O zaman 7-35 aksiyon benim için uygun görünüyor.Ancak ip misinalar biraz pahalı, pro nun var 45 tl civarı 0,10-0,19 arası kırmızı renk uygunmudur?
Burada devreye ben gireyim power pro nun var ise super slick 8 kat olanini aliniz hatta rengine bakmadan aliniz. Ancak kalinlik 19 u gecmesin zamanla ip acilma yapar ve fazla su tutar, bu da erimi azaltir Bu arada 10-50 gr atat araligini düsünseniz daha avantajli olur
Eşime tekneden mercan,çipura gibi balıkları tutabilmesi için bir kamış hediye etmek istiyorum.Biraz araştırdım fakat teknik konularda bilgim yetersiz kaldı.Okuma,Shimano Catana gibi markalar ön plana çıkmış.Ayrıca 2.40 spin oltaları tekne için önermişler.Fakat "atar" kavramını çözemedim.Kısacası tekneden mamunla çipura gibi balıkları avlamak için hangi kamış modellerini önerebilirsiniz?Modelleri açık açık yazarsanız iyi olur.Teşekkür ederim.
Nilüfer hanım , "atar" kavramı kullanılan sert veya yumuşak sahteler için en uygun atım ve kullanım aralığını belirten aralıktık. Gram olarak yani. Elinizde 5 gr bir sahte var ise onu etkin kullanabilmek için atar aralığı 20-50 gr değilde 5-11 7-35 vb. atarlı kamışlar kullanılır.Atar değeri düştükçe ucu daha esenke oluyor aşağı yukarı. Model olarak arkadaşlar daha iyi açıklama yaparlar sanırım..Ama yazdığınız markalar iyidir.