Kışa Hazırlık için Yardıma Çok İhtiyacım Var

Konu, 'Takım Çantası' kısmında HastaRuH tarafından paylaşıldı.

1. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Başlarken yardımlarınızdan dolayı herkese şimdiden teşekkürler

Levrek için nedense hep dalgalı hava ve rüzgar lazım deselerse de forumda çok sayıda WTD yöntemi ile av raporlarına rastlamaktayım Buda levrek için çetin hava şartlarının olmasının zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.
    Önümüzde ki kış döneminde kesinlikle kötü hava koşullarında balığa gitmeyi düşünmediğinden ( tekrar pnömoni geçirmekten korktuğumdan ) vede elimde bulunan set WTD için oldukça yorucu olduğundan vede yedek bir set yapmak istediğimde den dolayı yeni bir set yapmak istiyorum.
    ( bendeki seti bir kısım arkadaşlara denetim yorucu olduğunu onlarda söyledi )
    ( bende başka kamışlar denedim daha rahat olduğunu gördüm yalnız 270 cm benim için fazla uzun geldiğine karar verdim )
    ( makine ise hem yedek olsun hemde daha hafif bir makine alıp özellikle WTD de kullanayım diye )

Ekipmanım : OKUMA OCTANA SPIN 255 CM 10 40 GR ( 240 gr)
    D.A.M QUICK EFFZETT 735 RD MAKİNA (320 gr )

Şimdi sizlerden ricam WTD amaçlı kullandığınız ve memnun kaldığınız makina kamış ve misina önerisi

Önceliklerim.
    1) Kamış 240 dan fazla olmasın ağırlık 150 gr civarı ( mümkünse geçmesin)
    2) Kamış esas olarak su üstü sahte ile kullanılacak olsa da yeri geldiğinde dalarlı sahteleri iyi bir mesafe atabilmeliyim ( 40 metre mesala )
    3) kamış güven vermeli kırılacak diye korkmayayım
    4) Kamış hem örgü hem mono misinaya uygun olmalı

Kamış olarak benim ilgimi çekenler ( Okuma V system 240 10-40 / Okuma Salina 240 10-40 / Shimano yassei red 240 7-35 )

5) Makina ağırlığını 250 gr kadar düşünüyorum. ( 10 luktan - 40 lığa kadar olabilir )
    6) Makina dalarlı sahtelerde de rahat çekmeli yormamalı ( su üstü için ideal olmalı o ayrı)
    7) Çekeceğim balıkta beni yarı yolda bırakmamalı
    8) Hem mono hem de örgü kullanılabilmeli
    9) Yedek kafası olmalı

Spro passion 720 '' mikro passion'nun bile gideri var '' / okuma rtx 40S-30S / Exage 3000 sdf / okuma avenger 30B (225 gr ise ) vsvs (inceldeiklerim bunlar şart değil tabi denenmemişler sonuçta)

LÜTFEN VERDİĞİM ÖRNEKLERE BAĞLI KALMAYIN SİZİN KULLANIP DA MEMNUN OLDUĞUNUZ VEYA OLMADIĞINIZ EKİPMANLAR BENİM İÇİN DAHA ÖNEMLİ ( ONLAR SADECE ÖRNEK )

Yorumlarda : Öncelikle kullanıp da memnun kaldığınız ekipman Sonrada kendi ekipmanınız da değiştirmek isterseniz hangi veya hangilerini ne ile değiştirirdiniz diye yazarsanız seçim yapmamda çok yardımcı olmuş olursunuz.

Bu kadar ayrıntı yazdım çünkü malum para kolay kazanılmıyor. İçime sinecek ve ihtiyaçlarımı karşılayacak bir set lazım.

Fiyat soracaksanız 500 tl limit ayrıcam ama o kadar vermesem iyi olur :)

2. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    DAİWA TOURNOMENT 270 AGS+ DAİWA TATULA 210 YUKI TAYLOR Q5 420 SURF
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    sevgili eşim :)
    sa

merhabalar kamış için okuma v system 240cm 10-40 atarlı su üstü sahtelerde ve dalarlılarda gerçektende mükemmel sağlam kamış o güveni veriyor makina ise shimano exage öneririm 3000 lik iş görür ve bitçeyi aşmadan güzel bir set yaparsınız

kamış

http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/okuma-v-system-spin-kamis-240cm/7348/

makina

http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/shimano-exage-3000-sfd-4xsss-43-1-bb/18369/

bu iki ürünü kullanıyorum kombinasyon mükemmel hafiflik gerçektende hissediliyor saatlerce wtd yapabilirsin kurbanda bu takımla yaptığım av günse aşağıda bir bak istersen7

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=56628

3. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    Tamda istediğim yorum şekli idi. Kemal bey son bir sorum daha vardı kamış veya makine değiştirmek istemiyorsun doğrumu?

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Şu marka şu model demeden önce önceliklerine yoğunlaşmak lazım. Kısmen bozuk olmayan havalarda wtd aksiyonu öncelikli bir set düşünüyorsun.

Önceliklerin bence çok esnek olmayan bir kamış olmalı. (Okuma V system 2,40 çok esnek)
    Makinan 6 devire yakın olmalı, seri toplamalı misinayı. Kamış ve makine da ip misinaya uygun olmalı.

Makinan 20'lik ile 30'luk arası olmalı. 40 lık ağır kaçar ve aksiyona dayalı uzun süreli bir avda bileği perişan eder. (Benim ediyor mesela)

Makine 275 gr'larda kamışta maksimum 200 gr'larda olursa iyi olur.
    Ben wtd çok yapmıyorum ama kamış olarak Okuma Alümina'dan memnun kullanan wtd'ciler. 5,7 üstü devri olan hafif bir makinayla kombine edersen bence memnun kalırsın.

5. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    kesinlikle değiştirmem kıyıdan spin için 10 numara kombinasyon bu ben 1 set daha yapacam buda 2500 lük makina ile 180cm lik kamış olacak oda tekneden spin için ama daha ona karar vermedim

6. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    Teşekkürler.

Kendimi biraz daha açık anlatayım. Herhangi bir av marketine gidip kamış ve makine baksam bile bu seri su ile buluşturup saatlerce WTD yapma şansım olmayacağı aşikar. Bu nedenle normalde avlarında WTD yi 1 saatte olsa kullananların ekipmanlarını vede memnuniyetlerini yada bir parçasını değişmek isterseler bunun hangi kısımla ve yerine ne alacağını öğrenmek istiyorum.

Böylelikle benim hiç fırsatım olmayacak ekipmanlar hakımda kullanıcısından deneyimlerini öğrenip daha sağlıklı bilgi alıp daha iyi bir seçim yapmayı umuyorum.

Kemal bey bu cevapla bu ikili artı puan aldı. Çok çok teşekkürler.

Bu arada sadece pozitif değil kullandığınız ekipmandan memnun değilseniz onuda yazabilirsiniz.

7. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    Onerilen kamislarin cogunu kullandim.v system bence cok uygun degil esnek bir kamis wtd yapilmaz mi derseniz yapiliyor ama konforlu degil.sert kamis ve ip misinayla istenilen aksiyon daha rahat veriliyor.ben safina x 2.40 kullaniyorum.bulabilrsenin tavsiye ederim.bulabilsem bir kactane daha alacam.4tane spin kamisim var fakat safina yuzunden hic birini kullanmiyorum.motor olarakta okuma trio s 40 ve ryobi ecusima 40 kullaniyorum.trio mono misina ecusima da 0.10 savegear ip kullaniyorum her ikisinidende memlunum.tezavandajlari trio ya orgu saramiyorum. Ecusima da misina sarim klavuzu cok ses yapiyor orgude ama sarimi cok iyi

8. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    Tel.dan girdigim icin yazim hatalarindan ozur dilerim. Motor icin devrinden cok bir turda topladigi misinaya bakmak daha dogru olur diye dusunuyorum cunku bazi makinalarda devir yaniltici olabiliyor.25lik makinalar devri yuksekte olsa sarimi dusuk olacaktir.bence 40lil hafif bir makina bak.ecusima yanlis hatirlamiyorsam 300gr bir turda 75cm sariyor

9. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    düşündüğün makinalar içinde,yedek kafalı olan shimano var bildiğim,sanırım seçimin bu yönde olacak.. lakin bu paraya sıkı bir pazarlık ile 3 tane passion alabilirsin gibime geliyorhihi 3 tane çakı gibi makina..

örgü ve wtd burda biraz düşün:D

normal gagalı sahteyi örgü ile atıp çekmek ile, wtd yapmanın arasında sarım düzenek farkı var..

gagalı sahte dipten gediği için..biraz daha örgün gerili olur..
    su üstü sahteler suyun yüzeyinden kayarak geldikleri için,gagalıya nispeten örgü biraz daha gevşek sarılır makinaya..hal böyle iken.. ara sıra örgü karışması oluyor makinalarda..

ağır su üstü sahteleri hariç..

kamış tercihin okuma olsun derim.. tercihlerinin arasına alımunayıda katabilirsin..gerçi hepsi bir birine benziyor kalite bazındahihi

10. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sa

cem bey merhaba kullandığınız safina kamış 10-36gr mı 10-40gr mı benim baktıklarım 10-36 yada link eklerseniz sevinirim

11. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sa

cem bey merhaba kullandığınız safina kamış 10-36gr mı 10-40gr mı benim baktıklarım 10-36 yada link eklerseniz sevinirim

12. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    Kadir abi teşekkürler. Bazı konularda bilmediklerimi göstermiş oldun.
    Birde benim verdiğim örneklerde (sadece örnektiler ) Spro passion vardı hatta okuma makineler vede shimano vardı bunlardan sadece shimanoda yedek kafa var.
    Önceliklerim göre olsa çok iyi olur ama bunlardan bir tanesi olmaması ( yedek kafa gibi ) durumunda kar- zarar ilişkisine göre değerlendirme yaparak seçimi yapacağım tabiki.

yedek kafayı dalarlı sahte kullanmak için örgü misina bağlıyacam amacım buydu

Sizin tercihinizi biliyorum zaten
    spro passion makine / V system 240 veya alumınıa 240 kamış / super maxım 0.28 :)

13. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    10-36 atari.ben aldigimda 65liraydi keske bir kactane daha alsaydim :( klavuzlari fuji yada sic degil ama 2yildir orguyle kullandim cok basarili.cok sert vir bir kamis ama mukavementi cok iyi orfoz avinda kullaniyorum cok eziyet ettim daha kiramadim.eziyetimde cin iskencesi gibi :) orfoz kayanin altina girdiginde kamisla asiliyorum 0.28mm lik misina patlatiyorum :) bulan arkadas olursa mukak banada haber versin.cok kamis kullandim bu eziyete pek dayanmadilar. Lineaefee nin 10kilos spin aldim cok esnek oldugu icin kullanmadim oyle duruyor :( yazim hatalari icin kusura bakmayin tel yazıyorum

14. AlperMeriç

AlperMeriç Alper

Favori Kamış:
    Shimano Dialuna XR 2.90 cm 8-42gr
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler 2500HA
    En İyi Avı:
    Oltama takılan her balık
    Okuma alumina 240cm 10-40gr ve shimano exage 3000 sfd güzel bir ikili olur diye tahmin ediyorum.

15. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  16. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    katılıyorum bence de v system daha hafif benimde aradığım şeylerden biri hafiflik.
    WTD At-Çek tip avcılık için minimal ağırlık olmasının en iyi ve konforlu avı sağlayacağı düşüncesindeyim. Gerçi tartışılır ama yardım ricama cevap veren az kişi olduğundan pek de beklentim yok.

Şunu anladım ya WTD yapan kişi sayısı çok az
    ya da forumda değiller şansıma