güldürsün:) Şöyle baba bir levrek çektin mi raporun okunma rekoru kıracak sanırım:D

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Keyif aldığına sevindim Deniz. Temennin için çok teşekkür ederim.
    Okunma rekoru kırıp, kırmamak önemli değil de değişik bir tarzda, değişik gelişmelerle yazmak benim de hoşuma giderdi. :)