Geçen hafta sonu gittiğimiz avdaki misinaları kopartan balığı yakalayamasamda telafi edecek balığı aldım. Yeni aldığım kamışı bu avda deneme fırsatım oldu. Şanslı kamışmış. iyi balık aldı. Her av yeni tecrübe oluyor. Herkese rastgele
Sabri Bey Merhaba; Öncelikle tebrik etmek istiyorum ancak söylemek istediğim bir kaç şey var.Anladığım kadarıyla balıkların hepsi pullu sazan.Sazanların 2012 de yayınlana sirkülere göre alıkonulabilmesi için minimum 40 cm olması gerekiyor.Gördüğüm kadarıyla 40 cm in altında balıkları da alıkoymuşsunuz ayrıca günlük maksimum 5 adet yakalayabilirsiniz sirkülere göre.Siz 2 kuralı da ihlal etmişsiniz.Muhtemelen bu kurallardan haberiniz yoktu ancak lütfen bundan sonraki avlarınızda sürdürülebilir amatör avcılığ uygun avlanırsınız ve yasaları ihlal etmezsiniz.Bu kuralların neden konulduğu ve önemi ise forumda yüzlerce kez daha önce yazılarak anlatıldı.Lütfen bu konularda dikkatli olmaya çalışalım...
Bilgilendirme için teşekkürler. 1 hafta önce açtığım konuda ilk tecrübem demiştim. Verdiğiniz bilgilerden haberdar değildim. Şu an ilk işim tebliğleri taramak olucak.
Rica ederim önemli olan iyi niyet bende haberim yokken ilk tecrübelerimde kuralları epey bi ihlal etmiştim maalesef eğitim sistemimizdeki zayıflıklardan dolayı ancak böyle forum sitelerinden öğrenebiliyoruz bu bilinci saolsunlar tecrübeli arkadaşlar bizlere aşılayabiliyor.Ama maalesef buradaki sayı ülke genelindeki amatör avcılarında belkide 10 binde biri değil bu yüzden bizim çabalarımızda yetersiz.Bu konularda devletin bişeyler yapması gerekiyor fakat devlet bu konunun üzerine eğilmiyor bile.Eminim ki dışarıda avlanan amatör avcıların bir çoğu bu kuralları bilse uygular ben o kadarda insanların duyarsız olmadığını düşünüyorum ancak bir çoğunun haberi bile yok...