Kim Demiş Sazan Aptal Diye(?)

Konu, 'Tatlısudaki Canlılar' kısmında turacpalazi tarafından paylaşıldı.

1. Bence sazanlar bizden daha zeki biz hep hamur takıyoruz 2-3 tane tutuyoruz ama halbuki yemiyorlarmış bunu bile anlayamadık belki başka birşey taksak daha çok tutabiliriz mesela kurtla daha çok gelir ben hamura küspeyi toz haline getirip taktım verim yok bizim akvaryum yemlerinde kurululmuş karides var böyle kendi boyu kadar küçültülmemiş onu kahve makinasında çektim hamura kattım gene sonuç yokk :D Halbuki hamur yemiyolar nasıl anlamadık :D

2. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

sazanın en önemli özelliği şu; yaşadığı suda hep aynı takım ve yemle avlanma yapılırsa verim birsüre sonra en alt seviyeye düşer. yemde fazla değişiklik yapılamıyorsa takımlarda değişiklik yapılırsa farkı kısa zamanda anlarsınız. dip oltası atılamayan ağaçlık veya yüksek otlu sularda şamandıralı takımda kösteklerin salınımı değiştirilir, yemde ise mesela tek mısır yerine iki tane takılır veya tersi yapılır. sazan solucana daha çok havyardan yeni çıktığı dönemde daha çok ilgi gösteriyor. kurtla yapılan avlanmada ise: dip oltasında kullanmak daha iyi. şamandıralı da küçükler fırsat vermiyor.
    yukarıda yazdıklarım tamamen kendi deneyimlerimin sonucudur ve sürekli avlandığım sularda geçerlidir. bende büyük sazanların çoğunu, özellikle aynalıları mısır ve susam küspesi ile aldım.:)

3. caner_1907

caner_1907 Caner Yıldırım

Favori Kamış:
    Sportex ve Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Makine =)
    En İyi Avı:
    Haskefal(6 Kg)Ahtapot(1 Kg)Pullu Sazan(750 Gr.) 103 tane çıplak mezgit =)
    sazan gibi atlama derler ama sazan her şeyi önce test eder kefal gibi atlama derler kefalde denizlerin en akıllı balıklarından biridir turnayı gözünden vurdum derler ne gerek var gözünden vurmaya kaşık diye bi şey var:D
    şaka bi yana bu benimde başıma geldi hep mısır kullandım bir süre sonra balık sıfıra indi

ESENLE KALIN