4 Kasim cumartesi Izmir'de cok soguk bir gun oldugu halde, gunlerdir cildirdigim baliga gitmek icin geceden ozdere'ye vardim. Pazar sabahi beraber tekneyle cikmayi planladigim arkadaslar tarafindan satildigimi ogrenince, tek basima da cikmayi canim cekmedigi icin, uzun zamandir baslamayi dusundugum kamis+makinayla kiyi balikciligina ilk adimi atmaya karar verdim. Yer olarak kendime urkmez'de urkmez deresinin denize bosaldigi noktayi sectim. Burayi secmemin sebebi yazin ve sonbaharda burada daldigimda kiyiya yakin yerlerde kefal+mirmir+karagoz bulundugunu gormus ve vurmus olmam, levrek gormus ve vuramamis olmamdi :D Ayrica kisin buranin cok tenha olmasi ve oldukca genis bir sahil seridi olmasi asil etkendi. Boylece ilk defa kamisla atis yapmaya calisirken cevrede kafasini gozunu yaracak kimsenin olmadigini tahmin ediyordum ki tahminim de tuttu. Ancak atladigim nokta, denizin burada kayalik ve yosunluk olmasi, benim takimlarin da hepsinin dip takimi olmasiydi. Boylece arka arkaya 5 takim kopararak adi gecen sahil kesiminde bir nebze kursun, misina ve igne kirliligi yarattim. uzgunum:( Insanin her attigi olta kayaya mi takilir yahu? En son attigim takimi ise cekmeyerek balik vurdugunda kamisla bunu nasil hissederim talimi yaptim, baliklarin oltadaki yemleri afiyetle yemelerine sahit oldum. Elbette bir sure sonra, ignelerdeki yemler gidince oltayi cektim ve yine elbette o takim da dipteki yerini aldi:) Daha sonra eve donup bir ogle yemegi yiyip, yeni takimlar hazirlayarak baska bir yerde sansimi denemek uzere tekrar ciktim. Bu sefer kendime yer olarak Ozdere Sevgi Parki'nin asagisindaki kayaliklari sectim. Burada da daha once balik ciktigina sahit olmustum. Bir de sabahtan genis bir alanda yaptigim atis talimlerinden sonra kayalik ve nispeten daha dar bir mekanda teknik gelistiririm diye dusunuyordum. Tabii kiyinin oldugu gibi deniz de kayalik oldugu icin, ve bende dip oltasi hazirlamaktan baska bir ise yarayacak malzeme bulunmadigi icin yeni hazirladigim takimlar da dibi boyladi. Ama allah icin artik oltaya balik vurdugunda cok rahat hissediyorum:) Sonradan aklima cantamda bir zamanlar almis ama hic kullanmamis oldugum, nasil kullanildigini da hala pek iyi bilmedigim kibris takim geldi. Oltamin ucuna kibris takimi taktim (hesapta kibrisin sungerini samandra olarak kullanacagim) ama bendeki 100-300 gr atarli bir kamisla bir Kibris takimi ne kadar firlatabilirsiniz ki? Bu arada hamur vb. yemim de olmadigi icin herhalde tarihte ilk kez birisi kibris takima taptaze sulunesleri takmistir:D Neyse, sulunesli kibris biraz daha uzaga gitsin ama sunger de batmasin diye bu takima bir de 25 gr kursun ekledim, cok farketmese de daha uzaga atmayi basardim oltayi. Ama balik cekmek falan hak getire, biraz daha yemlemis oldum civardaki baliklari. Geri kalan zamani da Ozdere balikci barinaginda ignesiz, takimsiz sadece kursunla atis talimi yaparak gecirerek kamis+makinayla ilk gunumu tamamladim. Hava inadina cok guzeldi, deniz kiyisinda harika bir gun gecirmek ve bol bol talim yapmak kazancim oldu, sikayetci degilim. Acemi olmakla gurur duyuyorum (fakir tesellisi :D ) Acemilik donemimi biran once atlatmam icin bahsettigim baliklari bahsettigim kayalik ortamlarda tutmak icin olta, takim, yem ve malzeme konusunda vereceginiz her turlu tavsiyeyi de merak ve istahla bekliyorum. Ozellikle de takim. Gercekten acemi olmak hic canimi sikmadi, aksine cocuklugumda, babamla birlikte tekneden avlanmaya basladigim ilk zamanlar hissettigim seyleri yeniden yasadim ve hosuma gitti. o zamanlar da dipten oltayi karistirmadan cekmek, yem takmak, baligin vurdugunu ilk kez hissetmek, balik vurdugunda tartmayi ogrenmek nasil hosuma gittiyse kamisla ayni seyleri tekrar yasamak da o kadar hosuma gitti. Artik teknenin tek heyecani, yeni yuvalar bulmak ve daha buyuk, hep daha buyuk balik tutmaya calismak haline geldi. Simdi, kiyidan ilk baligi tutacagim gunki heyecani dusunemiyorum bile. Herkesin ilk gun heyecani daim olsun dileklerimle.