KIRMIZI BENEKLİ :)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ahmetyildizlar tarafından paylaşıldı.

1. ahmetyildizlar

ahmetyildizlar ahmet yıldız

BABAMLA BİRLİKTE SABAH SAAT 5 GİBİ YOLA ÇIKTIK , AKLIMIZDA GÜZEL BİR DOĞA GEZİNTİSİ VE DAHA ÖNCE GİTMEDİĞİMİZ TRAKYA BÖLGESİNDEKİ ORMANLIK ALANLARI DERELERİ SAHİLLERİ BİR GÖRMEK VARDI.

DERE DERE GEZERKEN BİR TARAFTAN SPİN KAMIŞLARIMIZa TAKTIĞIMIZ BENEKLİ MEPSİ SALLARKEN BİR TARAFTAN DA DERELERİN AKTIĞI BARAJLARA TURNA İÇİN SAHTELERİMİZİ GÖNDERİYOR , YORULDUKÇA ARABAYA GİDİP BİR ÇAY İÇİP BİRŞEYLER ATIŞTIRIP DÖNÜYORDUK

SAAT 12 GİBİ GEZE GEZE 3. DEREMİZE GELDİK , DERENİN OLUŞTURDUĞU HAVUZLARDA BAZI KÜÇÜK BALIKLAR GÖRDÜM , O BÖLGELERDE MEŞHUR OLAN GÖKÇENEZ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM , DAHA ÖNCE BUNLARI SOLUCANLA TUTTUKLARINI DUYDUĞUM İÇİN , DEDİMKİ ETÇİLSE BELKİ MEPSE SALDIRIR ÖYLESİNE BİR KAÇ ATIŞ YAPAYIM , DAHA 2. ATIŞIMDA BİR BALIK MEPSE YAPIŞTI OLTAYI ÇEKERKEN SU DA ZIP ZIP ZIPLADI , KÜÇÜK BİR BALIK OLMASINA RAĞMEN ÇOK HEYECANLIYDI , BALIĞI ÇEKTİM BİR BAKTIM Kİ KIRMIZI BENEKLİ ALABALIK , O SIRADA HEYECANDAN RESMEN BAĞIRDIM BABAMA VE GERİ KALAN BALIKLARI ORDAN KAÇIRDIM :) ÇÜNKÜ HAYATIMDA İLK DEFA KIRMIZI BENEKLİ ALABALIK TUTUYORDUM VE RESMEN KENDİMDEN GEÇMİŞTİM :)

SONRASINDA BU MOTİVASYONLA , YENİ HAVUZLAR BULMAK İÇİN DERENİN DAĞA DOĞRU İÇİNE YAKLAŞIM BİR 3 KM KADAR KAYALARDAN SIÇRAYA SIÇRAYA TIRMANDIM , 2. KM DE DERE 2 YE BÖLÜNDÜ VE BİRLEŞİM NOKTASINDA YAKLAŞIK 20 METREKARELİK BİR SIĞ HAVUZ VARDI , HAVUZUN SUYUNUN DERİN OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM NOKTALARINA ATIŞLAR YAPARKEN 1 BALIK DAHA GELDİ , BU AZÖNCEKİNDEN BİRAZ ZAYIF BİR BALIKTI VE YİNE KIRMIZI BENEKLİYDİ BOYU DA TAM LİMİTTE 20 CM İDİ , KANCA GÖZÜNDEN ÇIKMIŞ VE KANAMASI VARDI , ÖNCE SALMAYI DÜŞÜNDÜM , SONRA KANAMASI OLDUĞU İÇİN BAŞKADA BALIK TUTAMAM DEYİP KIZIM ELİF SULTANA ŞİFA NİYETİNE YEMEK OLACAĞINI DÜŞÜNÜP ALIKOYDUM.

BU BÖLGEDE HALEN BU TARZ BALIKLARIN YAŞAYABİLİYOR OLMASI BENİ SEVİNDİRDİ , FAZLASINI DA ARAMADAN SAAT 5 GİBİ GERİ DÖNÜŞ YAPTIK , BELKİ DE HAYATIMDA GEÇİRDİĞİM EN MUTLU HAFTASONLARINDAN BİRİYDİ.

Bakan Gözlerinize Sağlık ...

İyi Haftalar ...

2. börteçine52

börteçine52 t.coşkun

Favori Kamış:
    lineeffe carıbbean 4,20- YOBOMAX BULDOG 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA RTX65 - MISTIQUE MQ65 -MITCHELL AVOCET AV-C 2000S-Abu Garcia Cardinal 100u
    yer güzelmiş ala daha güzel
    senede bir kere de olsa bu prenseslerin peşine düşüyorum
    yakalıyorum sonra pişman oluyorum ama yine de hasretle bekliyorum o günün gelmesini

3. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Tebrikler Bizim o taraflar sürprizlerle doludur. :) Arkadaşlarımın hiçbirini alnalık için kandıramadım çok meşakatli geliyormuş tekte gitmek istemiyorum meralara güvenlik açısından. Epey bir süredir benekli avlarımı erteliyorum. Umarım iyibir av arkadaşı bulabilirim. Daha ertelemek istemiyorum.

4. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Tebrik edrim bizimde canımızı çektirdiniz alaya...

5. ahmetyildizlar

Teşekkürler, Valla Sanırım Ben Çok Heveslemişim içten içe pişman olmadım :) ama bulunduğum yerde olağan üstü yavru görmemin de etkisi oldu inşallah o yavrular serpmecilere veya aç gözlülere vs denk gelmeden büyürler de bu güzel balık orda yaşamına devam eder.

6. ahmetyildizlar

Teşekkürler inşallah size de nasib olur , Allah daha güzel avları size de nasibetsin

7. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Balıkların sultanını bulabildiğiniz için tebrikler. Yakalama ortamı da mükemmel, tadı da. Bundan zevkli bir balık avı yoktur herhalde. Seneler önce vedalaştık onunla. Böyle raporlarla avutuyoruz hevesimizi.

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, sürpriz bir av olmuş, nicesine rastgelsin. :)

9. yhy

yhy Yahya

Doğa gezintinizi çok güzel iki balıkla tamamlayıp,keyifli bir gün geçirmişsiniz, tebrikler Ahmet kardeşim..

10. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Valla ben en çok Trakya'da böyle bir balığı bulmanıza sevindim. Yalnız kırmızı benek alabalıkta limit -son tebliğde- 25 cm. yapılmıştı. Bir hatırlatayım dedim.

11. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Elinize sağlık,resimlere bakarken bile içim geçti :)