Merhaba Değerli Üyeler, Tanışma bölümünde dediğim gibi yaklaşık 1 haftadır başlığımla ilgi konuları okuyor ve kendime bir olta takımı yaratmaya çalışıyorum. Şimdilik bu marka veya şu markalar koymadan bir de sizin de fikirlerin ile aşağıda toparlamaya çalıştığım bilgileri teyit etmek istedim... Avlamak istediğim balık türleri kaşığa gelecek levrek, lüfer ve tarzı balıklar... Av yapmayı düşündüğüm yerler Çanakkale, Sarayburnu ve tavsiyeleriniz... Kamış 10-30 atarlı kamış almayı düşünüyorum Ancak bu kamışların sitelerde çekerleri hakkında bir bilgi yoktu. Örneğin 4kg bir balık gelirse problem yaşarmıyım? Misinanın çekerinin kaldırdığını varsayıyorum. Ayrıca Namık Bey'i de MSN'de rahatsız etmiştim:) Bıkmadan bana cevap verdi, bahsettiği ve halen adının konmadığı uzak mesafe atış şamandırası ile 10-30 atar yerine ne kadarlık bir atara çıkabilirim Yani bu uzak atış şamandırasının ağırlığı ne kadardır... Bu arada parçalılı veya teleskopik olması başlangıç seviyesi için çok farketmez sanırım... Makine At çek yapacağım için, hafif bir makine olması şart, aynı kamış gibi. Ayrıca alm malzemeden yapılması ve kafa kısmına doğru daralması gerekiyor sanırım. Grafit kafaların farkı nedir? Yedek kafası bulunan bir makine almak sanırım daha avantajlı olacaktır. Farklı ebatta bir misina sarılabilir diye düşünüyorum. Devir sayısının bir önemi var mı, fazla veya az olması mı daha iyi. Bunu çözemedim.. Misina Bir kaç marka üzerinde zaten yoğunlaştım. Tekneden sırtı çekerden de kullandığım misina markaları vardı. Ona uygun bir misina seçeceğim. Ancak daha önce hiç örme kullanmadım. Kıyıdan at çek için tavsiye edermisiniz. Özellikle Çanakalle de hangi boy balık gelebileceğini kestirmek çok zor...:) Suni Yem 9-11 cm arası rapala, yozuri arası bir yem kullanacağım. Gerek forumda gördüğüm gerekse Çanakkale'de ki balıkçılardan öğrendiğim ağız kısmının kesilerek balığın yüzerliliği arttırmak mümkün ve av şansını daha arttırıyor. Bu şekil dışında rapala - skitter pop tarzı modeller ile av da verimlimidir... Balık Duası Bu kadar malzeme araştırdıktan sonra alıp ilk meranıza gittiğinizde oltayı atmadan okuduğunuz bir dua var mı...:) :) Herşeyin başının kısmet ve daha sonrasında sabır olarak bildiğimi de söyleme gerek yok sanırım...:D Vakit ayırıp okuduğunu için ve yorumlarınız için peşinen teşekkürler... Kalın sağlıcakla...