Kıyıdan Kamış Atma Teknikleri.....!

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Yakamoz tarafından paylaşıldı.

  1. Yakamoz

    Yakamoz MUSTAFA

    Mesajlar:
    880
    Şehir:
    İSTANBUL==TRABZON
    Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
  2. balıkadam

    balıkadam ibrahim

    Mesajlar:
    72
    Şehir:
    ısparta
    Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    1 kiloluk aynalı sazan ve 1 kg 900 gr lık alabalık
    kamış halkaları

    benim sormak istediğim yabancı ülkelerde kamış halkaları ve cırcırı havaya bakacak şekilde kullanılıyor ama ben ve birçok avcı suya doğru tutarak avlanıyoruz acaba hangi tutuş doğru:( .Eğer yabancıların tutuşu doğru ise bu tutuşun ava katkısı nedir?
     
  3. erdemyılmaz

    erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    2.357
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    eger farklı birşeyden söz etmiyorsan onlar çıkrık türü oltalar çıkrıkların halkası ve makinası havaya dogru bakar nedenini bende bilmiyorum
     
  4. reancarne

    reancarne

    Mesajlar:
    99
    Favori Kamış:
    olta / zıpkın
    En İyi Avı:
    lüfer 4.5 kg.
    bu tür kamışlar aynı zamanda tatlı sularda "fly" denilen teknik ile kullanıyor.
     
  5. cakometti

    cakometti ersan

    Yaş:
    61
    Mesajlar:
    290
    Şehir:
    ist-bahçelievler
    Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    Selam,:) Bildiğim kadarı ile;
    Bu makine ve kamış kombinasyonundan kaynaklanan bir stil. Bu tip takımlar iki sınıfta toplanıyor ( sırtı çıkrıkları hariç). Birincisi benim de kullandığım '' BAİT CASTİNG'' takımlar, diğeri ise balık tutmakta kullanılmakla beraber daha çok atış müsabakalarında kullanılanlar ki bunu sadece gördüm.
    Birinci tip takımlarda makara çıkrık tipi andıran fakat üstten basık, yandan baktığınızda yumurta biçimli profili olan makinalardır.
    http://www.4fishin.com/images/eagleclaw_XG-Baitcasting-reel.jpg
    Bunların kamışları da farklıdır.
    http://dsp.imageg.net/graphics/product_images/p2784277reg.jpg
    Bu makinelerin içindeki makaranın atarken boşlanması için elinizin başparmağı hizasına gelen ve bu parmağı basarak açtığınız bir kilit vardır, kamışın tutma bölümünde ise başparmakla basma esnasında destek alacağınız işaret parmağınıza denk gelen bir çıkıntı vardır, bunların konumu ve kullanımı gereği makine yukarı bakar, böyle olunca tek elinizle makinenin her türlü mekanızmasını kotrol edersiniz,.
    http://www.probass.net/reviews/ARTICLE-TOP-IMAGES.gif
    Diğer eliniz ise sadece kolu çevirmek içindir, bir de atma esnasında makaranın boşlanmasını ayarlayan manyetik bir balata vardır yani makara aldığı ilk hızla dönerken takım havada gittikçe yavaşlamasından dolayı makine gereğinden fazla misina iter, bu manyetik balata bu itişin seviyesini ayarlar ( biraz hassas ve tecrübe gerektiren bir iş, bir o kadarda gıcık )ve misinanın makara içinde ters yöne katlanarak dolaşmasını önler, diğer eliniz bir de bunu ayarlar zaman zaman. Tabi doğal olarak ta makine ve kamışın fincanları da yukarı bakar. Bu takımlar daha çok nokta atışı yapmak için çoğunlukla suni yemle, at çek yapılan takımlardır, sürekli at çek olmasından dolayı kamış kısa hafif ve hayli esnektir ve elinize aldığınızda kolunuzun bir parçası gibidir, bir de MATCH tipi kamışlarla kullanılırlar bu kamışlar ortalama 4 metreden 6 metreye kadar boyları olan çok esnek ve tüm ağırlığı 200 gramı geçmeyen kamışlardır özel üretilirler, tek elle rahatlıkla çalışırsınız.
    İkinci grup ise bizim surf kamışı benzeri kamışlarla kullanılıyor, bunlar çıkrık tipinde olup daha küçük ve daha hafif makinalar. Atış müsabakalarında kullanılanlar da aynı yalnız kamışa bağlarken makinenin yeri kamışın en dip bölümüne alınıyor, sanırım bir stil gereği, birde sarımı düzenleyen mekanizmayı söküyorlar, sürtünmeyi minimuma indirmek için.....
    http://www.youtube.com/watch?v=klJ_53SCFlI&NR
    Umarım yardımcı olabilmişimdir. Hoşçakalın...:)
     
    Son düzenleme: 15 Ocak 2007
  6. orhan1969

    orhan1969 Orhan

    Yaş:
    55
    Mesajlar:
    1.566
    Şehir:
    ADANA
    Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Ersan kardes,ellerine saglik,daha guzel anlatilamazdi,bilgiler icin tesekkurler
    Rasgele
     
  7. Balikci34

    Balikci34 selim

    Yaş:
    62
    Mesajlar:
    2.590
    Şehir:
    Almanya
    Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ersan bey ben ilk defa MATCH kamışlarında çıkrık tipi makina kullanıldığını sizden duyuyorum,bende bu tip kamış kullanıyorum benim makinalar genelde küçük normal makinalar ama hiç çıkrık makina kullanmadım bu kamışlarda,hiç görmedim ve duymadım kulananı veya kulandığın anlatanı ama olabilir tabiki,sadece bana yeni bu yöntem,sevgiler.
     
  8. cakometti

    cakometti ersan

    Yaş:
    61
    Mesajlar:
    290
    Şehir:
    ist-bahçelievler
    Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    selam,

    merhaba selim bey:) ,
    Bu gerçekten yeni bir yöntem diyebilirim, attım sanmayın- yumurta kadar bir makinaya da çıkrık demek biraz haksızlık olacak-, zira ben kullanıyorum. Bu da bir gereklilikten.Şöyle anlatayım, eskiden tekneden sadece teke ve iğneden oluşan ve rüzgarı da arkama alarak kullandığım takımlar vardı ve sığ kayalıklarda bir hayli uzağa atış yapabiliyordum. Artık o günler eskide kaldı. Bu sene tekirdağ kumbağ' a gittim, mırmır, ispari, kalkan derken orada güzel bir balıkçı barınağı var, bu barınağın etrafında yüksek tepeler denize dik iniyorlar, kısaca tam bir akvaryum. Limana gittim çocuklar kefal zargana tutuyorlar şeytan oltası ile, buralarda büyük balık tutuluyormu diye sordum, abi liman ağzında abiler zıpkınla ispendek, karagöz falan vuruyorlar dediler.Heyecanımı anlatamam,Aklıma teke geldi ki liman içinde var, biraz süzdükten sonra, purçola takıp savurmaya başladım. Fakat su sığ, purçol hemen dibe dayanıyor, teke canlı hemen taş kovuğunda arazi. Yine eski stil ağırlıksız kullanmak lazım, tekeyi yüzdürmek lazım, ama nasıl atacağım,yardımcı olacak hiçbir faktör yok( rüzgar ters ). 220 cm 10-30 atar iki parça spin bir kamışım var atarsam bununla atarım diye düşündüm esnek ya,fakat 10 atarı olmasına rağmen kamış tekeyi tınlamıyor bile, hiç esnemiyor, şimdiye kadar esnekliğine güvendiğim kamış odun gibi oldu bu durumda, ben savurdukça teke paralanıyor savurmanın ivmesiyle, çok moralim bozuldu, istanbula gelir gelmez istoçtayım, ara ara dam ın tremalino tele trouth 375cm 0-3 gram, yine dam telematch 420cm 5-25 gram iki kamışını buldum ki tam istediğimi yapacak kamışlar, kamçı gibi. Şimdi bu ikisini kullanıyorum bu iş için. Makineye gelince takım ağırlıksız, dynema da kullansam dinlemek zor, bu konuda da en iyi çözüm bait casting makine, yine dynema ip 0;15 en önemlisi de ip doğrudan makaraya geliyor, makara da elimde en ufak tıkırtıyı hissediyorum. Atıştaki sorunu da tırnaklama ile hallediyorum. Bu sır da sayenizde ifşa edilmiş oldu, deneyin, hoşçakalın..:)
    İtiraf edeyim ben de tatlı su balıkçılığından hiç anlamam...
     
    Son düzenleme: 15 Ocak 2007
  9. Satelli

    Satelli

    Mesajlar:
    18
    Şehir:
    Istanbul
    Favori Kamış:
    DAM SpeziPower TeleSurf 390 + DAM Quick ATP 360 FD
    En İyi Avı:
    Sultan
    bunun nedeni yükün yüzüklere binmemesi diye biliyorum...
     
  10. garip

    garip garip

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    315
    Şehir:
    Trabzon
    Favori Kamış:
    tt
    Favori Makine:
    tt
    En İyi Avı:
    tt
    o halkalar bilyeli

    Bizim kullanadıklarımız sabit halkalı onlar ki ise bilyeli halka , misinanın ileri geri hareketi ile üzerinde gittiği bilyeyi döndürüyo ve kamışın yükünü azaltıyo.Dikkat ettiysen o kamışlar hep büyük balık yakalamakta kullanılmakta. Makina ise kullanımdan kaynaklanan nedenle kamışın üstüne monte ediliyo.
     
  11. gökhan berlin

    gökhan berlin GÖKHAN

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    4
    arkadaslar sorulara yazılan cevapların nereden görebiliyoruz