Kıyıdan Kaşıkla Lüfer Avı ve Teaser (Dayanıklı)

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında NBA tarafından paylaşıldı.

1. NBA

NBA Enbiya AKBULUT

Favori Kamış:
    LINEAEFFE Turnafresh 3.90 cm 250 gr atarlı Surf Casting Kamış
    Favori Makine:
    Okuma Travertine Tr 55
    Çelik tel ben denedim verimli sonuç alamadım balık vurunca gam yaptı ve yüzmeyi engelledi. Misina daha verimli sonuç veriyor zaten balık keserse kessin yanisyle değiştiririz. sorun değil.

İyi şallah lüferi kıyıda alay şeklinde avlanırken kaşık sallarsınızda bu heycanı yaşarsınız haydi rastgele

2. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

güzel bir takım konuyu sonuna kadar okudum ve uyguladığınız değşik varyasyonları düşündüm acaba sonuç ne oldu?
    * takımın bedenini ilk üçlü fırdöndüsünden kaşığa kadar olan bölüm çelik tel kullanıyormuyuz? yoksa kullanmazsak yerine 0,35mm misinadan beden yapsak köstekleride 0,25 mm olarak inceltsek nasıl olur?
    *Kösteklerdeki kaz tüyü yada martı tüyü kullandığımız yerde rogot roglo silikon beyaz sahteler kullansak nasıl olur. (Martıyı nerden bulucaz kefal takımına ekmek sarıp kıbrıs yaptığımda bitane yakalamıştım keşke tüylerinden alsaydım:))
    *Beden Çelik telden yapılmazsaeğer köstek bağlantıları için fırdöndü kullanmaya gerek varmı yoksa direk bağlaya bilirmiyiz?
    * 1 Takımı kullanırkentakımı attıktan sonra kaşığın dibe inmesini bekliyecezmi yoksa yukarıdan yada orta sudanmı çekice
    Biraz keç fakettim konuyu ama ilgilenirsen sevinirim. Avınızın bereketli olamsı dileğiyle

3. erols

erols Erol Safak

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX240M 10-30gr, Daiwa CrossFire CFS270MH 10-40gr
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet II G4000F, Shimano Nexave 4000RB, Daiwa Laguna 3000-5Bi, Spro Passion 740
    Enbiya, teşekkürler! Çok güzel bir paylaşım... ellerine sağlık!

4. NBA

NBA Enbiya AKBULUT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Travertine Tr 55
    *ben denedim çelik tal çok dayanıklı ancak, verimli sonuç alamdım bir kere gam yaptımı geri dönüşü olmadı.

* en iyi sadece misina kullanmak.

* silikon beyaz sahtelerde kullanılabilir.

*kaşığın dibe inmesini beklemiyoruz yüzeyden ve orta yükseklikten çekiyoruz. bu sistem kıyıdan uzun olta gibi çalışır. makine ile sürekli sarım yapıyoruz.

* Dediğiniz misina numaraları uygundur.

Bol lüferli günler. Malum LÜferinde nesli tükenmek üzere nerdeyse. Denizlerimizde çok azaldı.

rastgele

5. NBA

NBA Enbiya AKBULUT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Travertine Tr 55
    bu sene lüfer yapmadı balıkçı dostlarım sarıkanat var o da çok az. Verimsiz bir sezon geçiyor. Kaşıkla av yapamadık.

6. ismail34

ismail34 İsmail Köksal

Sevgili dostlarım,3 senedir Kocaeli Değirmenderede kaşıkla lüfer avlıyoruz.Avlağımızda dünyanın her yerinde balık avlamış kaptan ve denizciler var.En son kaşıkla lüfer avında kullandığımız oltayı sizlere anlatıp paylaşmak istiyorum.
    Akıntımız olmadığından ağır takımlar kullanmıyoruz.
    20-35 gr. arası 10-11 sm.kaşıklar kullanıyoruz.Makinamızın makarasına da 0.23-0.28 mm. misina takıp bildiğimiz at çek yapıyoruz.Kaşığın önüne,makinadan gelen misinaya toka kullanmadan direkt olarak kaşığın fırdöndüsüne bağlıyoruz.
    Marmaradaki lüferlerin en babası 2 kiloyu geçmiyor.Bu yüzden başka aksesuarlar kullanarak oltadan balığın korkup vazgeçmesine sebep olmamalıyız.
    Tarif ettiğim bu takımla lüfer,levrek,kırlangıç bazen de minekop alınıyor.Oltadan hiç bir sorun yaşanmadı şimdiye kadar.

Bilginize.Selamlarımla,rastgele.

-

7. ajurna

ajurna Burak Ergün

merhaba biraz geçmiş üzerinden ama bu takım ile boğazda iş yapabilir miyim acaba? bir de kurşun takmaya gerek yok sanırsam yanlış anlamadıysam?

8. emre.ciroglu

emre.ciroglu Emre Cıroğlu

Kaşık numarası 1 mi 2 mi 3 mü olsun Karadeniz'den kıyıdan açığa sallıcam.

9. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    ilk iki takımda,çelik telin herhangi bir faydası olmaz,gereksiz ve takımın avcılığını azaltıcı.Netice de balık kaşığı komple yutup tele kadar ısırmayacak .Çapari kısmında da aynı durum var.

10. omergul

omergul ömer

Favori Kamış:
    Remixon Heavy Duty
    Favori Makine:
    Okuma Carbonite CBF-155
    En İyi Avı:
    Mırmır 300gram , Çipura 500gram
    güzel gerçekten ama yapması bakalım deneyip göreceğiz

11. TheRasputiN

TheRasputiN Doğu Murat

En İyi Avı:
    Hangi Birini Sayim ?
    Başıma Gelen Olayı anlatmak istiyorum. O takıma bende rotasyon yapıp çelik tel yerine misina kullandım. Nemi oldu ? aynı takımdan 5 tane daha yapmak zorunda kaldıM. Gemlikte sabah çok şans eseri suda sıçrayan sağa sola kaçışan istavrit sürüsü gördüm. Hemen eve çıkıp takımı alıp meraya geldim.3. atışya yakışıklı iğnedeydi. İnanın iğnenin palasını da geçmişti. Kaşıkta sıkıntı yok ama Yan köstekleri affetmiyor.

12. speed0972

speed0972 Kadir

2. Resimdeki düzeneği kıyıdan at çekte devamlı kullanıyorum yalnız kısa bağlamak şartıyla çünkü atarken sıkıntı yaratıyor...Yalnız başarılı bir takım at-çek olarak....

1. Resimdeki takımıda yalnız kol bağlantıları fırdöndüsüz olarak direk bedene bağlı bunuda tekneten sırtı olararak kullanıyorum...Kaşık bağlantısı olan kısma küçük bir klips bağlı bunuda en sondaki aparatı değiştirmede kullanıyorum (Kaşık,Rapala veya Slikon takabiliyorum)

Ayrıca resimler oldukça açıklayıcı...Emeğin için teşekkürler...

Kullandığım ve iş yapan güzel bir takım....Rastgele dostlar..

13. kinanti63

kinanti63 ibrahim

kayık arkasından motor rolanti halindeyken alabilirmiyiz ? cevabınız **** ise kıyılardamı dolaşmak daha iyi yoksa açıklardamı tahmini kaç metrelerde ? silivride avlanıyorum ..
    iyi günler dilerim