Kıyı Balıkçılığındaki Balık Kıtlığının Nedeni???

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında semihyildizcelik tarafından paylaşıldı.

1. surdmajesty

surdmajesty Cemre

Uzun zamandır foruma giremiyorum. İstanbuldayım. Burada at çek istavrite gidiyorum fakat sezon açılmadı henüz. Yakın zamanda mersinde olacam. özledim anasını satim.

2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Bence bu sorunun cevabi cok basit, net ve cok kisa (tek kelime ve dort harf): R A N T

Yani acgozluluk, paraya tapma, cehalet, vurdum duymazlik, kendisine, cevresine ve yedigi ekmege saygisizlik, kolaydan koseyi doneyim, uc kurus daha fazla kazanayim cabasi, bindigi dali kesme, kendisine yalan soyleyen, verdigi sozleri tutmayan ve maddiyati herseyin ustunde tutan yoneticilerin pesinden gitme, nufus patlamasi, ic goc, altyapi, cevre kirliligi gibi sorunlara cozum arayacagina isin kolayina kacip populizme basvuranlara inanma, emek ve sermaye isteyen, gunden gune degil de uzun vadede fayda saglayacak ve vitrine konulamayacak altyapi iyilestirmeleri yerine, kisa vadede baska taraflardan kazanc getirecek, gosterise yonelik sacma sapan projelerle halki kandiranlara oy verme...

Daha cok sayacak sey var ama herhalde yeter... neticede hepsi ayni kapiya cikiyor... para hirsi ve rantiye... :mad:

Bizde bu cahillik ve sorumsuzluk varken, Balikcilik Bakanligi da kurulsa birsey degismez. Neticede mesele zihniyet meselesi. Hal boyleyken, balik kitliginin nedenleri acik sanirim.