Cem Bey avınızı tebrik ediyorum. Açıkçası oldukça kıskandım. Çünkü 20 yılı aşkın levrek yakalayan biri olarak 7.5-8 kiloların üstüne çıkmak nasip olmadı. Ama bir gün ben de yayınlayacağım. İnanıyorum İnanmak istiyorum Ancak bota nasıl aldığınızı da merak ettim. Açıkçası 3 kiloluklar bile sırt dikeniyle botu yırtacak diye korkuyor zor zaptediyoruz Bazen elimizi bacağımızı bile kestirdiğimiz oluyor. Hikayesini de paylaşırsanız sevinirim.
balığı denizde yordıktan sonra zaten botta çırpınacak hali kalmadığı için sorun olmuyo.resmi tam açıp koyamadım ama bottada resmi var üstüne tıklayınca açılıyo ordada gördüyseniz kepçenin ancak yarısına kadar girdi balık kuyruktan kavrayıp öle alabildim 0.28 asso yada0.35 yozuri flora carbon kullanıyorum balık asıldıkça yok verip sonra tekrar çekiyorum 20 dakka kadar bu şekilde çek bırak yaptıktan sonra ancak alabildim balığı bottada kuzu gibi kaldı hiç çırpınamadı
Birazda balıkla alakalı birşey sanıyorum. Bazen 7 kiloluk balık kuzu kuzu teslim oluyor da 4 kiloluk yorulmak bilmiyor. Sanıyorsun 10 kilo geliyor. Bunu bir çok kez test ettim.
benimde başıma geldi sığ su balığı yaz suyunda deliriyo normalde 3-4 kiloluk balıklara yol bile vermeden içeri alırken bi kaç kere uğraştıran deli balıklar denk geldi sanırsınki 7-8 kilo balık öle yol istiyo özellikle iskele balıklarında başıma gelen bi olay.
Tebrikler arkadaşım gerçekten balıkçılıkta trofe deyimi geçerliyse trofe levrek de budur herhalde.Rasgele.
B+u olsa olsa derya kuzusudur Halil kardeşim.Bizede maşallah demek düşer bu kuzuyu yakalayana. Maşallah.
Alperen kardeşim sana kesinlikle katılıyorum nedenmi en yakından yaşadığım için bilirim . Bu siteye üye olana kadar standartları bilmeden avlanırdım mesela 2 yıl evvel 3 saatte 6 tanesi kilo ve üstü olmak üzere 15 parça mırmır ve 8.10 parça ispari , kefal karışımı av yapmıştım , kayınbiraderin bir akrabası acaba satarmı diye sorduğunda hiçbir karşılık beklemeden en az 15 kilo balığı o şahsa verdim , bugün artık sitemiz sayesinde öğrendiklerimi standartlara uygun avlar yapıyorum çünkü herşeyin bir sınırı varmış , balık avınında . Bu demektirki denizler ve göllerimiz babamızın çiftliği değilmiş.Sevgili Cem kardeşim bu yazdıklarımı sakın üstüne alınma tamamen öz eleştiriydi.
Sevgili Cem İnanılmaz güzellikteki avın icin seni can-ı gönülden tebrik etmek istiyorum. Hakikatende bu sezon İstanbul ve yakın yöreleri inanılmaz irilikte levrek yaptı. Bazı partnerlerim,arkadaşlarım 5 kg ve üstü bircok levrek yakalayabildiler. Bunların resimlerini yollamam mümkün tabii.Arzu edilirse yoıllarımda. Coğu sahtelerle yakalandı.Canlı yemle yakalananlarda var. Sevgiler
Öncelikle süper bir av. İnsanın resmini çekip yıllarca hatırlayabileceği türden ve merak ettiğimde şudur ki; Oltanızı özellikle bu av için mi kullandınız? Yani 0/1 0/2 nolu iğnelerle bu av zor yakalanır. Böyle büyük bir balığı mı beklediniz? Tuttunuz oltayı ayrıntılı açıklar mısınız? Yada akya beklerken bu derya kuzusu mu geldi? Merakımı giderirseniz sevinirim. Herkezin böyle güzel avlar tutabilmesi dileğiyle..
öncelikle teşekkürler aslında tam tersine bizim için bu sezon levrek zayıf geçti.geçen sene çok daha fazla balık çıkardık.adalar civarı hersene balık yapar bu sene olmadı boğazda biraz balık çıktı tuzla biraz balık yaptı trakyada ereğli tekirdağ arası balık oldu.meralardada çok fazla istavrit çinekop papalina vardı yem içindede balık tutmak zorlaştı.bendede daha birçok resim var ama bu sezon tuttuğum en iri balık bu.
levrekte diş olmadığı için iğne fark etmiyo balık yemi bütün yutuyo 500 gramlık levrekte 14 kilo balıkta aynı iğneyle yakalanıyo iğne 4\0 kısa pala iğne. ayrıca sanılanın aksine büyük levrek kalın takımla tutulur die bi kanı oluşmasın aklınızda.balık ne kadar büyük olursa olsun takım ince olmak zorunda.0.28 asso ideal kalınlıktır.gerisi ustalık balığı asılıp çekmeye kalkarsanız balık gider.0.22 misinayla 8 kilo balık çıkardım ben.
Tebrikler. Çok iyi bir balık. Bence diğer avlarını da bizlerle paylaşmalısın. Sonuçta bu forum paylaşmak için var. Diğer avlarını sabırsızlıkla bekliyorum. Saygılar.