Arkadaşlar Silivri kıyılarından mırmır tutan varmı? Kıyılarda oldukça fazla kum kurdu var. Yoksa suların daha ısınması mı gerekli.
ben bu pazar sabahı erken saatte sahile indim. saat 5,30 dan 9,30 'a kadar , bir tane yaklaşık 20-25 cm bir mırmır ,bir tane gene aynı boyda kefal ve 3 adet ispari almayı başardım.sular biraz daha ısınırsa verim artacaktır.
Arkadaşlar bu tür balıklar en iyi avı gece veriyorlar haberiniz olsun özellikle mırmır ve ispari. Birol abi gidelim bir haftasonu bamna bi mırmır şöleni yaşat yahu
Tutanlar var şu anda. Geçen hafta içi bir arkadaş da kaçırmış. Mırmır misinayı kesmiş. Bildiğim kadarıyla tam olarak başlamadı ama yine de tutuluyor. Bu hafta kamp kuracaktık orda ama hava şartları elvermedi. Fırtınalı olacağı söylendiği için, çadır kuramayız diye vazgeçtik. Önümüzdeki hafta değil, sanırım ondan sonraki hafta orada mırmır için kamp yapacağız.
Silivride tam olarak nerede mırmır çıkar? Birde yem olarak ne kullanalım teke olurmu mesela? kurt a geliyosa kurt nereden çıkarılır? bu konularda yardım edebilirmisiniz? Limanda zarganadan başka balık tutamadım zira silivride
Silivride kıyıda denizle kumun birleştiği yerden 1 yada 2 karış kumun altından kurt çıkarılıyor. Benim bildiğim kasım ayına kadar kurt problemi yok ve oldukça iri mırmırlar oluyor. Geçen ekim ayında kıyıdan tutanlar 1 no 505 mustad iğne ile alıyorlardı. Tabi ben şaşırdım sebebi ise biz mırmırı güzelce de 6 no siyah mustad ile alıyorduk ve biraz büyük iğne oldumu balığı alamıyorduk. Güzelce de mırmır sabah 5:30 - 9:00 arası yapar gece en hızlı 9:00 - 11:00 arası oluyor. Gündüz kurt gece teke çok iyi iş görür. Hepinize rastgelsin
Hafta sonu allah kısmet ederse silivride olacağım. 1. silivride hemen limanın sağ tarafındaki kumluk alandan kurt çıkartabilirmiyim? 2. Eşkina veya mırmır için nerelerden olta atayım.
ya arkadaşlar bende bir şey sorucam bu bayramoğlunun ordada çok büyük kumluk düzlükler var acaba oralarda da mırmır olurmu...yakalayanınız varsa sevinirim hepinize rastgelsin.
silivri de mırmır avı yapalıııımmmmm arkadaşlar hafta sonu bir arkadaşla beraber kamp malzemeleri alıcaz ...yani anlıcanız gündüz kesmedi artık balıklara gece yatısına gidicez ... hem böyle güzel bir ortam hem de gece mırmır avı içi silivriye organizasyona kim gelir
Of ya Hafta sonu biz de kamp yapacaktık ne güzel mırmır için Ama yine aksilik çıktı. Hafta sonu Suat çalışıyor, bizim kamp yattı. Ne güzel hep birlikte kamp kurardık.
Bu fikri sevdim. Amma velakin bir sonraki hafta değil de ondan sonraki hafta olsun. Çünkü haftaya bir arkadaşımın düğünü var oraya gitmeliyim. Ayrıca aynı gün Altınoluk organizasyonu var, o yüzden gelecek olup da gelemeyenler de olabilir.
Aşağıdaki linkte açıklamalı ve görsel olarak anlatılıyor. Yine de yükleyemezsen özelden bildirirsen sevinirim... http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=6885
http://dosyam.net/?id=552tuobvzgthpc156zjt4pp2ipiwfigs 09/06/07 tarihinde yakalanan mirmirlarin.fotolari.ama cep. tel. oldugu icin belki iyi gorunmez. kullanilan yem boru kurdu ve gumulcinenin meshur imaret sahillerinde gece saat 03:30 kadar bekledim. ve sabir etmenin sonucu yukaridaki linkte kullanilan malzeme 4 adet linea effe surf casting kamis atar gucu (actiion) 100-250 gram 0.22mm kalinliginda 300 mt. misina ve 80 gr agirliginda iskandil (agirlik firdonulu capraz kursun) ana bedenin yapiminda kullanilan misina fluorokarbon 0.35mm ve olta dugumu 0.20mm yine ayni kalite fluorocarbon italyan tubertini firmasinin urettigi gorilla marka misinalar. kullanilan yemler ise boru kurdu ve mamun.. tum arkadaslara rastgele
Ustadim ustalik dolu bilgilerinizle ve hassas balikciliginizla sayfalarimiza guc veriyorsunuz, saygi ve sevgiyle...