KIYIDAN JİGGİNG YARDIM

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında GokayCaliskan tarafından paylaşıldı.

1. GokayCaliskan

GokayCaliskan Gökay Çalışkan

Favori Kamış:
    TokuShima FlashSpin 2,70
    Favori Makine:
    Rainbow HA4000 ve TokuShima HFR5000
    En İyi Avı:
    3,6 Kg Aynalı Sazan - 56 Cm Turna
    aynen size katılıyorum ustam. benim bahsettiğim mekan denizden 200metre içerde ve yazın milletin odak noktası. oltasını çaparisini alan istavrite koşuyor. bende böyle videolar izledikçe millet yapıyorsa bizde deneyelim dedim ve felaket hastalıklı şekilde merak sardım. kar kış demiycem gidicem kafam bozuldu bunalıma girdim :) ve sonuç vericeğine çok umutluyum.

tekirdağ denilince çağrı abininde dediği gibi hep balıklar kısıtlanıyor.

akya palamut falan bulunmaz gibi geliyor ama neden olmasın. 20metre derinlerde neler vardır. elbet vurur takılır orasından burasından girsede yeter :D yeterki bizim olsun :) en kısa zamanda raporu sizlerle paylaşacağım

saygılarımla ustam. takıldığım ve yardım isteyeceğim yer olursa size özelden ulaşacağım. fikirleriniz için teşekkürler. daha hiç denemediğim için amatör olarak başlıycaz bakalım ama 3 gündür bu videoları izliyorum sabah akşam ve birsürü tecrübe edindim. gerekli malzememde elimde mevcut. yeterki balık olsun :)

2. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Bir sürü değil abi, dönem, dönem. Boğaz gibi düşünme. He balık yapıyor mu tabikide yapıyor ama adam boyu değil:)

3. GokayCaliskan

Favori Kamış:
    TokuShima FlashSpin 2,70
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yani rapala vs. bunlarda da merağım var ama şuanda jige merak sardığım için bunları denemeye kararlıyım eğer sonuç vermez ise pek bir masraf olmayacağım. elimde kamış makine herşey mevcut. sadece deneme amaçlı ip misina ve 2-3 adet jig masrafı olucak.

4. GokayCaliskan

Favori Kamış:
    TokuShima FlashSpin 2,70
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ve rapalanın çok az sonuç verdiğine inanıyorum. saatlerce uğraş sonrası 1 tane levrek belki. bu yüzden jig tercihim ve umutluyum

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    akya için pek bir şey diyemem, ama sinarit eminim vardır oralarda.

Bunun yanında, bilhassa yazın, kocaman torikler, bacak gibi kofanalar almamak için hiç bir sebep yok aslında.

Mesele, milletin bir kovasının olması. Kova olunca, onu doldurmak kafi geliyor. En kolay neyle dolar, mezgitle, istavritle neyse, ona bakılıyor.

Bunu azıcık aşanlar ise, maalesef kulaktan dolma yaşıyorlar. Her takım, her malzeme, her merada iş görmez. en kral rapalan olur ama, bir türlü görüp anlamadığın şekilde, makinenin uygunsuzluğundan iş yapmaz oluverir. Ama her uerde levrek, akya vs. su üstü gezmez ki?

Kısaca, balık yok demek kolaycılığına kaçmayıp, balığı bulmaya odaklanmak lazım.

6. GokayCaliskan

Favori Kamış:
    TokuShima FlashSpin 2,70
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

katılıyorum. balık yok diye önyargı yanlış bencede. denizin heryerinde herşey var. kıyıdan 50kg trofe bile alırsın. şans bu. ama mutlaka balık vardır mutlaka

7. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...

:laughing: :laughing: :laughing:

Geçen senemin tamamını orada geçirdim, vardır diyorsan neden gelmiyorsun abi:)

8. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    İyiymiş bu jigging avda :)
    Gökay senle gittiğimizde tutarsın artık bir dev :)
    Çağrı abi o kamışlar değerli yani :).Peki Türkiye'de satışı var mı? Yoktur galiba.

9. GokayCaliskan

Favori Kamış:
    TokuShima FlashSpin 2,70
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Murat öyle düşünme. İllaki bi iş için o iş için gereken tüm malzemelerin olmasına gerek yok. Eldekilerle idare etmeyi biliceksin yoksa masraf üstüne masraf. Bendeki o gördüğün spin kamışta çeker ama sonuçta iş görür. Bu yüzden masrafa gerek yok. Ve orda balık alıcağımıza çok umutluyum

10. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Gökay kardeşim senin o paylaştığın videoların hepsini izlemiş ve shore jig olayına merak salan kişilerden biride benim fakat sana tavsiyem çokta kendini kaptırma.
    Dediğiniz merayı 2 yıl boyunca tank tank taramış ve her türlü takımı denemiş biriyim. Neresinde ne balık gezer, 2 kepcede hangi taştan tekeyle kova dolar,nerede iğne taşa takılır ve son olarakta neresinde adam boyu balık çıkar bilirim :D

Bahsedilen merada 2 sene öncesine kadar tek tük insan vardı onlarda çapari atardı. Bir gün orada yemli denedim takır takır ispari ve minekop aldım yazlıkçı bir adam gelip balıklara baktı şaşırdı ertesi gün 5 kişi yemliye gelmişti mera öyle mera kimisi tutar kimisi kulaktan dolma anlatır kimisi duyunca gider kimiside gitmesede tutanlardan duyduklarını tuttum diye anlatır. :)

Merada çıkan balıklar : Şöyle bir idda da ortaya atıyım orada benim kadar çeşit balık tutan yoktur herhalde :)

İstarvit,Mırmır,Minekop,Kefal,Levrek,Lüfer,Vatoz,İspari,Karagöz,Kaya balığı,Eşkina,Zargana,Gümüş, Gelincik,Trokonya vs.

Hepsi belli bölgelerinde yapıyor misal kefali ben tutana kadar orada deneyen olmamıştı görenler geldi bu balık buradanmı çıktı diye :)

Sinarit çıkar mı oradan çıkmaz çıkacak diyen gelip tutacak klavye başından tutmayacak her tür balığı.

İlginç bir anektot ; bir gün yine kefale atıyorum benim dışında herkes çapari ilerde bir kaç yemli atan var. Adamın biri oğluyla geldiler bir olataları var yemleri yok selamlaştık öyle çocuğu eğlendirmeye getirdim dedi yem var mı dedi ekmek var dedim isterseniz vereyim biraz verdim ekmeği biraz ileri gittiler atıyolar 2 li dip takımı yem EKMEK :) . Biraz sonra çocuğun bağrışları bir şeyler tutuyolar belliki dedim herhalde kefal oralarda dolaşıyo bende de birşey yok. Dönüşte yanıma uğradılar teşekkür ettiler çocuk havalarda ne çıktı dedim bilmem 10 tane felan var dedi poşeti açtı o da ne Sarıkanat :eek: Aynı o ifade de ki gibi kaldım meraya sarıkanat girmiş ben kefali arıyorum :) Ama yine tek bölgede başka kısımda yok yine yapacak mı yapacak adam ekmekle aldı ya sarıkanatları :) zamanı gelince gidip yoklayacağız neyle kaşıkla hepsi tecrübeyle sabit .

Neyse daha fazla uzatmıyım hevesini kırmak istemem ama Marmara denizi malesef kısıtlı ve nadir av veren bir bölge merada olup denemek lazım sürekli ve ne zaman hangi balık yapar bunu öğrenmeli.

Son olarak o merada Levrek ve Lüfer var bilgin olsun :)

İsminide yazsam 1 haftaya her yeri rapalacı olur oranın bilen biliyo gerçi ama nette tarayıcı yamyam çok :)

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sinarit tutmak için niye taaa oralara gideyim ki, şurada ayağımın dibinde varken?

12. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    kardeşim dediğin merayı çok iyi biliyorum. önceleri çok sevdiğim bir meraydı. sonra duyuldukça ve kalabalıklaştıkça gitmez oldum. ne çıkar konusuna gelince her şeyin çıkabilme ihtimali olduğu bir yer ama çok fazla zaman istiyor. neden zaman sorusuna gelince, meranın yapısını çözmek için çok çeşitli zamanlarda denemeler yapmalısın. çok vaktin varsa ve maddi durumun sorun yaratmayacaksa deneyebilirsin aklındaki sistemi, şunu da unutma kış aylarında seyrek insanın olduğu o mera, havaların ısınması ile çok kalabalık olacak, ve çeşitli sebeplerle fazla duramayacağın günler de olacak. bence tekirdağda oradan çok daha güzel meralar var. hiç ummadığınız yerler levrek, minekop yapabiliyor. bunun en güzel örneğini bu sene yaşadık, kimsenin olta atmadığı yerde uygun havada kilo üzeri levrek ve minekop aldık havasını yakalayınca...

13. GokayCaliskan

Favori Kamış:
    TokuShima FlashSpin 2,70
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    detayların için teşekkürler abi. en kısa zamanda tüm tekirdağlı arkadaşlar abiler toplanıp bir av gerçekleştirelim, en azından av olmasa bile bi buluşma yapalım ki daha rahat bilgi paylaşımı olabilsin tanışalım bilgi alalım sizlerden tecrübeler kazanalım..

14. GokayCaliskan

Favori Kamış:
    TokuShima FlashSpin 2,70
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    haklısında abi yaş sıkıntısı sorun olunca. ulaşımda kısıtlanıyo ve sadece toplu taşıma araçlarını kullanabiliyoruz. ve avlağın önüne kadar gittiği için benim kolayıma geliyo. yoksa kimsenin gitmediği yerlere gitmeye kalksam yeni avlaklar arasam vs.. çok uğraşmam kendimi yormam uzunca yollar yürümem gerek. bu avlak benim kolayıma kaçtığı için ve balık olduğunu bildiğim için yeni tekniklerle büyük balık arayayım diyorum. selçuk abi daha tecrübeli olmaz diyor, ama ben yinede şansımı deniycem. belki gelir belki orasından burasından girer. belki yem aramaya çıkmıştır kıyıya vs.. şans :rolleyes:

15. GokayCaliskan

Favori Kamış:
    TokuShima FlashSpin 2,70
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    selçuk abi bu arada kalkan,pisi ve kolyozuda eklemek gerek o senin sıraladığın orda çıkan balıklara

16. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Abi nerede bu sinaritler:D Atma Ziyaaaaa diyesim var:D

17. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Aklıma gelenleri tuttuklarımı yazdım sadece tirsi ve benzerleride var.Ben duyduklarımı anlatmam :)Dediklerini tutanları orada görmedim henüz. Tutanlar olmuş olabilir.

Sinarit tutan abimiz hiç rapor açmamış hayret :D

18. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Hele bırak burayı sahile gel:) Adam boyu büyük balıklar var 2 çay içelim:D

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bizim bu tarafta, bilhassa Hereke ve ötesinde, diliskelesi civaırnda makul miktarda var. Ama daha çok karşıda, topçular, armutlu, narlı vs. gibi yerler civarında mevcut.

20. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Gökay kardeşim amatör balıkçılığa ilgilisin belli güzel birşey bu. İlgilendiğin shore jigging için sana gereken yer kıyıda yüksek bir açıyla derinleşen bölgeler. Bu da tekirdağda imkansızidk Amacım hevesini kırmak falan değil sakın yanlış anlama.. illaki deniycem diyorsan da elindeki kamışlara 1-2 hafif jig tak söylediğin merada dene derim.. balık varsa kaybettiğin 1-2 jig olur sonra ona göre gerekenleri bütçen çerçevesinde alırsın ve shore jigging olayına tam olarak el atmış bulunursun.

Bu arada muhtemelen senin o merada yaptığın shore jigging ile vertical jigging arası birşey olur. yani anlatmak istediğim shore jiggingde tam anlamıyla kıyıdan yapmış olman gerekiyor avı ama sen nerdeyse denizin ortasına kadar gideceksin.. Bu da zemin yapını değiştirecek, yani zeminin eğimi kıyıda olduğu gibi olmayacak. bu yönüyle de vertical jigginge benzeyecek..

Balık konusuna gelince bende hiç jigging yapmadım ne shore ne de vertical.. bu yüzden hangi balığın yakalandığını raporlardan ve videolardan görebiliyoruz. Akya, sinarit, palamut, torik, iskarmoz, grida, granyoz, levrek, kofana... diye uzayıp giden balık türleri avlanabilir.

Fakat marmara biraz sıkıntılı biryer olduğu için (kirlilik açısından yoksa iki farklı denizi birbirine bağladığı için aslında tür çeşitliliği için muhteşem bir yer) akya, iskarmoz, grida ve granyozu bir kenara alabiliriz. Sinarit haricinde diğerleri çıkabileceğini düşünüyorum..

Sinarite gelince marmarada olduğunu gösteren birkaç rapor okudum fakat bunlar zıpkın raporuidk Hiç oltaya geldiğini gösteren raporlar okumadım. Kim bilir belkide şimdiye kadar doğru teknik kullanılmadı bilemeyiz.. Ama en azından marmarada hala olduğunu gösteren raporlar var ve araştırmalarıma göre tekirdağın bazı bölgelerinde olabileceği düşünülüyor ama açıklarda ve bu açıkların dipleri kayalık olması gerekiyor.

Neyse dediğim gibi bence şimdilik 1-2 hafif jig al dene veya Selçuk'un dediği gibi kaşık da işini fazlasıyla görecektir.. Kaşıktan yöne tavsiyem jig gibi kullanacaksan 30-40gr lık kaşıklar kullan..

Bu arada olurda o merada sinarit veya büyük başka bir balık bulursan fazla paylaşım yapma. Maazallah 2 gün sonra kar kış bile olsa olta sallayacak yer bulamazsın:thumb:

Dilerim ki gönlündeki balığı yakalarsın:thumb: