Selamun Aleykum. Arkadaşlar bir iki sorum vardı yardımcı olursanız sevinirim. Gölde biraz tecrübem var ama denizde yok denecek kadar az. Gölde kızılkanat yakaladığım oltanın ucunu çapariye döndürsem istavrit için uygun olur mu misina kalın gelir mi İzmit Marina'da istavrit tutmak istiyorum. Olta dışında akşam olduğunda sadece misina ile avlananlar var bu sistemin adı nedir. Adama sorduğumda yaprak kurşun taktım falan dedi tam anlamadım Çapariden başka nasıl bir yem takabiliriz. Tavuk göğsü takan var. Bunun dışında neler var acaba?
A.s Benim de senin gibi göl dere tecrübem var ama denizde ultra amatörüm Sadece misina dediğin olay şeytan oltası olabilir mi acaba? Geçenlerde forumda gezinirken görmüştüm http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27783
Emre bey merhaba... Geceleri istavritin kıyıladığını biliyoruz. Yemleniyor ve marina diplerine kadar sokuluyorlar. Şeytan oltasi diye tabir ettiğimiz bir sistem olan tek kanca ve misinadan oluşan bir sistem var. Burada amaç hemen önündeki balığı tek iğneye taktığımız yem ile tutmak. Yem yüzeyden yavaş yavaş dibe bütün katmanları tarayarak iner ve bu bizim şansımızı arttırır. Yaprak kurşun da kistirirsak misinaya bu tarayarak inme daha da hızlanır.. Bu takımlarda bence püf nokta misina inceliği. Misina ne kadar ince o kadar avcı... Igneniz keskin olsun
Eğer acemiyseniz avlandığınız ortamdaki insanların ne yaptığına bakın onlarla muhabbet kurun tüyolar alın. Avlanma şekli kesinlikle bölgeden bölgeye değişiyor.