Kıyıdan Jigging

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında berk_guren tarafından paylaşıldı.

1. berk_guren

berk_guren Berk

Sevgili kardeslerim, üstadlarım ve abilerim. Öncelikle hepinize merhaba.

Jigging yapmayı kafaya fena halde takmış durumdayım fakat tekne imkanım yok. Avlandığım yer bir limanın önü. Denizin içine kayalar ve kum dökülerek oluşturulmuş olan bir alandan olta atıyorum. Yapay bir yer oldugu için haliyle 1 m ötemdeki suyun derinliği yaklasık 2 metre civarlarında. Hal böyle olunca benim kıyıdan jig yöntemi ile avlanabilme umudum doğuyor. Eğer böyle bir avlakta jigging yapma imkanım varsa karadan kullanabileceğim jig kamışı, makinesi, misinası ve jig yem önerisi rica ediyorum . Cok yuksek fiyatlı ürünler satın alamam. Örneğin makine en fazla 70-80 tl civarlarında olan öneriler istiyorum :) Tüm takımı 200-250 tl civarına kurmayı planlıyorum. Yardım edecek olanlara simdiden çok tesekkür ederim.

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Berk kardeşim yaşını vs detaylı yazarsan hitapta kolaylık olur.

kıyıdan atacagın jiğ agırlıgı en az 100 gr olursa hesapla onu ne kadar hızlı çekmen gerektiğini bir an boşlasan dibe iner ve takılır..100 gr dan az agırlıklarıda uzaga atamazsın.. kamışın ucu esnek olmayacakki sert çekiş yapasın .. sert kamışlada hafif kurşun atlmaz. vs
    bana göre bu iş kıyıdan olmaz

100 gr lık bir agırlıgı attıgında suya değdiği andan itibaren hızla sarman gerekirki dibe inmeden sana gelsin.. e bu durumda jiğ aksiyonlarını veremezsin. vs

Son düzenleme: 4 Temmuz 2011
  3. modena

modena

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    20 grlık malzeme ile kolay olur tabii..ama forum aleminde 20 gr lık jiğ malzeme ile tutulmuş kaçtane balık görüntüsü var ??
    kıyıdan genelde kullanılan malzeme rapala veya silikon raglou dur.zira aksiyonları çok daha cezbedicidir.

belki istanbul boğazında sahilden çok dik inen kıyılardan o da lüfer akışı var ise deneme yapılabilir..

eski yıllarda yüksük - yünlü - seğirtme denilen malzemeleri ilk kamışlar istanbula geldiği yıllarda insanlar denemiştir.
    bunlar el yapımı kalıp yapılarak kurşun dükülür ve parlatılarak kullanıırdı..

Tabii hedef balık ne ise ona göre..

Ege kıyılarında (muhtemel manisalı egede avlanır) hafif jiğ hiç aklıma gelmez..diyebilirim..:rolleyes:
    onca sahte balık çeşidi varken..:)

5. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    ..............kiyi denince aklimiza sahil gelebilir boyle alanlarda tabiki sorun olur ama derinligi 5 ve uzeri metrelerde hafif jigler kullanilabilir..........limanlar, burunlar buna guzel ornekler...

6. berk_guren

berk_guren Berk

Değerli görüşleriniz için hepinize çok tesekkür ederim benim avlağımda birden derinleşiyor dediğim gibi azcık önüm 2 metreden daha derin. Hafif jigging yapılabilir diye düsünüyorum ancak konu biraz dağılıyor gibi . Malzeme önerisinde bulunabilirmisiniz ?

7. berk_guren

berk_guren Berk

Muvaffak üstadım haklısınız spinning çok gelişti onlarca sahte balık var ve karadan kullanım için çok uygunlar ancak bahsettiğim avlak için ben hafif jigi alternatif olarak denemek istiyorum :) Hani bazen yo zuri atarsınız vurmaz da 5 liralık kaşıga balık vurur ya öyle bişey benim düşüncem. Hani alternatif olsun diye diyorum . Yorumunuz için çok tesekkür ederim :) evet egede avlanıyorum. Kuşadasındayım

8. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Dene bakalım neticeyide bildir..

9. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    ................aklinda olusmasi acisindan en az 4.9 devirli makine, 2.7m jig kamisi ve 20lb orguden olusan kombinasyon isini fazlasiyla gorur.....markalari kendin arastirabilirsin cunku benim tavsiye edeceklerim senin butceyi asiyor maalesef.

10. berk_guren

berk_guren Berk

Bildiririm üstadım :) Hepinize teşekkür ederim

11. modena

modena

muvaffak ağabey ülkemiz forumlarında yeterince olmayabilir ancak kendim dahil olmak üzere bir çok tanıdığım neredeyse her hafta sonu avlarımızın bir kısmını bu tip jigler ile yapıyoruz ve güzel sonuçlar alıyoruz...

bu arada youtube da light shore jig olarak aratırsanız çok güzel videolar bulacaksınız...

ima gun ganpeki,maria mucho lucir,maria little bit ve dangan shout gibi bir çok jig kullanıyorum...

zargana,levrek,hanos gibi balıklar fazlaca rağbet ediyor...

öyle ki bu gün bir tanıdığım 1.5 kilo civarında sinarit yakaladı...geçen haftalarda ise izmir körfezinde bu tip jiglerle fazlaca fangri mercan alındı...