Kırmızılı bir rüya

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ercanguven tarafından paylaşıldı.

1. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Eskiden uyumak için hayale daldığımda hafta sonuna yaklaştıkça futbol maçımızda başarılı olabilmek için neler yapmalıyım (hocanın dediklerinimi yapayım? yoksa kendimde mevkimin dışına çıkayımmı ?)diye düşünerek uyurdum,oysa şimdi her gözümü kapadığımda kırmızıların havada parande atışları geliyor aklıma,yine böyle hayellerimin sonunda uyuyup ertesi gün kalkar kalkmaz sabah erken saatte av partnerimi arayarak ,,hadi müsait bir günümüzü karmızı ALAlarımızı görmeğe gidelim,, dedim.
    Arkadaşım tamam dedikten sonra gideceğimiz gün gelmeden hazırlıklarımı tamamladım ve gitmenin heycanı ile beklemeğe başladım,nihayet gitme zamanı geldi ve gecenin saat 24,00 de yola çıktık uzun sohbetli (sohbetin çoğu balıktan) keyifli geçen yolculuk sonrası saat 04,30 da avlağa vardık ilk gittiğimiz için gece soracak kimsede olmayınca bayağı zorlanarak bulabildik.
    Arabayı müsait bir yere çekerek son hazırlığımızıda bitirdikten sonra avımıza başladık, birbirimiz arasındaki mesafeyi gözden kaçırmamak olarak ayar tutarak ilerliyoruz.
    Sirküler boy limiti 20cm olmasına rağmen biz 25cm altını suya iade etme kararını uzun süredir uyguluyoruz.
    Resmen yakala bırak şeklinde yaklaşık 2km yürümüşüz parkurun zorlu oluşu bizi bayağı yordu.
    Bundan sonra ikinci kendi kararımız mepss in arkasındaki üçlü iğnenin ikisini kırıp mepss in aksiyonunu bozmazise o şekilde avlanmak istiyoruz (deneyeceğiz).
    Toplamda 25 cm üstü dört (iki kişide altı adet olması gerektiği halde) balığ öğle yemeğimiz için alarak avımızı noktaladık havanın sıcak olmasına aldırmadan kor ateşinde balıklarımızı pişirerek afiyetle yeyip Ankara nın yolunu tuttuk.
    Yine sohbetimiz ama bu sefer avdaki yaptıklarımız ve bundan sonra yapacaklarımız ağırlıklı sohbetimiz ve kemençe eşiliğindeki müziğimizle kazasız belasız mutlu birşekilde evimize ulaştık.
    Rastgelsin

Son düzenleme: 6 Eylül 2008
  2. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    rasgele güzel benekli

3. PACO

PACO Umut DEMİR

Ercan abi süpersin,senin hızına ben bile yetişemiyorum.Tebrikler

4. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    avınıza olan saygınız ve paylaşımınız için teşekküler:)

5. sedatk

sedatk Sedat

güzel bir anlatım,güzel bir av olmuş.afiyet olsun

6. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Ercan abi oldumu şimdi...:) Alabalık avının son demlerine son bir plan yapma düşüncesi içerisinde iken Kırmızı rüya ile gayret içerisine girmiş bulunmaktayım..Maceran anlatımınla dahada güzel hale gelmiş av raporlarının en güzel yanında iyi balıkçıları iyi bir kalem haline getirmesi....Paylaşımın için teşekkür ediyor yarınki macera için haber bekliyorum.... ;)

7. Okan_uA

Okan_uA .

Balık tuttuğunuz yer çok hoşmuş balıkta öyle.Ben şahsen balık tutamazsam da pek üzülmezdim.Çünkü gerçekten muhteşem bir yer avlandığınız bölge.

8. themad2

themad2 Serdar

O muhteşem yerde ben bulunsam inanın olta bile sallamazdım :)

9. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Süper

Ercan bey paylaşım için ellerinize gönlünüze sağlık.

İmrenmemek mümkün değil. Biz uzun süredir platonik takılıyoruz, siz ise savdanızı kolunuza takmışsınız. Tebrik ve teşekkürler.

10. gurbetteki kasabali

gurbetteki kasabali garip

Ercan abi tebrikler harika yerlere sahipsiniz raporlarini zevkle okuyorum bu aralar bizleri yanliz biraktigini düsünmüstüm,ortaliklarda hic görünmediginden özlettirmistin kendini.paylasimin icin tesekkürler abi rastgele.

11. neu

neu Ergün

Favori Kamış:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Henüz kayda değer bir avım yok
    Paylaşımınız için teşekkürler...
    Fotoğraflar ve avlak harika, hele ki balığın objektife sunumu kompozisyonu mükemmel... Teşekkürler...

12. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Herşey çok güzel olmuş,tebrikler ve teşekkürler...

13. ibetay

ibetay İBrahim EThem AYaz

Favori Kamış:
    alba leader3234 kamış beta 60 makina
    En İyi Avı:
    500gr kefal 4 kilo istavrit
    tebrikler.alabalık avı benim en büyük rüyam.bir denemem oldu ancak tek olduğum için ve çevreyi bilmediğim için sonuç alamamıştım.güzel av yapmışsınız.darısı bizim başımıza

14. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Sevgili Rıfat teşekkür ederim

Umut benim ayda bir oluyor,ya senin avın her hafta sana yetişmek ne mümkün,teşekkür ederim Umut

Sevgili Koral,ava,doğaya saygı duymazsak doğada bize saygı duymaz,ben teşekkür ederim

Sevgili sedat,yaşadıklarımızı kısaca anlatmaya çalıştım,beğendiğinize sevindim teşekkürler.

Hakanım sezon kapanmadan yakala bırak için sadece fly la alabalık avına gidelim güzel olur.İyi dileklerin için sağolasın

Sevgili Okan kesinlikle katılıyorum balığı tutsamda geri bırakmak bile içimin rahalmasına sebep oluyor,sağolun.

Serdar su akan derenin başında oturmak o soğuk suyu yudumlamak (kene korkusuna rağmen)inan çok keyifli,teşekkür ederim

Sevgili Yakup hocam,inşallah birlikte olta sallamak kısmet olur,Sinan la telefon konuşmanızda geçmiş olsun dileklerimi iletmesini söylemiştim, yine burda yakalamışken tekrar geçmiş olsun dilerim,ayrıcada güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.

Sevgili Menfer doğru söylüyorsun bir ara iş güç biraz beni oyaladı,internete bile giremedim, şahsen tanışmasakda merak etmene ve özlemene sevindim teşekkür ederim

Sevgili Ergün, güzel görüşlerin için teşekkür ederim.

Sevgili Ufuk teşekkür ederim.

Ethem, vazgeçme devam et bizler alabalık avlaklarında olduğumuz sürece o tırıvırı ve buna benzer illeti kullananlar rahatsız olacak ve ikazlarımızla azalacak inşallah.Rastgelsin...

15. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Güzel kareler için teşekkürler..avlak yeriniz güzel olduğu için kareler keşke daha fazla olsaydı.elinize sağlık.

16. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Duyarlılığınız icin teşekkürler,avınız icin tebrikler
    Devamını dilerim.
    Sevgiyle kalınız

17. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Murat kardeşim çok resim çektim ancak sadece bunları yayınlayabiliyorum malumunuz kerteriz meselesi,ilginiz için teşekkür ederim.

Sevgili Vedat ağbey,kırmızı benekli ALA avcılığı yapan her bireyin duyarlı olması kanatindeyim,sizin yazılarınızı keyifle okuyorum inşallah bir gün birlikte avlanmak dileğimdir.
    Teşekkür ederim.

18. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Ercan abi saolasın, şu kırmızı benekliyi görünce ruhum önce yokluğundan fırtınınalarda kalıyor sonra baktıkça ona olan özlemimle daha çok seviyor ve sakinleşiyorum. Teşekkürler..

19. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Sevgili Rıfat,gerçekten bu balık yüzüden eskiden kırmızı rengi sevmezken şimdi kırmızı rengi bile sever oldum:)
    Sağolasın

20. flyfishing

flyfishing Taner

Bu kadar ala sevdalısını beraber görmek ,azda olsa birilerinin bu degerlerin farkında oldugunu ve korumaya calistigini bilmek cok büyük mutluluk ...Paylasım ve verilen emek icin tesekkurler Ercan bey.
    Fakat ekleyecegim bir iki nokta var .. biz insanoglunun ellerinin degmedigi yerde bir alabalıgın ne kadar büyüyebilecegine ornek olarak bu sene cekilmis bir iki fotograf eklemek istiyorum(30-40 cm ) .. fotograflar kardesim tarafından haziran ayında cekildi. bense koca bir tatilimi alabalık avına ayırmıs olmama ragmen cok verimsiz ve bir o kadarada vahşice talan edilen avlaklarla karsılastım..İyice cekilmis sularda 10 cm yi bulmayan kırmızı beneklilerin peşinde koşan ve bu iş için ekip oluşturmuş insanları(!) görmek ve soruldugunda pişkince " hamsi gibi yiyoruz " cevabını veren insanlarla (!) karsılasmak cok acı bir deneyimdi..2 sene oncesine kadar iyi verim aldıgımız izmit deki cogu dere talan ediliyor .. kazdağları zeytinli köyü, mehmetalan köyü avlakları cöplerle dolu ki eminim örneklerini artırmamız mumkun .. peki ne yapacagız sayın ustalarım ? bu durum karsısında ne yapabiliriz ?

İlişikteki fotograflar artvin ormanlarında cekilmistir.. Bizler kendimizi flyfishing , mepps gibi yontemlerle bogarken cok basit yontemlerle , hatta inanın toplu igne ile bu balıkları avlayan insanlar var ..Karamsar seyler yazdıgımı biliyorum ama gercegimiz bu .. sadece söylemekle olsaydı keske ama yinede Rastgele ...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 17 Eylül 2008