Kim demiş bogazda Lüfer çinekop yok diye bunlar ne ozaman :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında timur1453 tarafından paylaşıldı.

1. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina sa55, okuma Cedros 55
    En İyi Avı:
    En iyi av GERİ BIRAKILAN avdır.
    Yeni tebliğ herkese ulaşmamış heralde.:)

2. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    valla keremcim ben hayatta yalan konusmayı sevmem vicdan meselesı nerde ne var sölerim dostluk kazanmakda güzel şu konuyu actımdan berı 4-5 guzel kalplı temız benım gıbı balık hastası ınsanlarla tanıstım kımıylede arabaya atlayıp karaburun sıle tarafları yada bogaz taraması yapacaz dostluklar kurmak guzel bısey dogru söz dogru dostuk demektır..yaptım av ıle yorumlarınzı gördum ve cevabımı verdımı sanıyorum bende neyse o yalan yok..ıster kalabalık olsum mera ıster olmasın tabii sende haklsın abartmamak lazım sızede hak verıyorum aslında bırbırımıze sahıp cıksak guzel bısey mesela bır arkadasımızda karsıda bana bılmedım meraa verdı anadolu kavagında abı sabah saatlerı yemlı lufer sarıkanat dedı bakalım gıdıcez.BILGI PAYLASTIKCA GUZELDIR...;)

3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Timur abi arkadaşların sıkıntısı meranın yerini paylaşmış olman değil, balıkların 20 cm'in altında olmasından şikayetçiler. Bunun hakkındaki görüşlerini soruyorlar.

4. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    Yaw allah askına yapmayın arkadaslar 20 cm olmasa 17- 18 olsun hadı cetvel yokdu yanımda ölcemedim :) ama gırgırların haldekılerın vs sından buyukdu buna emınım ..yaw bız kazayla hadı 3-5 balık almısız resımlerde ufak gorundugune bakmayın yaprak cınekop yok orda ;) Gırgırlara ne demelı KASA KASA KASA KASA tonlarca alıyolar olta balıgından ne olurkı yaa..3-5 balık ,oda 20 degilde 17 18 cm olsun hadi ..
    Bu arada bir istikbahrat aldım aglam bir yerden kumkapı baık HALİ işeletme müdürlügünden Lüfer yok diyolar ya YALAN Gırgırlar yakaladıkalrı tonlarca Lferi turkıye içi mafyalasmıs bazı kurumlar elden toptan alıp turkıye içi resturantlara ve daha önemlisi avrupa ulkelerıne bıze iç pıyasaya verdıgıın 2 katına satıyolarmıs.tabi bu şimdilik böle yogun olunca tabi iç piyasaya balık verılıyor ;) yanı halk gene ayakda uyutuluyor balık yok hesabı :)...benım duydugum bu..

5. ramsesiitr

ramsesiitr Ahmet

Merhabalar,
    Balık kasasının boyunun 55cm olduğunu varsayarsak, sanırım görünen ufak balıkların boyu 17-18 cm civarı olması lazım.
    Yasal limiti gırgırların ve haldekilerin boyu belirlemiyor, limit 20 cm. Hatta 20 cm'nin lüfer için az olduğunun, en az 24 cm olması gerektiğinin haftalardır reklamları dönüyor televizyonlarda. Halde, balıkçıda da ufak balık satılıyorsa, bunları şikayet edebileceğimiz bir merci olması lazım herhalde.

Herkes böyle düşünse, 5-10 yıla kalmaz "Zamanında kasayla çinokop, lüfer avlardık. Şimdi neredeee..." diye konu açmaya başlarız. Lütfen dikkat edelim, avlara bir ölçüm aletiyle gidelim.

Saygılar.

6. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    gercı ufaklar benım balık degıl 3 arkadasın yakaladıgı toplam balık o...;)

7. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Olur öyle şeyler... "maksat tepki vermek olsun" diye bu kadar tepki vermek de doğru değil sanırım. Yani şimdi Timur bey ne desin. 18 cm balık tuttu diye tüm balıkçı aleminden özür mü dilesin ? Bir daha ki sefere karış altı balıkları salar. Ya da salmaz ama rapor da açmaz kendi bileceği iş.

"Balığı koruyacağız lüfer bitiyor" diyenlerin işi kanun koyucular ve hali hazırdaki yetersiz kanuna bile uymayanlarla olmalı kıyıdan bu şekilde balık tutan amatöre baskı yapmak ağzımızın tadını kaçırmaktan başka işe yaramaz.

Ha şunu da ekleyeyim yanlış anlaşılmasın. Karış altındaki balıkları (22-24 cm altı) direkt suya gönderiyorum, birlikte balık tuttuğum arkadaşlarım da bu şekilde yapıyor.

8. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Timur Bey, iyi niyetinizden şüphe etmişliğim yok zaten. Raporlarınız okumaktayım. Mülayim ve paylaşımcı bir insan olduğunuzu görüyorum zaten. O konuda hiçbir sıkıntı yok.

Devamlı bir uyarı veren forumcu görüntüsü çizmekte olduğumu biliyorum. Bunu gerekli gördüğüm için yapmaktayım. Malum, millet olarak biraz geç anlıyoruz veya anlamak istemiyoruz. O nedenle bizim gibi yaşını almış, bilinçli insanların çevresini devamlı uyarması gerektiğini düşünüyorum.

Emir Bey, belki farkında değilsiniz ama Endüstriyel balıkçılar, Lüfer yokluğunu kıyı balıkçılarına yıkmaya çalışmaktalar. Siz şimdi buna baskı diyorsanız, yakında gelmesi çok muhtemel kıyı balıkçılığı yasağında ne yapacaksınız?

Ne zaman anlık değil, bir süreci düşünmeye başlarız işte ancak o zaman bu ülkede birşeyler değişmeye başlar.

9. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    E tamam burada da sorun kıyı balıkçısı değil ki, anlatabiliyor muyum? Tepkileri içimizdeki aklıselimlere değil dışarıdaki yarı insan yarı bilmem ne mahlukatlara göstermek lazım.

Kıyı balıkçılığının komple yasaklanması ise bana ihtimal dışı geliyor. En fazla amatör balıkçı belgelerinin kontrolü yapılmaya başlanır ve ya halkın kalabalık olduğu bir kaç yerde olta atmak kısıtlanabilir misal Galata Köprüsü. Bunlar da bana kalırsa gereklidir ve amatörün tuttuğu çinekop yüzünden olmaz.

Ayrıca malum sezon açıldı. Kovalarda sarıkanat ve (inşallah) lüferlerin yanında çinekopları da göreceğiz. Bunlara yersiz ve aşırı tepki göstermemek lazım. Adam çapariyle yaprakları kırmıştır o zaman gidip haklı olarak uyarırsınız, açtığı raporu da herkes sırayla lanetler ve rahatlar. Ama ben 23 cm balık tutarım biri gelir "o balığın üreme boyu 24 cm n'apıyorsun sen" derse orada işler karışır :)

İnsanımız maalesef karşısındakini tanımadan, tecrübelerini ve niyetini bilmeden yargılamaya çok hevesli. Hele de bir iki destekçi buldu mu limitin biraz altında bir kaç balık tutan birini lüfer sülalesinin yok oluşundan bile sorumlu tutabilir :)

Bunlara dikkat etmek lazım diye düşünüyorum onun dışında hepimizin isteği aynı.

10. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    harfi harfilen katılıyorum

11. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
  12. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Verdiğiniz linkteki konuyu okumuşum, yorum da yapmışım, devamını da takip ettim...

Siz şöyle mi düşünüyorsunuz; "amatörler 30 cm altı balık tutmayacak ve lüfer kurtulacak yaşasınnnn". Maalesef böyle bir dünya yok.

Bugün rapala attığımda devamlı vaziyette 30-40 cm'lik lüferler tutamıyorsam bunun sorumlusu daha öncelerde çinekop tutan amatör kıyı balıkçısı değildir.

Benim salacağım çinekop gider, büyür, binlerce yumurta döker. Sonra o yavrular biraz büyürler geri dönerler ve neredeyse bir mahalleyi içine alabilecek genişlikte gırgır ağıyla hepsi toplanır. Ben de sevineyim kıyıdan tuttuğum çinekopu saldım lüferin soyu kurtuldu diye. Çinekopları kovalarına atanlara da tü kaka diyeyim, böyle amatörlük olmaz diyeyim. Çünkü benim tutmayı beceremediğim ya da tutup saldığım balık bana bu hakkı veriyor. Ne komik.

Bakınız zaten bu işin esas sorumlularıyla mücadele veriliyor ve inşallah yetkililer bunlara daha fazla göz yummayacak ve yeni bir düzenleme yapacaklar. Onun dışında bence kimse kıyıdan çinekop tutan adama laf etmesin.

13. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Emir konuyla ilgili yazılan mercilerden cevaplar geldi konu değerlendirmede detayını anlatacağım geldikçe fakat

Asıl önemli olan küçük balıkla beraber dahada önemilsi ve elzemi Anaç balıkları korumak olmalıdır yol haritası oda ancak yasaklama ve av zamanlarının 15 Nisan gibi sürelere gelmesi ile oluşur. ufaklığa tamam ama Anaça dahada çok koruma yapmak lazım....

14. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kim demiş lüfer boy sınırı 20 cm oldu diye, bunlar ne o zaman?

15. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ayrıyetten bunları bir raporun altında tartışmak doğru değil. Bir de işleri güçleri insanların raporlarını kötülemek olan bir güruh var sizi tenzih ederim. Bunlar yüzünden pek çok kaliteli balıkçı arkadaşım forumlara rapor koymayı bıraktı.

16. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Rapor kötülemek değil kardeşim, biz de amatör balıkçıyız 18 cm çinekopu ben de denize atmadığımı itiraf edeyim ama madem bir yasak gelmişse bunları rapor olarak göndermemek lazım. Bizim tuttuğumuz 3 tane balıkla bir şey olmaz ama Gırgırcı bunu örnek gösterip yasağı kaldırtmaya çalışır. Görüldüğü gibi bu avda çok güzel boyda balıklar da gelmiş, sırf onların resmi çekilip konsa daha iyi olmaz mı?

17. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bence daha şık bir hareket olurdu fakat olan olmuş bir kere. Düzgün bir üslupla eleştirip doğrusunu hatırlatmak gerekir. Bazen haddinden fazla aşırı duyarlılık bana biraz göstermelik geliyor.

Neyse bereketli bir av olmuş "daha büyükleri" rastgelsin diyeyim :) Sohbet bölümünde konuşuruz gerekirse :)

18. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Aslında ne gırgır ne trol ne bız kıyı balıkcıları bu Japonların ıcadı sonar radar sıstemı varya mah fettiler balıgı kucuk buyuk ne gorse cevırıyolar hemde ton larca TOON TON kılo degıl kasa deıl benım kovada senın kovada 2-3 tane 18 cm cınekp degıl bahsettımız hala ne konsuyorz arkadaslar kabahat bızdemı ? gırgırlaar kımın karadenızlerın rize trabzon ozelıkle basbakanın akraba ve dostların cogu gerısı sıze kalmıs yorum sızın ?????

19. Poyraz Boğazsu

Poyraz Boğazsu Uğur Fidan

En İyi Avı:
    kefal :)) 1.5 kg :))
    Timur abi mrb ben uğurun arkadaşı taksimde internet cafe işleten bana senden bahseddi videoyu ve senin kendi yakaladağın balıkları görmemi istedi güzel bi av yaşamışsın bereketli olur inş işin erbabıymışsın tebrik ederim.