Kıroyum ama lüfer bende...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında 29519 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler efenim.:)

2. yücel arıtoprak

yücel arıtoprak yücel ARITOPRAK

Favori Kamış:
    SHIMANO
    Favori Makine:
    SHİMANO
    En İyi Avı:
    HENÜZ İYİ DİYEBİLECEGİM AVIM YOK
    tebrikler uluc bey cok güzel bir lüfer tutmuşsunuz ne diyelim ustamızsın .

3. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Eline sağlık... tutanın da, resmedenin de, paylaşanın da.... :thumb:

4. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Uluç, sende yakışıklısın ama Lüfer daha yakışıklı çıkmış :D :D :D

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Olaya bakın yahu.. 1970 lerde değil lüfer kofana tutardık bogazda - saray burnunda 7-8 tane hiç tutamıyan yine 3-4 tane tutardı..

Acaba biz mi bitirdik zamanında bu balıgı ???:eek: :eek: :eek: :eek:

şimdi bir tane balık tutan mutlu oluyor..ne kadar acı ne kadar üzücü..kıyı avcılıgı açısından egede aynı durumda .. anca tekne ile açılırsan ve özel yöntem uygularsan büyük balık tutma şansın var. yoksa egede de kıyıdan olta salladınmı illaki sıradan boyda balıklar geliyor..

Semihin amerikan levreğine bakıyorumda.. çok şansız bir ülkedeyiz..herşeyden önce okyanusa kıyıı olmak o ülkeye çok büyük avantaş saglıyor..

kıyıdan olta atışlarında çok iri balıklar sadece çanakkale bogazı kıyılarında görülmekte.. bu tür ortamlarda çanakaleliler bu konuda şanslı..

marmara daki amatörlerin geleceğine bakıyorumda ilerisi çok vahim.. bir dizi istavrit için yada 2 kg istavrit için surf kamışları makineleri ona göre misina takım taklavat..

bunların hiç birine gerek yoktu 20 sene evvel.. bir olta takımı olan evinin balıgını alırdı..

bilemiyorum şu anda kıydan istavrit ve lüfer ailesi dışında balık durumu nedir.

bir zamanlar bebekte veya herhangi bir yerde boğazda betondan sıyırdıgı midyeler ile kova dolusu izmarit tutardı insanlar ....o bile sofraya yetiyor insanları oyalıyordu..

sorumluluk verilmez ,materyal değildir ...kendince oluşur ve gelişir.... insan olmanın gereğidir.. eğitim şart denir ama .. bir yere kadar..

hep aynı şeyleri konuşur ve yazarız.. yasa -kanun -uygulama-takip-şikayet- vs.vs. değişen bir şey yok..

bir zamanlar sıradan bir olta ile nevaleyi çıkartan insanlar şimdi balıgı kandırmak için özel yöntemler değişik malzemeler peşinde..bir sürü masraf..:(

6. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Lineaeffe furrycaster, Okuma Carbonite, Okuma V System, Bluefish jig
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000, Daiwa Emblem Pro 5500, Okuma Raw, Daiwa Crossfire 3500
    üstad tebrik ederim. harika bir balık

7. 29519

29519

Pardon siz kimsiniz? :)
    Aman be abi maksat muhabbet ayıp ettin bir lüfer için yapılır mı ama iki lüfer için bilemiyorum :D

Teşekkürler efeem :)

Teşekkür ederim yücak arkadaşım.

Herkes adına teşekkür ederim.

Ben mi lüfer mi karar ver.

Evet ne yazıkki masraflı ama sanki hani denizde çok balık olsa ben gene bu yöntemle avlanırım gibi geliyor.

Teşekkür ederim. Sizlere daha irileri rast gelsin.

8. drahmet_riza

drahmet_riza Ahmet Rıza

tebrikler

Uluç bey avınız için tebrik ederim. Lüferi sahteyle tuttuğunuzu yazdınız, size birkaç sorum olacak

Ben cumartesi günü albastar İSTOÇ şubesinden ilk kamış ve makinemi, çaparilerimi, mantarlı-hırsızlı oltamı, sahtelerimi alarak pazartesi günü istinyede hazır bulundum. Yanımda bilen arkadaşlar vardı, onlar gunduzden yemlik istavritleri ayarlamış atmaya başladık. Tabi önce kamışı tutmayı ve atmayı öğrendik. Yıllarca akdenizde el oltaları ile avlandığımızdan kamışı bırakıp beklemek ve ucunun eğilmesini bekleme işine tam odaklanamadığımdan daha bildik bir iş olan sahte atıp çekeyim dedim. Sahteyi ikinci atışımda bir balık asıldı ama ben alamadım, gelen sahtenin sırt kısmı boyası da kalkmıştı. Yanımdaki arkadaşlar ve civardaki balıkçılar taze yemle 3-4 er sarıkanat ve lüfer aldılar. Ben ise bundan sonra boğazda sahte ile devam etmeye karar verdim.

1- Nasıl bir sahte kullanayım?
    2- Sahteyi kurşunlu mu atayım?
    3- Dibe çöksün öyle mi çekmeliyim?
    4- Yemli atarsam kamışı yanıma koyup misineyi parmak ucumla tutup vuruşu hissetmeye çalışsam olur mu? Çünkü kamışın ucunun eğilmesini bekleyip sonra asılmak pek yapabileceğim bir iş gibi görünmedi.
    Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.....

9. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Tebrikler Kaptan Mağara adamı bu balıkta sana yakışır zaten devamını bekliyoruz ;)

10. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler uluç kardeşim daha niceleri rast gelsin,:) hoşçakal.:) :) :)

11. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Uluç bey tebrikler, avdan ziyade anlatımınız çok güzeldi.Birde şu avatarınızı değiştirseniz.Sigarayı yeni bıraktım, öyle iştahlı yakıyorsunuz ki insanın canı çekiyorcyr

12. yavuzakkus

yavuzakkus yavuz

Favori Kamış:
    shimano nexave
    Favori Makine:
    mitchell
    uluç tebrık ederim bu balıgı sahte ıle çekmek ayrı bir zevk en kotü avın böyle olsun..

13. anathema

anathema ersen

Favori Kamış:
    Shimano Catana BX 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30 S
    En İyi Avı:
    LeVreK
    Güzel bir balık, Tebrikler... 175 gr. kurşunla attığınıza göre sahte yemin aksiyonu bozulmuyormu? Öyle yada böyle lüferi almışsınız :)

14. 29519

29519

1- Küçük ve ucuz olsun boyu 10 cm i geçmesin bide batar ve çok dalan tipte olmasın floating olsun. Mavi ve yeşil ana tercih renkleriniz olsun birde kırmızı kafa. Strike pro, oscar vs nin kaliteli ve ucuz sahteleri var.
    2- makineden gelen ana misinaya kurşunu bir ayakla bağlayın birde rapala bedenini takın. Rapala bedeni en az 3 m olsun.
    3- Dibe çöksün ve mümkün mertebe dipten getirmeye çalışın. Dikkat edin kıyıya yaklaşınca hızlı sarın takarsınız.
    4- Aslında olurda zor olur. Bir eliniz kamışta olsun yapabileceğiniz tek şey o.

Teşekkür ederim Emre kardeşim. Hep beraber inşallah.

Çok sağol Orhan abi umarım İstanbul da bir gün kofana tutmak nasip olur bakalım.

Valla avatarı değiştirecem de doğru düzgün resmim bu :D

Çok teşekkür ederim daha iyileri size rastgelsin.

Yok bozulmaz,boğaziçi rapalacılığı var internet de arat konu ile ilgili yeterince bilgiye ulşırsın zaten

15. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Üstadım,

Tebrik ederim Harika balık şu rapalayı bana öğretmedin.

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Valla ne diyem bir baba sultan aldın oturdun forumun başköşesine. Keyifler gıcır, helal olsun abime.:p

Senin adına sevindim Uluç, daim olsun. Bu keyfi nice günler yeniden yaşa inşallah.;)

17. drahmet_riza

drahmet_riza Ahmet Rıza

teşekkürler

Değerli bilgiler için teşekkür ederim. Dediklerinizi uygulyacağım, burada benim de bir raporum olsun istiyorum :)

18. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Tebrik ederim,devamı gelir inşallah,oltan balıksız kalmasın.

19. genarex

genarex İlker virlan

Tebrikler Uluç Bey, elinize sağlık. İyilik yap denize at, balık bilmezse halik bilir diye boşuna dememişler.

20. katil-çapari

katil-çapari SÜLEYMAN

kardeş bereketli olsun avın darısı beim başıma şu yakışıklıyı bende bi yakalasam yawww

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.