öncelikle siteye yeni üye oldum hepinize merhaba demek istiyorum. bilgilerini paylaşan herkese teşekkürler. bilgisi olanlardan öğrenmek istediğim kışın çipuraların ne zaman yumurta attığı ve kış sezonunda balık avlamak için hangi aylar en uygun şartları sağlıyor.sitede bu tip bilgilere farklı konu başlıklarında rastladım. eğer bildiklerinizi paylaşırsanız memnun olurum. aşağıdaki linkte 10 gün önce yakaladığım 3 kilogramlık çipuranın videosu var. herkesin bakması dileğiyle rasgele. http://www.youtube.com/watch?v=IvTD8oLUIks
Öncelikle aramıza hoşgeldin. İmza ayarlarınızı yaparsanız sizi daha iyi tanımış oluruz. Bu arada herhalde avlandığınız yer bir balık çiftliğinde kafes üstü. Tebrikler.
hani dayanamadım o güzel balıgın hatırına seni tebrik ediyorum ama birazdan imza ayarları hakkında uyarılma ihtimallerin oldukça yüksek istersen sen şimdiden ugraş
Oncelikle hos geldin. Tebrikler harika bir av. Bi seyi merak ettim musadenle..? Orasi neresi balik ciftligi gibi bi yer mi?
takım tek oltalı dip öncelikle av yerini tarif edeyim sizlere. milasa bağlı bi köy burası. ismi kıyıkışlacık. güllük körfezinde güllüğün karşı kıyısı. bu şekilde tarif edebilirim. av yeri dediğiniz gibi balık çiftliğinde havuzun üzeri. ama tabi havuzun içine sallamıyoruz oltayı bu şekilde balık avı sizlere farklı gelmesin. yani havuzun altı balık kaynıyor diye düşünmeyin. oradan çok daha iyi verecek taşlıkların olmasına rağmen kayığımız olmadığından mecburen derinden avlayanilmek için havuza çıkıyoruz. olta takımına gelince ben çoğu kişiye göre daha ince ve daha basit bi takımla çipura avlıyorum. en dipte iğne 10 cm sonra fırdöndü, fırdöndüden sonra 20 gr lık oynar kurşun. bu kadar basit. yem olarak da her zaman yengeç kullanıyorum. özellikle çipura avlıyorsanız kesinlikle en iyi yem. çünkü çipuradan başka balık pek dokunmaz yengece. misina kalınlığı 0.25
Sahane bir Cipura Arda Tebrikler! Güzel bir Balik Avlandigin mevki, benim de cok gittigim yerler. Oralari bu mevsimde iyi Cipura ve Mercan yapar. 15-20 gün sonra aciklarda Palamut baslar. Rasgele
hangi ay daha bereketli? ergen abi yıl boyunca hangi aylar çipura avlamak için daha müsaittir bilgin var mı? aralık diye duydum ama mayıs da da iyi oluyormuş galiba. ben genelde yazları avlayabiliyorum. onun için kışın durumun ne olduğunu bilmiyorum.
Cipura Mevsimi Merhaba Arda Büyük Cipura bizim oralarda Ekimin 10-15'i baslar, Nisan sonuna kadar sürer. Diger zamanlarda 200-300 gr civarinda olanlari bulursun. Fakat Balik Ciftliklerinin alti, yani Havuzlarin üstünden her zaman büyük Balik tutma sansin vardir. Havuzlarin altinda yemleme saatlerinde baya Balik alirsin. Yanina bir Kova Balik yemi al (Havuzda kullanilan), ara sira bir Avuc suya birak. Göreceksin nasil Balik gliyor. Bir de El kadar bir Isparozu canli tak ve dipten 1,5-2m yukarida tut. Hayatinda tahmin edemiyecegin Baliklari tutarsin. O Havuzlarin altinda Granyoz da(Sari agiz) cok dolasir! Rasgele
teşekkürler sağol abi kışın da gidecektim balık avlamak için ama balık nasıl oluyor diye düşünüyordum. bu arada ısparozla bırakmayla havuz altından almadığım balık kalmamıştır. en çok da vatoz la yılan balığı(mıgri) geliyor. işe yarar balık(lüfer) nisan da güzel vuruyor.
kuzen bravoo kuzen biz senin kadar usta olmasakta gene elimizden geldiğince bişeyler yapıyoz...Bide sabah 5 te kalkma olmasa