kırklareli levrek avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında genckemo tarafından paylaşıldı.

1. genckemo

genckemo kemal genç

Favori Kamış:
    okuma v system 240-okuma lure mania 185
    Cuma günü saat 18:30 da günün yorgunluğunu çıkarıp temiz hava almak için kayalı barajına gittim.Su seviyesi oldukça düşmüştü.1 saat kadar at çek yaptıktan sonra balık vurmayınca yer değitirdim.Orada avlananlarda fazla balık vurmadığından ve balıkların küçük olmasından şikayetçiydiler.Rastgele deyip at-çek yapmaya başladım.Silikonla başladım kaşıkla devam ettim vuruş olmadı.Hava kararmaya başlamıştı.Yeni aldığım strike pro sahteyi bir deneyim ondan sonra giderim dedim.4-5 atış yaptıktan sonra bu yaramaz oltaya takıldı.Boyu biraz ufak gibi geldi ölçeyim derken zıpladı elimden kaydı sonrasında tuttuğum levrekte beni avladı :eek: rapalanın bir kancası levrekte obür kancası benim sağ işaret parmağımdaydı.Balığı sıkıca kavradım ve iğnenin derine saplanmasını engelledim.Yan tarafta avlanan ağbinin yardımıyla kancadan kurtuldum.Bu olaydan aldığım ders şudur:önce karga burunla kancayı çıkar ondan sonra balığın boyunu ölç.:)

http://www.youtube.com/watch?v=N1YXD9Zkdo0

2. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Kemal abi geçmiş olsun. Rapalanın önündeki fırdöndü dikkatimi çekti de onun yerine küçük bir klips olsa daha az görünür ve aksiyonu bozmamış olur diye düşünüyorum...

3. genckemo

genckemo kemal genç

Favori Kamış:
    normalde rapala düğümü kullanırdım ama vakit az olduğu için tembellik yaptım :)

4. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    Demek mesele fırdöndü olması olmaması değil, balığın bir şekilde nasip olması :)

Saygılar

5. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    kemal abi geçmiş olsun, manzarar ve hava harika, avlarınız bereketli olsun

6. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Geçmiş olsun

Kemal abi, geçmiş olsun. Avlarınız da daim olsun. Sağlık ve muhabbetle kalmanız dileklerimle.
    Rastgelsin.

7. kewmall03

kewmall03 Kemal

En İyi Avı:
    Turna;1,5
    Adasim gecmis olsun oncelikle;) Baligi geri salman cok guzel tebrik ederim bu davranisindan dolayi avlarin daim ve bereketli olsun...

8. genckemo

genckemo kemal genç

Favori Kamış:
    tatlı su levreği avında fırdöndünün fazla olumsuz etkisi olduğunu düşünmüyorum turna avında kullanılan çelik telli klipsle bile levrek yakalayan gördüm.yapı olarak oldukça agresif ve saldırgan bir balık.tabiki nasip kısmette önemli bir faktör :)