Kıyıdan Canlı İzmarit İle Levrek Avı Yöntemi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında 4443 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Deniz. Çok ta güzel izah etmişsin. :)

Bizde dikiş atar şekilde takıyoruz isparozu. Dediğin gibi küçük karagöz ve sargoz da iş görür ama biz isparoz tercih ediyoruz. (Hepsi balık ama şahsen ben karagöz ve sargoza kıyamıyorum.:eek: )

Sormamdaki amaç, dikiş atar şekilde takınca çokta uzun yaşamıyor. Acaba basitçe göz çukurundan takınca daha uzun yaşayabilir mi acaba düşüncesi. :confused: Dediğin gibi tecrübe etmek lazım. :)

Birde burundan takılıp, bir hızsız iğneyi de yem ipiyle kuyruğa sabitleme fikri vardı forumda daha önce. Olmadı onu deneyeceğim.

Bırakma her zaman kullandığımız bi yöntem değil ama bazı avlaklar tam bırakmaya göre. :D

Vakit ayırdığın için teşekkürler, rastgelsin... :)

2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Bu çok güzel uygulamalarını burada yayınladığın için çok sağol, bu yöntemle çok büyük levreklerin bile geleceğini iyi hesap edip yeterli kuvvetli takımlar kullanmak lazım, benim bildiğim bu şekilde avlanan dostlarımın 8 kiloya levrekler aldığını biliyorum, çok arkadaşa faydalı olacaktır, teşekkürler.:) :) :)

3. kALaMa

kALaMa Ferhat

Teşekkürler Hüseyin Abi. Süper konu olmuş emeğine sağlık... Hemen her yemlik balığın iğneye takılış şekilleri paylaşılsa biz acemilere büyük faydası olur. Yeri geliyor horozbina vuruyor ama bilemiyoruz nasıl takacağımızı. Yada şu dikiş işi nasıl nereye nasıl dikiş atıyoruz kasdedilen halka nasıl yapılıyor...

4. 4443

4443

Volkan abi dediğin gibi katılıyorum izahın gayet yerinde ..

Lakin dikiş atarken bilinçli atılırsa uzun süre yaşatabilirsin ilerleyen günlerde denemesini yaparız diye duşunuyorum ...

Kuyruga sabitleme fikri bana kesinlikle ters geliyor kullanan ve verim alanlar mutlaka vardır aksini idda etmem yalnız haraketi açısından balığın ben böyle kesinlikle kuyruga herhangi bir temas edecek unsur bırakmıyorum bu misina dahi olsa ...

Ben teşekkür ederim VOLKAN abi ilerleyen günlerde tekrar deneyip fikir alışverisi yaparız sevgiler ...

5. 4443

4443

Teşekkürler orhan amca ...

Evet kesinlikle uyarın dikkate alınacak türden katkın için teşekkür ederim orhan amca saygılar ...

Son düzenleme: 6 Kasım 2012
  6. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    paylaşım için teşekkürler meraklısının işine yarar bu tarifin:)
    bu gün merada suyun içinde kefal mantarı gördüm yarı dik duruyordu.(kıbrıs sarmasındaki mantar).:) bunun o şekil alması için aşağıda bir cismin olması lazım dedim..ve sahtenin kancasına taktım kefal mantarını:) kyıya aldım birde ne göreyim:( 10cm lik bir kefali biri bırakma yapmış..o kefalede yarım kiloya yakın bir ispekdek atlamış:( tabbi bu takım kopmuş vaziyette idi..

işin ilginç tarafı kefal sağlam dururken,ölmüş vaziyette..ispendeğin sadece kafası kalmış,ispendeğin ağzında kefale takdığı beyaz kalın düz iğne vardı..resim çektim.raporun içinde yayınlarım:)

7. 4443

4443

Teşekkür ederim KADİR abi yarıyacak mutlaka birileri olur diye düşünüyorum:p

Levregin Sadece kafası kalmış tarafı benide düşündürdü şimdi bir ihtimal yengeç o hale getirmiş olabilir , olabilirde kefale neden dokunmamış bu kısmı daha çok düşündürücü idk

İspendeğin kendi boyunda kefalleri dahi yutmaya çalıştığı büyüklerim tarafından defalarca dillendirilmiştir büyük şaşkınlıkla :eek:

Resmi raporunda görürüm merakta ettim doğrusu paylaşımlarına önem gösteriyorum nihayetinde sevgiler abicim görüşmek üzre:p

8. 4443

4443

Ferhat kardeşim teşekkür ederim eksik olma ...

Çok güzel bir detaya deyinmişsin gülümsettin beni gecenin bu vaktindehihi (horozbina) :rolleyes:

Aslında genel olarak gerek canlı bırakma sistemi gerek yüzdürme sistemi canlı olarak bir çok balıkta gerçekleşebilmekte ve tabiki bölge bölge yapısına, ortamına göre farklılık ve çeşitlilik göstermekte yanı sıra bulunduğumuz ortamın dip yapısında o ortamda bulunan balıklar (yem olabilecek ) tercihen en etkili yemdir ;
    Kısa bir örnek ; akkum paşa suyu vs. gibi yerlerde bölgemizde (halk arasında)sogan balığı yada laylon balığı olarak bilinen bu balık kıyıda en çok rastlanan ve örneğin (LAGOS)'ta çok etkili bir yemdir sanırım en önemli ayrıntı avlandığımız ortamda kıyıda en çok bulunan ve yaşayan balıklar canlı yem olarak tercihen daha makbuldur ...

Horozbina dahi zaman zaman çok etkili bir avcı olabiliyor bölgemizde şahsen çok kullanmışlığım var yalnız önemle dikkat edilmesi gerekirki özellikle levrek havyar dönemi sırasında yumuşak yemler tercih etmekte ve isteksiz yemlenmektedir gerek tokluk hissi gerek hormonal denge vs.. gibi etkenler sıralanabilir tabiki bu dönemde levrek alınmamasıda kesinlikle doğru olan bir durum.. bu dönem dışında dilediği zaman avcı bu yemi tercih edebilir ve sonuç alabilir...

Horozbina çok dayanıklı bir balıktır saatlerce nemli bir benz arasında tutulsa dahi kesinlikle suya bıraktıgında canlanacaktır çok geç ölür buda avcı için müthiştir iyi bir seçenektir ...

Dayanıklıgıgı açısından dikiş atıp dibe yatırılacagı zaman mutlaka ve mutlaka bir nebze sersemletilmeli ve dib yapısında saklanmasına ve gizlenmesine engel olunmalıdır buda bu balığın en büyük özelliğidir gerek taş gerek kaya gerek kuma kendini sokabilir ve gizliyebilir bu yüzden sersemletme kısmı ayrıntıdır sevgiler kardeşim ...

Son düzenleme: 7 Kasım 2012
  9. kALaMa

kALaMa Ferhat

Çok etkili olduğunu biliyorum ama nasıl takacağımı bilemiyorum abi:). Onuda yine bu şekilde gözün üstündenmi takıyoruz? Birde sersemletme işlemini nasıl uygulamamız gerekiyor?

Bi soru daha: Kefali neresinden takarsak daha verimli:)?

10. 4443

4443

Ferhat öncelikle izmarit gubbes harici hemen hemen bütün canlı yem olarak kullandığım balıkları dikiş atarak takarım ve asla zarar vermez bu yöntem balığa ...

Örneğin kefal ; Resimde (siyah) noktalarla belirttim dikiş yöntemini yalnız pek anlaşılır olacağını düşünmüyorum yinede belki bir şeyler çağrıştırır kafanda diye ekliyorum idk

Uploaded with ImageShack.us

Anal yüzgecin hemen üstünden ((((((o kısımdaki pulu iğnenin ucu ile sıyırırsan daha rahat iğnen geçer))))) batırıyoruz ve karşıdan çıkartıyoruz karşıdan çıkarttıktan sonra gögüs yüzgecinden geçiriyoruz gögüs yüzgecinin ortasından çok hafif iğnenin ucu gececek kadar (asla derin batırmıyoruz) bu kısmı çok önemli derin batırırsan verim alamazsın şimdilik bu kadar aktarabiliyorum ama ilerleyen günlerde mutlaka bunun paylaşımında bulunacağım sevgiler :)

11. kALaMa

kALaMa Ferhat

Anlar gibi oldum abi sağol:D. Gögüs yüzgecinin ortasında beyaz deriden hafifçe geçiriyoruz ikinci dikişte sanırım iğneyi. İlk dikişteki gibi sağdan geçirip soldan çıkarma yok dimi?

Faydalı oldu gerçekten. Önceki gibi bi resimli anlatımda yaparsan foruma bundan sonra kaydolacaklar için güzel bi kaynak olur. Sağol abi..

12. toruga

toruga tolga

Favori Kamış:
    Safina X Spin 2.70m 10-35gr
    Favori Makine:
    Spro Hardliner
    En İyi Avı:
    aral 2.550gr
    Bilgiler için teşekkürler,hele fotolar ile desteklenmesi çok güzel olmuş. Göz kafesinden geçirmek beni biraz zorlayacak gibi duruyor hele karşı taraftanda göze dokunmadan çıkarmak...balık çok çırpınırsa acırım bırakırım sanırım.

13. 4443

4443

Rica ederim kardeşim :)

Aynen dediğin gibi beyaz yerden geçiriyorsun gögüs yüzgecinin ortasından (dikkat fazla batırmadan) zaten sert bir noktadır az geçiş yapsan dahi yırtılma yada iğnenin kurtulması söz konusu olmaz önemli olan balığı canlı tutabilmek ...

İlk dikişteki gibi değil evet doğru anlamışsın :thumb:

Sevgiler...

14. 4443

4443

Teşekkür ederim TOLGA abi ,benim için keyfti bu paylaşım imkanlarım doğrultusunda detayları atlamamaya çalıştım eksiklikler mutlaka vardır olmasıda gayet doğaldır çünki çok çeşitli yöntemler içeriyor her avcı farklı bir şeyler ekliyebiliyor ve katabiliyor avına ...

Göz kafesinden iğne geçirmek incelik ister ama korktuğunuz kadarda zor değildir emin olun 1 - 2 deneme sonucu mutlaka eliniz alışır sevgiler ...

15. 4443

4443

Değerli VOLKAN abim ;

Vermiş olduğum sözü bugün deneyebilme şansım oldu idk

Bugün kısa bir av yaptık resimleri eski konu içerisine yükledim ...

Bugün sırf vermiş olduğum sözü tutabilme adına bayağı bir zahmette bulundum ama değdi:rolleyes: istediğim tarz bir sargoz yakalayabildim nihayetinde ve denedim gayet olumlu sonuç verdi :thumb: sanıyorum genel olarak bir çok balıkta aynı işlemi gerçekleştirebiliriz küçük mırmır'dada denedim sonuç olumlu resimleri ekliyorum sevgiler :p

Not; Balığa deneme için takılan iğne kesinlikle av açısından büyüklüğü doğru değildir , canlı kefal bırakma sistemi için kullandığım takımdır sadece deneme amacı ile bu resme karelenmiştir sevgiler. ..

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok teşekkürler Deniz. Zahmet olmuş, unutmayıp uğraşmışsın sağolasın.
    Bende ilk fırsatta denerim mutlaka. İsparozlarda bu takış yöntemini denemeye çalışacağım. Tabi atçek sezonunda yemliye ne kadar zaman ayırabilirsem. :) Rastgelsin... :)

17. 4443

4443

Önemli değil abicim benim açımdan keyfti görüşmek üzre :p

18. sedatt

sedatt SEDAT AYDIN

emeğinize sağlık çok güzel bir anlatım kafamdaki bir çok soruya cevap bulmuş oldum teşekkür ederim.

19. 35ceyhan35

35ceyhan35 KARŞIYAKA

güzel bilgiler olmus teşekkurler ben canlı yem sıkıntısı oldugu zamanlarda önceden tutup temizledigim ver dolaba attıgım süpyelerın kafalarını da kullanıyorum bir cok kez işime yaratı.

20. 35ceyhan35

35ceyhan35 KARŞIYAKA

güzel bilgiler olmus teşekkurler ben canlı yem sıkıntısı oldugu zamanlarda önceden tutup temizledigim ver dolaba attıgım süpyelerın kafalarını da kullanıyorum bir cok kez işime yaratı.