KIYIDAN LEVREK AVI İÇİN YARDIM

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında levrekçi61 tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Al bak şurda var bir tanesi. Bilmiyorum işini görür mü? Gecenin bu vakti idare et artık.

http://balikavi.net/forum/showpost.php?p=915662&postcount=3266

2. 29519

29519

Benim işimi görmez, benim ilgimi çekebilmesi için bir levreğin 10 kg dan fazla gelmesi lazım ama arkadaşlara resimdeki balığın yakalanışı ile ilgili "avlak dışındaki" bilgileri de verirseniz çok daha yararlı bir paylaşım olur kanısındayım.
    Silikonla mı yoksa canlı yemle mi, canlı yem olarak ispari mi kullandınız yoksa ince zargana mı vs gibi.

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Gidip laf sokmak hırsıyla okuyacağına, anlamak için okursan hepsi vardı zaten.

En başından dedik. FC misina + Silikon'dan şaşma.. Doğru mu?

Ha onu neyle tuttuk? Evet, bu formülle. Daha büyüğünü de aldık o gün, ama silikonu takıp yedeksiz çıkınca, el mahkum izmarite talim ettik, yem olarak. Hasılat düşük oldu.

Ve iyi okursan/okuduysan, bunların hepsini zaten açık ve seçik söyledik zaten.

4. levrekçi61

levrekçi61 selami taş

eyv üstadlar çok sağolun tavsiyeleriniz için. toplamda 74 liraya kapattım (SPRO Necton TLC 4.000 Olta Makinası ve CORMORAN Profiline Spin Kamış 2.70 cm) işimi görür heralde :) mehmet abi benim avlak yerim yomra çok da memnunum yerimden ama bildiğin başka avlaklar varsa bilmek isterim :)

5. 29519

29519

Fi tarihindeki bir konuda belirtmeniz neye yarar şu anda aktif olan bir forumda yazmanız daha doğru değil mi? Yarısı orada yarısı burada bir paylaşımın kime ne faydası olur?
    Ayrıca körfez balık kaynıyor demişsiniz hangi körfez bu? saroz ise eğer size şunu söylyim başarısız bir av olmuş. Ayrıca canlı yem levrek avında her daim çok daha güzel iş yapar daha doğrusu her avda böyledir canlı yem her zaman en avcı yemdir.

6. 29519

29519

Takımını bol trofeli avlarda kullanmanı dilerim. Hayırlı olsun.

7. levrekçi61

levrekçi61 selami taş

eyv sağolasn abi *** :) sana da rastgele

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Cidden senin bir okuma ve anlama sorunun var birader. İzmit körfezi kıyı raporları forumunda Bahreyn körfezi levreğini koyacak değiliz ya?

Ha, ben pek rapor paylaşımı da yapmam. Aralık'tan beri pek balığa filan gitmiyorum. Bu rapordaki arkadaş, gel bir hava al sen dedi, gittik. Birde bir kaç ay önce öyle bir indim kıyıya, bir kaç köpekbalığı tuttum, numunelik. Hani köpekbalığı zamanı tutmadım dememek için o da. Birde dün (Pazar) akşam gittik, havamızı alıp geldik, raporu aynı yerde var.

Ve balığa gidersem de, eğlence olsun, zevk olsun diye giderim. Sağa sola hava basmak veya karnımı doyurmak için değil. Buralarda da amanda ne tuttum diye yazmam, belli bir bilgiyi aktarmaya çalışırım ki, herkes eğlensin, zevk alsın balıkçılıktan.

Canlı yem daha mı iyidir? Şimdi senle bunu 10 sayfa tartışırım ama, hiç halim yok. En azından şu kadarını söyleyeyim, sahtenin en azından canlı yem gibi tükenme ve/veya gidip yakalama derdi yok. Dahası, bir balık tutmak için bir balığı öldürmekte gerekmiyor. Ha, kendi adıma canlı veya ölü yemi tercih ederim hep ama, daha iyi, daha kötü olmasıyla bunun pek alakası yok, zevk meselesi sadece.

9. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Hayırlı olsun. Yomra'da balık bayağı küçük. Bazen büyükleride denk gelebilir. Orada yasak olan küspeli takım ile limiti bulmamış balıkları alıkoyuyorlar. Spin takım aldığına göre eminim onlardan biri değilsin.

10. levrekçi61

levrekçi61 selami taş

yok abi küspeyle hiç tutmadım daha sevmiyorum zaten o yöntemi. ben sahteciyim abi işin zevki öyle alınıyo :) aynen senin dediğin gibi küçük levrekler var ben büyük aldım bayağı ama genellikle küçük ve geri atmak zorunda kalıyoruz hayvanlara da acı çektirmek istemiyom. büyük levrek tutabileceğim neresi var abi gidip avlandığın ?

11. 29519

29519

Evet şu en üst sağda küçük puntolarla yazıyormuş, gözümden kaçmış kusura kalmayın.
    Balığa eğlence olsun diye gidiyorsunuz, kimseye hava basmak gibi bir niyetiniz yok ama burada her konuya balıklama atlayıp hava basmaya çalışır bir durumunuzu nasıl açıklıyorsunuz merak ediyorum.
    Heh bir konuda hem fikiriz bende bir canlıyı avlamak için başka bir canlının hayatını almaya karşıyım o yüzden canlı yem ile av yapmam hatta sevmediğim için silikon bile kullanmam. Sahte balıklarım bana yeter diye düşünürüm. Gelmezse de gelmez çok umurumda olmaz, hava almış olurum bana bu yeter.

12. levrekçi61

levrekçi61 selami taş

makina için NIPPON Super Though Misina ve şamandıra ve silikon arası
    Triline 100% Fluorocarbon aldım abi ne dersin bu misinalara ?

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Uluç, sene olmuş 2012, millet marsa gidiyor, burada japon yapmış abi misina, çin işi kamış ve kore malı makineyi bilmekle mi hava basacağız?

Geç bunları allasen.

Benim kannatim, buralarda hava basmaya çıkanların komplekse girdiği yönünde genelde. Bak işte bu konular mesela. Örneğin sen, ben "altı üstü levrek" deyince atladın. Dikkat et, ben "Ben amanda pek ustayımdır, levrek tutmak benim için pek ehvendir" demedim. Ben kafadan, hiç ustalık şu bu katmadan, şu misina, şu yem dedim, doğru mu?

Sen buna bir şey demedin ama paldır küldür üstüme geldin. Konu benim tuttuğum veya tutamadığım balıklar değil ki, konu levrek için takım tavsiyesi. Sen hiç buna bakmadın bile, direk benle uğraştın. Ben bir levrek resmi koysam, o takım süper mi olacak beş para etmezken? Yada resim koymayınca o takım iş yapmaz mı olacak?

Resim beklemeyin benden, zor biraz o iş. Balıktayken genelde gözüm resim filan görmez. Evede balık getirmem kolay kolay.

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Levrek kayalıkta filan çok gezer. Misina taşa vs. sürter, sonra pıt diye kopuverir. O yüzden FC ve dyneema misina çok iyi olur. 8 kg bir levrek gelirse, öyle kolay gelivermez ve klasik misina hayatının trofesini kaçırmana sebep olur.

FC ve Dyneema, taşa vs. sürtünmekle pıt diye gidivermez, dayanır.

15. levrekçi61

levrekçi61 selami taş

abi tavsiyen için sağol. nipponu bu forumlarda gördüm çok da tavsiye ediyolardı makina için aldım. aslında aklımda ip misina vardı ama bütçe kısıtlı biraz :) diğeri de yine berkley triline % 100 fc onu da çok övüyolardı bu forumda aldım. umarım işime yararlar sen demiştin abi demem :)

16. 29519

29519

Yok siz ukalalık kattığınız için atlamadım, diğer insanlar için büyük anlam ifade bir uğraş veya hobiyi küçümsediğiniz için atladım. Sizce bir şey ifade etmeyebilir başka arkadaşlar için gayet önemli bir hususdur levrek avı ve onların önemsedikleri bu ava daha saygılı yaklaşmak lazım.
    Levrek için takım tavsiyeside al bir örgü tak ucuna fc olsun bitsin değildir. Mesela ben avlarımda leader olarak fc kullanmam daha doğrusu leader kullanmam avda fark getirdiğine inanmıyorum çünkü ve yaşattığı sorunlar cabası.
    Neyse kalın sağlıcakla.

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Uluuç, belki içinizde bu hobiyi en fazla ciddiye alan adam benimdir, hiç mi farketmedin?

Nasıl saygılı? Altı üstü levrek işte, hepsi bu. gören görmeyen de blue marlin vs. yakalıyoruz sanacak.

Sen inanmayabilirsin, ona, buna veya şuna. Ama ben fark yarattığını söylüyorsam, bir sürü şekilde denemiş, gözlemiş vs. öyle söylüyorumdur, bundan emin olabilirsin. Sen inançalrınla yaşıyorsaun, bense bilgiyle, aramızdaki fark bu.

Dediğim gibi, millet marsa giderken, sen levrek denen kibrit başı kadarcık beyni olan balığı yakalamayı olay olarak görüyorsan, bu sözün bittiği yerdir.

Ha, elbette bu bir sevinçtir, bir mutluluk, bir neşedir. Yeri gelir levreği bırak parmak kadar mezgit, minicik kraça bile bir sevinç olur. Ama övünç değil. Gene tartışılır ama, seni alıp denize götürebilecek, teknede gelip şişleyebilecek bir marlin yakalamak belki bir gurur vesilesi our. ama sana karşı teknik olarak hiç bir şey elinden gelmeyecek levrek gibi bir balığı yakalamak, büyük sevinç olsa da gurur kaynağı olmaz. Ben böyle düşünüyorum, sen başka türlü düşünebilirsin.