Keyifli sohbet,zevkli geçen kefal avımız.

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ercanguven tarafından paylaşıldı.

1. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Av Tarihi :15/06/2008
    Hava Su Sıcaklığı :Sabah 15 Öğlen 28 Akşama Doğru Yağmurlu
    Avda Kalınan Süre :Yaklaşık 8 Saat
    Kullanılan Yem :Spin Kamış,Yapay Çekirge ve Yapay Arı,Gümüş balığı için solucan
    Tutulan Balık :17Ad.Kefal balığı,5 ad alıkonuldu gerisi iade edildi,22 ad gümüş balığı alındı ve avlakda afiyetle yedik.
    Hikayesi :Telefonda sohbetlerimiz okadar uzamaya başlamıştıki artık bir araya gelerek uzun uzun sohbet etmeliydik.
    Cumartesi mini bir organizasyon yaptık Hadi abi, Bendeniz ve Efo (Efkan)Pazar sabahı saat 05,00 de buluşmaya karar verip telefonu kapattık.
    Akşamdan malzemeleri hazırladım ve uyumaya çalıştım,sabahın kör karanlığında uyanıp hemen arabaya bindim ve buluşma noktasına doğru hareket ettim .
    Hadi abiyle buluştuktan sonra börek çörek derken efo yu almaya giderken Cşkununda geleceğini söylediler çok mutlu oldum uzun süredir görüşememiştik.
    Coçkunuda aldıktan sonra yola çıktık,arabada okadar koyu sohbet başladıki o uzun yol kısa sürede bitti.
    Avlak yerinde önce keneye karşı önlemlerimizi kendimizce aldık,avlak bölgesini temizledik ve kampımızı kurduk.
    Malzemeyi hazırladım ve ilk atış,ilk atışta işşşte dedim,gerçekten çok ağırdı önce takıldı zannettim,sonra kamış titremeye başlayınca büyük balığın geldiğini anladım,avlağı bozmamak için sessizce balığı kenara aldım.
    Sonrası malum şov başladı sırasıyla hem sohbet ediyoruz hem balığı yakala bırak yapıyoruz.
    Bu arada tırıvırıcılarla ve ağcılarla vazgeçirme sohbetleri yapıyoruz,elimizdeki çoğu balığı onlara teklif ediyor kimisinede veriyoruz, hatta malzeme verme teklifini bile yapıyor birkaç gencede verdik(dördümüzden bir takım yapıp verdik) ,yeterki bu illeti kullanmayın diye.
    Sonra oturduk ve sohbet eşliğinde yemeğimizi ve çayımızı yudumlarken etrafın güzellikleri arasında olduğumuzun keyfini çıkarttık.
    Saat 16,00 gibi havanın bozmasıyla toparlandık ve evin yolunu tuttuk .
    Burdan arkadaşlarıma teşekkür ederim

Önce mıntıka temizliği yaptık
    Sonrada balığımızı tuttuk

Tabi bunlar alıkoyduklarımız

Sonrada keyfimize baktık,doğada olmanın keyfini çıkarttık.

Efkan taze gümüş balığı yemek istiyorum deyince emrin olur dedim ve sudan çıktıktan bir dakika sonra ateşde kendini bulan gümüş balığını afiyetle yedi

Ağzına layık

Son olarakda tırıvırı kullanmayın,kullananları uyarın,doğaya, balığa, verdiği zararı unutmayalım.Bizlerden sonrada buralara gelip balık tutacaklara saygılı olalım çevremizi temiz bırakalım.

2. alikemalmetin

alikemalmetin ali kemal metin

Favori Kamış:
    2.40 kamış. markasını bilmiyom.birde mitchell makine..
    En İyi Avı:
    47 cm alabalık
    güzel muhabbet olmuş..
    yanlız o balıklar kancaya değilde livara koyulsa daha iyi olmazmı.. bence balığa daha saygılı olmak lazım.. tabi beni yanlış anlamazsanız. şimdi belki balık acıyı pey duymaz diyebilirsiniz ama.. bence ağızdan kanca bağlamak bana pek etik gelmiyor. neyse kusuruma bakmayın bende olayın bu yönunden baktım...

3. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Peki bundan sonra didiklerini unutmam,dikkat ederim
    !?...

4. gurselavci74

gurselavci74 Gürsel Avcı

Tebrikler sayın Güven. Çok güzel bir av olmuş. Resimler ve anlatım gerçekten güzel. Aranızda olamadığıma üzüldüm. Alibey, livar konusunda belki haklı olabilirsinzi ama, kefal avı gezerek yapıldığı için elinizde livarla dolaşamazsınız. Kıtka da balıkların hiçbirisi çok fazla zarar görmez. Bu bilgiyi de iletmek istedim. Gerçi raporu yazan arkadaşlar cevap verir ama, ben yine de yazayım dedim.

Son düzenleme: 16 Haziran 2008
  5. loflaz

loflaz

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sudak ,52cm ,1.450 kg
    Herkese merhaba, öncelikle avınız için sizi tebrik ederim.Bir konuda yardımınızı istiycem.Civar bölgemde bir doğal suda bu balıktan bolca mevcut, binlerce küçük boylardan yani gümüş boyunda ve bazen 8-10 lu gruplar halinde 500gr dan 1,5 kg a kadar sürülerin gezdiğini görüyorum.Hatta dün yine bu avlaktaydım fakat bütün uğraşlarıma rağmen büyük boyları yakalamıyorum.Bölge çok sazlık ve birazda tehlikeli zemin yapısından dolayı.Olta atmak odukca zor.Fakat sebebin bu olduğunu düşünmüyorum yanlış yaptığım bir şey var sanırım.Fikrinizi rica edicem...Saygılar...

6. simendifer

simendifer Sennur

Ercan, tebrik ederim arkadaşım, güzel bir av olmuş. Balıkların boyları da maşallahlık bu arada. Devamında da bereketli avlar dilerim. Şu ağcı ve tırıvırıcıları vazgeçirme duyarlılığınız ise harika. Gerçi böyle bir ekipten zaten beklenen bir durum bu. :) Ama dikkat edin, tırıvırıcılar sizi takibe alıp, her gittiğiniz yerde " ağabey tırıvırı kullanıyorum ama bir takım verirsen kullanmam" diye karşınıza çıkmasınlar. :p

7. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Sennur,bu konuyuda konuştuk ,sen söyleyince beni gülme krizi tuttu.
    Çok yaşa emii:D

8. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Tebrikler Ercan abi,

Mekanda balıklarda harika ellerinize sağlık.

Ayrıca duyarlılığınız içinde tebrik ederim abi sağolun varolun,

Allaha emanet olun.:)

9. simendifer

simendifer Sennur

Eyvah yahu, amanın... Ercan ağabeymiş gerçekten. :eek: Özür dilerim, uzun zamandır yazışıyoruz, özelden görüşüyoruz, telefonla bile görüştük ama ben yaşa hiç bakmamışım. İnsanın ruhu genç olunca, yaşına bakılmıyor demek ki. :eek: Kendimi esefle kınıyorum ve "Ercan arkadaşım" şeklinde hitap ettiğim için de özür diliyorum. :eek:

10. KEYF&KEDER

KEYF&KEDER ORHAN AYDAR

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ÇARŞI EKİBİ.
    güzel bir ortam güzel bir av daha ne olsun abim elinize emeğinize sağlık daha nicelerine afiyet olsun ve rastgele

11. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Sennur
    Hiç önemi yok ben alıştım,hatta ben insanlara abi diye hitap ettiğim için kendilerini bile bende yaş olarak büyük zannedip ,,senin yaşındayken bizde böyleydik,, diyorlar ve yaşımı öğrenincede şaşırıyorlar.:D
    Onun için ben bu gibi durumlara alışığım.
    Ayrıca özür dileyecekde birşey yok, arkadaşım demişin ne olmuş yani.
    Kardeşime bak.:)

12. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Levent
    o balıklar hiçbir yeme gelmez sadece yosun,taze yosuna gelir.
    İğneye sararsın akıntıya bırakırsın balık alır, ama iğnen sağlam olsun ,bakma öyle sakin olduklarına iğneye takılınca deliye dönüyor.
    Birde birbuçuk kiloluğu yakaladığını düşün.
    Kimi yerde otbalığı ,kimi yerde sarıbalık,kimi yerdede kum balığı denir.
    Rastgelsin

13. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Fazla söylenecek söz yok. Güzel balıklar var, doğaya saygı var, arkadaşlık dostluk var, çevre bilinci var.Tebrikler. Bu arada balıkların yanınızda götürüp denediğiniz yemlerden en çok hangisine rağbet ettiğini merak ettim.

Selamlar..

14. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Öncelikle olumlu mesajınız için teşekkür ederim.
    Daha çok kahverengi yapay ARI kullandım,yöre yöre değişebiliyor,bulunduğunuz yöredeki uçan böcekten su kenarlarında hangileri(çekirge,arı,karınca,vb.) varsa onu kullanmanızı tavsiye ederim.
    Rastgelsin

15. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    güzel av tebrikler

16. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Hocam tebrikler, kefaller harika, doğanın bize olan cömertliğine bizim verdiğimiz cevap ne kadar acı değilmi:(
    Duyarlılığınız ve bilinçli bir avcı olduğunuz için de ayrıca tebrik ediyorum sizi.

17. Tebikler harika bir av olmuş.Afiyet olsun.Ayrıca Tırıvırının zararlarını görsel olarak aktardığınız için ayrıca teşekkür ederim:) Umarım bu görüntüler rastladığımız son tırıvırı görüntüleri olur..Bu illetten bir an önce kurtulmalıyız:(

18. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Ercan kardeş maşallah. tebrikler güzel balıklar.. afiyet olsun
    ben sizin o aparatı merak ettim balıkları taktıgınız aparat nasıl bir şey o.?? yakın çekim resim yollama imkanın varmı?

19. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    çok güzel bir ortam çok güzel bir mekan ve güzel bir avın arkasından bize tebrik etmek düşer rasgele

20. simendifer

simendifer Sennur

Muvaffak ağabey, bu aparatın adı kıtka.

Bu yakın çekimde anlaşılabiliyor. Piyasada satılanlardan.

Bu ise el yapımı. Bir zamanlar Emrecan kardeşimiz kendisi yapmıştı bu kıtkayı.