Sazan için öyle özel bir yöntem duymadım ama tahminimce kefal için kullandığımız kıbrısı sazana uyarlarsak "sazanda kıbrıs yöntemi" olur
benim duydugum ekmegi sarıp iğneyi içiyle kapatıyolarmıs ama nasıl yapılır bilmiyom ama güzel sazan geliyomus bilosan bi yardımcı olsana
bu olta türünü yapmayı bilen varsa anlatsan lütfen yahhh ekmeği şamadıraya sarıp iğneyi nasıl takıon ona bi anlatın lütfen
Resimde gördüğün kıbrıs mantarı dediği yere ekmeği sarıyorsun sonra iğneleri ekmeğin düşmeyeceği şekilde ekmeğe sarıyorsun bu kadar İlgili resimide google vasıtasıyla buldum sanırım taa 2005 te Murat abi hazırlamış
Sevgili Semih, Teşekkür ederim, 2005'te az uğraşmadık bu çalışmalar için, ancak ogünden bugüne gerek kıbrıs oltası konusunda, gerekse bir çok balığın avcılığı hususunda bir çok farklı teknik ve yöntemler uyguladık, keşfettik, öğrendik. Dilerim bunları önümüzdeki aylarda sezonun en güzel zamanlarında paylaşma fırsatı buluruz, görüşmek üzere.
Sevgili İbrahim, Bahsetmiş olduğun Kıbrıs denilen düzenek deniz balıkları içindir, tatlısu için hiç duymadım, eğer deniz için soruyorsan ona göre cevaplayalım. Semih deniz için kullanılan düzeneğin fotoğrafını koymuş. Bu düzeneğe ekmek kabuk tarafından şamandıraya tersine doğru sarılarak, ekmeğin beyaz tarafının dışa gelmesi sağlanır. İğnelerde ayrıca ekmek içiyle bütünen gizlenir.
Tatlı su bilgim olmasada Beyhan abim sazan için denizde kıbrıs dediğimiz yöntemin çok benzerini sazan için anlattı.Mantar şeklindeki küspeye sazan iğnelerini sararak sapladı.Balık küspeyi didikleyerek ağzı iğnelere saplanıyor.Mantık ayni kıbrıs gibi.Deniz kıbrısta iğneler dışa dönük saklanıyor,tatlı suda ise içe saplanıyor.Ama tatlı su ustaları benden daha iyi anlatır sanırım.
her şey için teşekkürler benim tek anlamadığım şu anda o iğneler ekmeğe ters mi takılacak ben bunu sazanda kullanacam yoksa direk takacam mı oldugu gibi her sey için teşekkürler yardımlarınız için
sazan olta sazan olta olarak tabir edilen baglama şekli 10 cm uzunlugunda bir yay yay ise fırça sapının kalınlıgında oluyor bu yaya igneleri baglayarak hamurun içine konulmaktadır deniz veya tatlısuda farketmiyor sazan kefal melanur sargoz gibi balıkların avlandıgı bir baglama şeklidir. baglamada yay üzerindeki baglama ise kısa tutulmalıdır sokan içinde çok iyi bir yöntemdir igneler çok oldugundan kayalı bölgede takılma olasılıgı yüksektir buna dikkat etmek lazım şimdiden rast gele bunda şamandıra olayı yoktur dibe çalışılan bir yötemdir igneleri 10 ila 12 tane arası oluyor