Kiyidan Sinarit

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ŞEVKET KISA tarafından paylaşıldı.

1. ArcameneL

ArcameneL

Favori Kamış:
    olta, zipkin
    En İyi Avı:
    girida 6 kilo babamla beraberdi ama :)
    ben mercana benzetiyorum.benden baskada benzeten yok ama nedense baliklar icinde en cok mercana benziyo bence.yada her ikisinede verdigim deger ayni ondan oyle geliyor. :)

2. deePblue

deePblue na

teşekkürler .. öncelikle sokar avına çıkmamız gerekecek demekki :)

3. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Avın için tebrikler bilgilerin için sağol Şevket abi .Benim bu avlar hakkında yapabileceğim tek yorum sinarit gerçekten çok lezzetli oluyor ;):D:D

4. Cadayl

Cadayl Aylin Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lepistes..

Öyle güzel anlatmışsınız ki, diğer arkadaşalerı bilmem ama, az kaldı benim nazarım değecek :p :p

5. anil_280

anil_280

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.4 kilo levrek
    Abi helal olsun. Sokarı yiyen balığa da helal olsun. Onca diken var. Sinarit de ne azimli balıkmış. Bu arada Mersin'de sinarit oluyor mu?:confused: Bilgilendirirseniz sevinirim. Yazları Mersin'de avlanıyorum. Ama hiç sinarit tutan görmedim. Varsa ne taraflarda çıktığını da yazarsanız sevinirim.

6. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

kusura bakmayın ama sokar nedir bilamedim sokkanmı iskorpitmi yoksa trakonyamı bi tarif edebiirseniz sevinirim:)

7. ALABORA21

ALABORA21 Doğu Murat Gözsüz

Favori Kamış:
    wmc ,d.a.m ,shimano,mustad,raphala
    En İyi Avı:
    117 KİLO orkinos
    Herkeze selamlar.......

HERKEZE SELAMLAR.....
    Sinarit balığı hakkında birkaç izlenim ve tücrübemi abilerimle paylaşmak istedim.Sinarit balığının taş balığı olduğunu bütün balıkçılar bilir.Ben ilk kez sinarit balığımı yavru iskorpitle yakalamıştım.Zaten sinarit takımın orjinalide bırakmalı takım ve uzun oltadır.Sık sık forumlarda sinarit balığı için özel parekete oltaları nasıl donatılır sorularıyla karşılaştım.ALTINI ÇİZEREK SÖYLÜYORUM PARAKETE AMATÖR BALIKÇILIK SİRKÜLERİ DIŞINDADIR VE PROFESYONELLİK İSTEYEN BİR İŞTİR.Bunu burada hatırlattıktan sonra sinaritin başlıca yemleri Kolyoz (bayılarak yediği canlı yada çok taze olmak kayıdı ile) uskumru,ilarya,palamut vanozu yada gaco (gaco palamutun vanozdan daha küçük olan halidir) canlı kalamar yada sübye. Dayanamadığı ve asla vazgeçemediği yemleri canlı kalamar ,iskorpit yavrusu ve kolyoz balıklarıdır.2005 yılının yaz ayında tatil için Çanakkale'nin şirin bir köyü olan Sokakağzı adıyla anılan tatil beldesine gitmiştim.Denizi ve manzarası harikaydı.Tabi oltra atmadan duramadım:D kaldığımız motelin sahibi her sabah sinarit palazı,sinarit,mercan ve karagöz avına çıkardı.Birgün beni de götürmesi için rica ettim ve birlikte denize açıldık.Bu arada yalnız kendi deil onun gigi bu işte yıllarını harcamış emekli sas komandosu olan Sayın Rıza abi'me buradan sevgilerimi ve saygılarımı yolluyorum hep beraber denize açıldık.Yemlik olarak kolyoz için çapari indirdik.15 dk içibnde tam 4 kg. canlı kolyoz uskumru ve koloritimiz olmuştu.Bu kadar kısa süre içinde bu denli çok balık yakalamak gerçekten inanılmazdı.Rıza abim bu yemin bie yetmeyeceği kanaatine varmış ki dip oltasyla iskorpit tutmaya başlamıştı bile.20-30 tane ufak ve ortaboy canlı iskorpitimi de aldıktan sonra Sinarit balığının bulunduğu meraya doğru yola koyulduk.Tonozumuzu aldıktan sonra takımlarımızı çıkardık.Tekne 13.5 mt. aynakıç çif silindir 60lık lombardin diye tabir ettiğimiz motora sahipti.Teknenin kıç tarafında sağında ve solunda 2 abim güvertenin sağ küpeştesinden de ben avlanıyordum:Onlar uzun olta dediğmiz ustalık isteyen tarzdan takımlar kullanıyorlardı.Ben gene dededen kalma yöntemlerde çalışır kurşunlu takımıma canlı kolyozu kuruk kısmından takarak suya sarkıttım.Daha indirmemle balığın çamkası bir olmuştu.Kıyıdan bırakmalı şekline gelince; Beden 0.65 olmak kayıdı ile 200mt. tercihen kullandık.100-150gr. ağırlığında çalışır kurşun bedene eklenir.kurşunun önüne 5 numara sarı fırdöndülerden 1 tane başladıktan sonra(atılacak bağlar 2 kat ve daha sıkı olmalı)1-1.5 kulaç 0.50 petrol yeşili yada koyu rekte misinayı fırdöndüye bağlanır.Takımın iğne seçimi yemi kadar önemlidir ben Mustad 2315 td serisinden 7-8-9 numaralarından birisi balığın boyutuna göre seçilir ve takım tamamlanır.Yem ksımını yukarda uzun bi şekilde anlattım.Yemlenen takım Kıyıdan yüzerek yada ufak bi filika yardımı ile balığın menziline bırakılır ve işaretlendikten sonra av beklenir.O gün boyunca 4 kilo yem bize yem yetmedi ve elimizdekielrle motele döndük:şidi diyeceksiniz ki RESİM YADA VİDEO.Abilerime ve üstadlarıma saygı duyuorum bu konuda fakat bunca zamandan beri böyle bir gereksinim duymadım.fakat bundan sonraki avlarda resim ve video sözü verebilirim.HERKEZE SAYGILAR.....RASTGELE

Son düzenleme: 6 Aralık 2007
  8. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

9. ALABORA21

ALABORA21 Doğu Murat Gözsüz

Favori Kamış:
    wmc ,d.a.m ,shimano,mustad,raphala
    En İyi Avı:
    117 KİLO orkinos
    evet..

İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
    Aslında iskorpit sokmasıyla ünlü bir balıktır fakat bu balığı iyi bilenler de bunu asla unutnaz.İskorpitin en zehirli dikenleri kafasının üstünde ve Yumurtalık deliği arkasındaki yüzgecindeki iğneleridir.Branda eldiven yardımı ile ki çok eski bir yöntemdir bu eldiven yardımı ile fare,iskorpik,sokar,trakonya,gelincik gibi zehrili yada tutulması zor balıkları takıyoruz

Son düzenleme: 6 Aralık 2007
  10. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Tebrikler. Dahasina rastgele.Boyle haberler almak, girisimler duymak cok sevindiriyor. Fotograf ve ayrintili olarak balikciliginizin oykusu, tabii boyle bir avi hazzin doruguna tasirdi. Gorusmek dilegiyle, sevgiyle kalin.