Tebrikler Aynalı çok güzelmiş..İsrail baş belası bir balıktır o gölde sazanı bitirecektir büyük ihtimal..Yakalayabildiğin kadarını yakala ister ye ister kedilere ver..
Kuzu güzel görünüyor. Afiyet olsun, Sazen yiyemeyenler gönderin bu tarafa, itina ile derisi bile yüzülerek çevirme yaparız biz onu, Balıkta menemen yemekten bıktık artık. Değilmi memo ve hakan.
aynalı sazan güzel tebrik ederim ısrarla tanışmak isteyipte bizden kaçan hemşerim israillere gelince yemem onları senin yerinde olsam çok kılçıklı ,
Halk dilinde yörelere göre İsarail sazanı yada sazan çapağı diye adlandırılıyor ama o balık AKSAZAN denilen bir türdür.Havuz balıkları ile sazan balığınını Çinliler tarafından karıştırılarak ortaya et ihtiyacı için çıkardıkları ancak pekte tadı olmadığından ülkemizde dahaçok olta zevki için avlanan 2-3 kg ağırlığa ulaşabilen ne bulursa yiyen göllerdeki diğer balıkların baş belası bir balıktır. Temizlemeden köz içine gömerek b.klu kebap yapar ve piştikten sonra tuz ve limon ileve ederek tatlandırırsanız yiyebilirsiniz.
Bu balıkları sırtköy göletinden yakaladık.Çorluda aynalı diyince direk orasının adresini veririler çünkü ordan bu zamana kadar kara sazan çıkaran yok yada israil sazanı hep aynalı vuruyodu.Hatta biz bu balıkları çıkardık gören herkez şaşırıo burda bunlar yoktu diye.Hep aynalı çıkıyodu diyolar.Eve geldiğimizde balıkları görenler zaten sırtköyden olduğuna inanmadı orda aynalıdan başka balık yok dediler.Demekki yeni salmışlar bunları yazık olcak aynalılara...
eeee babam bu israil sazanlarından yemiş sordum çok lezzetli kılçık mılçık gelmedi ağzıma aynalıdan daha güzel diyo.Komşuyada 2 tane vermiş komşu gelip daha varmı demiş oda çok lezzetli demiş allah allah
coşkun seninle tanışmak isityoruz ben edirnedenim ,çorludan 3 abimiz var ist trakyalı abilerimiz var hep birlikte org. yapalım . kaçma bizden senin gibi benim gibi genç insanlar oludum bu işin zevki çıkar kardeşim .Seninle şiddetle tanışmak isityoruz ,trakya ve çevresi org. evimiz orası kendine iyi bak :kızma bana ben sadece trakyadaki kopukluğu eksikliği dile getirmeye çalışıyorum diğer yerler neden olmayalaım kardeşim
Teşekkürler.Dsi Göllere sadece sazan salıyor diye biliyorum bu balığı ya köylüler daha çok ürüyor daha kolay yakalanıyor diye ya da piknikçiler eğlenmek için salıyolar dediğin gibi yazık olmuş güzelim göle.. Babanın karnı çok açmış balığı yerken heralde
bana göre israil sazanlarını geriye sal çünkü çok kılçıklı oluyor ha yağda yapmasını biliyorsan ozaman çıtır çıtır oluyor yemeye doyamazsın selamlar iyi av olmuş aynalıda güzel
tebrikler kardeş afiyet olsun ne diyelim . Bu israil sazanlarından bizde bıktık , çocuklar için eğlenceli olur onları tutması ama kısa zamanda sazan yumurtalarını veya yavruları yer kurutur gölü. genede rast gele.
Başımıza şimdi de ve ileride de çok büyük bela olan Soysuz İsrail Sazanı eğer bir çözüm bulunamazsa çocuklarımıza göllerimizde gösterebileceğimiz tek Balık Cinsi olacak................ : ((((
onları kesinlikle köyişleri salmamıştır.köyişleri aynalı veya kara sazan deriz biz altı kırmızımsı diğer yerleri siyah onlardan salıyor , bu bulgarları ib.....nin biri salmış olabilir süloğlunada yayın salmışlardı ve sazan bitti ,her yerde var bu bulgarlardan nehirde de çok göletlerde de ,bunları yakala kedilere ver direk ,yakında bunlar yüzünden aynalı ve diğer has sazanları tv den göreceğiz adamlar tutcaz biz bakacağız.
Tebikler Boris. Sirtkoye yaklasik 7 sene once Rahmetli Ali enistemle(beni balikla tanistiran ilk insandir kendisi) gitmistik. Cok verimliydi ozamanlar, aldigimiz 2 kg ustu aynalilarin haddi hesabi yoktu, su an bi' denemek lazim oralarini.