arkadaşlar kıyıdan istavrit tutuyorum oltayla bir şey sormak isitiyorum simli ip kullanıyorum kancanın yanında simli ip kancadan 1.5 cm fazla idi bi arkadaş dediki sen bununla balık felan tutamassın acaba kancayla ipin orantısı nasıl olmalıdır ?
valla ben anlamam yalnız kalmıssın bu gün aylağım yalnız bırakmayım dedim birileri birazdan yardım ederler
yorum merhaba çaparide en önemli konulardan biri tüy, simli ip vs. aşağı yukarı iğne ile aynı veya küçük iğne kullanıyorsanız biraz daha uzun olmalı....aksi takdirde balık çapariye atladığında sadece tüyü veya ipi ısırır....siz balık vurdu dersiniz ama yakalanmaz....
[iğne boyunun1.5 katı sim koyuyorum.oldukça başarılı QUOTE=tozyet;239325]arkadaşlar kıyıdan istavrit tutuyorum oltayla bir şey sormak isitiyorum simli ip kullanıyorum kancanın yanında simli ip kancadan 1.5 cm fazla idi bi arkadaş dediki sen bununla balık felan tutamassın acaba kancayla ipin orantısı nasıl olmalıdır ?[/QUOTE]
Ben çaparilerimi kendim hazırlarım.simin boyu iğneyi 2-3 milim geçecek kadar ayarlarım.Uygun renk uygun kurşun uygun misina kalınlığıyla verimli bir av yaparsın.Ben yeşil renkli bir dikiş ipliği kullanıyordum.Markasına eve gidince bakıp yazayım.Çok verimli bir ipliktir.Şimdilerde çok vakit bulamadığım için hazır takım kullanıyorum.Takım yaparken bu ipi deneyin memnun kalacaksınız.Rastgelsin.Lütfen kraçaları geri iade edelim,etmeyenleri uyaralım.En güzel avlar.
mrb dostum giresunun neresindensın bende orduluyum ama gıresunda sokakbasında evım var bazen gelıyorum oralara sordugn soruyada cvp vereyım ıgne boyundan yarım cm kadar uzun olsa yeter fazla yaparsan kancaya gecmez balık bırde sımlı kullanıyorsan ıpın rengı acık yesıl kullanmanı tavsıye ederım
Amd_Athlon kardeşime katılıyorum. Çok uzun olduğunda balık ürküyor. Normalde iğne boyunun yarısı kadar daha fazla uzunluk ideal. Ama istavritler ufak ise iğne ile aynı boyda olması daha verimli olacaktır.
çaparide iğnenin gözükmesinin hiç sakıncası olmaz hatta açıkta kalması balığın yakalanması açısından daha iyidir.