Merhaba arkadaslar Sizlere bir konuda yardimci olmaya calisacagim..Bilenler icin pek okadar onemli olmasada bilmeyenlere yardimci olalim dedim..Konumuz bildiginiz sardalyenin hazirlanisi ve iyi bir yem olarak bereketli bir av olmasi.Bildiginiz gibi sardalye yumusak ve yagli olusundan dolayi ve gosterdigi koku ozelliginden dolayi cok kiymetli bir yemdir.Kalamar,subye,mamun,suluna gibi yemler daha dayanikli olmalarina ragmen kiyi balikciliginda buyuk balik yakalamada ozellikle levrek ve cipra yeterli olmazlar.Sardalye alirken dikkat edilecek hususlarin basinda ala- caginiz sardalyenin ezilmemeis olmasi ve pullarinin uzerinde kurumamis olmasina ozen gosterin...Balik aldiginiz balikciya aldiginiz sardalye yi yem olarak kullanacaginizi soylerseniz o sizi anlar.Demekki en basta ezilmemis ve pullari gunesten kurumamis sardalye almaya ozen gosterecegiz. 2)sardalya alindiktan ve eve geldikten sonra onu musluk altinda haifce ovalayarak ustundeki pullari almak gerekir,,dikkat edin baligi pullarini cikartirken ezmeyin..nekadar ozenle yaparsaniz okadar sansiniz artar 3)yikanan pullarindan aritilms sardalyeyi bir gazete kagidi uzerine koyun ki suyunu gazete kagidi ceksin 4)Buyukce bir kaba once bir gazete kagidi serin,,15-20 sardalyeyi koyup uzerini ortecek kadar tuz dokun,,sonra bir gazete kagidi tekrar 15-20 sardalye,,bu islemi yem bitene kadar devam edin 5)baliklarin hepsi tuzlandiginda onlari 15 dakika disarda oda sicakliginda tutun sonra dolabinizda saklayin..sakin buzluga koymayin. 6)sardalyeyi 3 bolerek oltaniza takin...Basini ve kuyrugundan sonra..ONEMLI bicak yerine keskin bir makas kullanmak daha iyi sonuc verir 7)hadi hayirli levrekler
murat abi bilgiler için teşekkür ederim peki bu şekilde hazırladığımız sardalyeyi o gün kullanmak zorundayız heralde? her ne kadar dolaptada saklasak ertesi gün kullanma imkanımız olabilir mi? bildiğim kadarıyla levrek tazeliğe cok önem veriyor
benim icin biraz baska,, sardalya konusunda cok haklisin en iyi yemlerden biri== levrek cipra vb icin.. ben baska yontem kullanirin arkadasim.. benim yem icin suya== buza == tuza degmemeli derim... varsin yumusak olsun.. bu yöntemi de denemelisin.. günes de olmayacak tabi ezilmeyecekte onlar ayni.. herkesin baska yöntemi var ..
sevgili Ahmet iyi hazirlanmis sardalye ile 5 gune kadar sansin var ..tabiki en iyi sonucu ilk gunku ve ertesi gunku yem verecektir..bol sanslar...evet levrek inanilmayacak kadar yem secer,,cok dogru soyluyorsun
sevgili Ahmet iyi hazirlanmis sardalye ile 5 gune kadar sansin var ..tabiki en iyi sonucu ilk gunku ve ertesi gunku yem verecektir..bol sanslar...evet levrek inanilmayacak kadar yem secer,,cok dogru soyluyorsun
abi yemi kancaya takma işlemini tam anlamadım ben bütün mü takcaz.yoksa jiletle balığın iki tarafını güzelce alıp bu kısımlarımı kullanacaz.